Επικαιρότητα

Ο δια νόμου διωγμός της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, το χρέος, το πάθος και το λάθος

εικόνα άρθρου: Ο δια νόμου διωγμός της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, το χρέος, το πάθος και το λάθος

Στο ίδιο έργο (οικουμενισμός) θεατές οι Πατριάρχες Μόσχας – Κωνσταντινουπόλεως

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το γεγονός

Στις 19 Οκτωβρίου η Βερχόβνα Ράντα (Ανώτατη Βουλή) της Ουκρανίας ενέκρινε κατά την πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο υπ’ αρ. 8371, που αποτελεί και επισήμως την κήρυξη διωγμού στην Ορθοδοξία με την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επιτρέπει να απαγορευθεί δικαστικά η δράση όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στο έδαφος της Ουκρανίας, σε περίπτωση που «συνδέονται» με ξένες θρησκευτικές οργανώσεις.

Το χρέος

Ο Πατριάρχης Κύριλλος εκ μέρους του Πληρώματος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας απευθύνθηκε(1) στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, με το αίτημα να ταχθούν υπέρ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και όλων των πιστών τέκνων της.

Το πάθος

Οι ίδιες πηγές(2) αναφέρουν πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θεωρεί δίκαιες τις διώξεις από το Ουκρανικό κράτος κατά “… της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και όλων των πιστών τέκνων της”.

Το λάθος

Το μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου απεστάλη εκτός από τους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών και στους:

Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο, Πατριάρχη της Κοπτικής “Εκκλησίας” Θεόδωρο Β΄, Αρχιεπίσκοπο Καντερβουρίας, Αγγλικανικής Κοινότητας, Τζάστιν Ουέλμπι, Καθολικό της Ανατολής και μητροπολίτη Μαλανκάρ Βασίλειο Μαρ Θωμά Ματθαίο Γ΄, Ύπατο Καθολικό Πατριάρχη πάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β΄, Καθολικό του Μεγάλου Οίκου Κιλικίας της Αρμενικής Αποστολικής “Εκκλησίας” Αράμ Α΄, Καθολικό Πατριάρχη της Ασσυριακής “Εκκλησίας” της Ανατολής Μαρ Άβα Γ΄, Μαρωνίτη Πατριάρχη της Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Μπεσάρα Μπούτρος αρ-Ραΐ, Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου “Εκκλησιών” Δρ. Τζέρι Πιλέι, πρόεδρο του «Ευαγγελικού Συνδέσμου Μπίλι Γκράχαμ» Φράνκλιν Γκράχαμ”.

Πώς να ειρηνεύσει η Ορθοδοξία, όταν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή οι Πατριάρχες της επιδίδονται σε ενέργειες που οδηγούν στην παναίρεση του Οικουμενισμού;

Ρητορικό το ερώτημα!

  1. https://kosmodromio.gr
  2. https://spzh.news/en/

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Το εργαστήριο του Οικουμενισμού στην Ουκρανία καλά κρατεί
Η αιτία της καταστροφής της Ουκρανίας με εικόνα και ήχο
Ο Μασόνος Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄, η πολιτική των Η.Π.Α. και η σημερινή Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.