Επικαιρότητα

Ο.Χ.Σ. Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Παρέμβαση για την καταδίκη του Αμβρόσιου

εικόνα άρθρου: Ο.Χ.Σ. Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Παρέμβαση για την καταδίκη του Αμβρόσιου

“Για την ανοχή στην επέλαση της αίρεσης και για το κουκούλωμα κάθε ηθικής επισκοπικής παρεκτροπής ισχύει το φιλάδελφον, αλλά για όσους, όπως ο Αμβρόσιος, υπερασπιζονται από το μετερίζι τους την Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία, ισχύει, δυστυχώς, το ανάδελφον.”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Ο.Χ.Σ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Η τελεσίδικη καταδίκη του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβροσίου βάσει του αντιρατσιστικού νόμου

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ
Μοναστηρίου 183, ΤΚ 54627, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310515786 – 6983501754
Επίσημη ιστοσελίδα: https://agiosiosif.gr/

Θεσσαλονίκη, 18-7-20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η τελεσίδικη καταδίκη του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβροσίου βάσει του αντιρατσιστικού νόμου

Η ανακοίνωση της τελεσίδικης καταδίκης του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, πρώην Καλαβρύτων, από τον Άρειο Πάγο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου έδωσε αφορμή για χαρές και πανηγύρια σε μέσα και ομάδες ανθρώπων με αντίχριστες και αντιεκκλησιαστικές πεποιθήσεις, καθώς και στους δικαιωματιστές των κάθε λογής σεξουαλικών διαστροφών.

Ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την είδηση, αποτελεί υπόδειγμα παραπληροφόρησης δια της κοπτοραπτικής μεθόδου. Όλα τα ΜΜΕ στην ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης χρησιμοποίησαν από την επίμαχη ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιο του Αμβροσίου τον Δεκέμβριο του 2015, αποκομμένες τις επίμαχες φράσεις “φτύστε τους… είναι απόβλητοι…” παρουσιάζοντας τον Αμβρόσιο ως έναν ημίτρελο ναζιστή που προτρέπει σε πογκρόμ εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Ωστόσο, οι φράσεις αυτές στη συνάφειά τους με το υπόλοιπο κείμενο αναφέρονται αποκλειστικά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία, εξ αφορμής της κηδείας γνωστού ηθοποιού που, όπως αποκάλυψε ο σύντροφός του, ήταν ομοφυλόφιλος, ανέλαβαν δημόσια τη δέσμευση να περάσει στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι δε, τέτοια η φροντίδα του Αμβροσίου να δικαιολογήσει τη σφοδρότητα των χαρακτηρισμών του εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων, που προκαταβολικά στην εισαγωγή της επίμαχης ανάρτησής του, όρισε το θεολογικό και ποιμαντικό σκοπό της δημόσιας παρέμβασής του. Τα συγκεκριμένα αυτά πολιτικά πρόσωπα, που χωρίς να ονοματίζονται είναι σαφέστατο σε όλους ποια είναι, δεν τόλμησαν να τον μηνύσουν ως είχαν το δικαίωμα, αν θεωρούσαν ότι προσβλήθηκαν στην τιμή και την υπόληψή τους. Η θρασυδειλία τους, χαρακτηριστικό του φθονερού ανθρώπου, τους οδήγησε να κρυφτούν πίσω από τους ομοφυλοφίλους που κινήθηκαν εναντίον του Αμβροσίου βάσει του αντιρατσιστικού, αφού ποινικά η πράξη του δεν ήταν κολάσιμη.

Κατόπιν των ανωτέρω, αμφισβητούμε την ορθότητα της απόφασης του Αρείου Πάγου, που σε δεύτερο βαθμό και τελεσίδικα αναίρεσε τη δίκαιη πρωτόδικη απόφαση που αθώωνε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Η καταδίκη του Αμβροσίου είναι το πρώτο δείγμα για το πώς θα χρησιμοποιηθεί ο αντιρατσιστικός νόμος για τη δίωξη του φρονήματος των χριστιανών. Οι δικαστές μας θα έπρεπε να βρίσκονται πάνω από τις πολιτικές σκοπιμότητες και να υπηρετούν το δίκαιο και όχι της ιδεολογικές προτιμήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τέλος, καταγγέλλουμε την αιδήμονα σιωπή όλου του εκκλησιαστικού χώρου, από τον οποίο δε βρέθηκε ένας Επίσκοπος να υποστηρίξει τον Αμβρόσιο και να πει τα αυτονόητα. Για την ανοχή στην επέλαση της αίρεσης και για το κουκούλωμα κάθε ηθικής επισκοπικής παρεκτροπής ισχύει το φιλάδελφον, αλλά για όσους, όπως ο Αμβρόσιος, υπερασπίζονται από το μετερίζι τους την Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία, ισχύει, δυστυχώς, το ανάδελφον.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δείτε σχετικά:
Ένοχος βάσει του αντιρατσιστικού νόμου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος – Η κοινωνία εσώθη!!!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.