Ελένη Παπασταματάκη

Ο διαθρησκειακός αχταρμάς εν δράσει: Κοινή έκκληση για το περιβάλλον στο Βατικανό

εικόνα άρθρου: Ο διαθρησκειακός αχταρμάς εν δράσει: Κοινή έκκληση για το περιβάλλον στο Βατικανό
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αλλότριες παραδόσεις, εκτός Ορθοδοξίας εντοπίζονται εκεί όπου το περιβάλλον προσκυνείται σαν μια ειδωλολατρική θεότητα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πάπας συγκέντρωσε τους θρησκευτικούς ηγέτες εξ αφορμής της κλιματικής αλλαγής

Στο Βατικανό, στον τόπο της μεγάλης αποστασίας, ο αρχηγέτης της αίρεσης των λατίνων προεξάρχει σε μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στο Περιβάλλον που είναι πλέον το ικανό εργαλείο της Νέας Εποχής και της Παγκοσμιοποίησης. Εξάλλου, η Πράσινη αειφορία και ανάπτυξη αποτελεί την δελεαστική μπίζνα πολιτικών αλλά και θρησκευτικών ηγετών ως φαίνεται.

Καλεσμένος ήταν ο “αδερφός ο αγαπημένος” Πάπας της Ανατολής ή αλλιώς Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επιθυμώντας μανιωδώς να ενισχύσει για πολλοστή φορά το προσωνύμιό του ως ο “Πράσινος Πατριάρχης”.

Αλλότριες παραδόσεις, εκτός Ορθοδοξίας λαμβάνουν χώρα όπου το περιβάλλον προσκυνείται σαν μια ειδωλολατρική θεότητα. «Το ουχ ελάτρευσαν την κτίσην οι θεόφρονες παρά τον Κτίσαντα» είναι άγνωστο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπου εδώ και τριάντα χρόνια αγωνίζεται να απομακρύνει την Ορθόδοξη Πίστη από το Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και ροκανίζει σαν τρωκτικό τα θεμέλια της Εκκλησίας μας.

Ευχές και δηλώσεις για το Περιβάλλον από τους θρησκευτικούς ηγέτες

Αφού οι θρησκευτικοί ηγέτες των χριστιανών, δηλαδή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι, έστειλαν “Κοινό μήνυμα για την Προστασία της Δημιουργίας” , ήρθε η ώρα να ενώσουν τη φωνή τους με δεκάδες αλλόπιστους θρησκευτικούς ηγέτες, Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Βουδιστές και Εβραίους. Ανάμεσά τους και ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ως εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, αποδεικνύοντας πως και η Ρωσική Εκκλησία έχει επίσης καταβροχθισθεί από το θηρίο του Οικουμενισμού.

Έκαναν λοιπόν έκκληση προς τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν για φιλόδοξους στόχους στην επικείμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη το Νοέμβριο. Ταυτόχρονα, υποσχέθηκαν να οδηγήσουν τους πιστούς σε μια πιο βιώσιμη συμπεριφορά, καθώς και να προωθήσουν περιβαλλοντικά προγράμματα.

Ο Συγκρητιστικός τερατόμορφος Οικουμενισμός οδεύει τάχιστα προς την εγκαθίδρυση της Πανθρησκείας επί της γης. Ήδη ο Πάπας προβάρει το ρόλο του απόλυτου θρησκευτικού ηγέτη, θέση την οποία θα καταλάβει ο Αντίχριστος στους έσχατους καιρούς. Ως οικοδεσπότης έχει πάντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε όλα αυτά τα διαθρησκειακά παζάρια που διοργανώνει. Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα, ο Φραγκίσκος έφτασε στην Αίθουσα των Ευλογιών συνοδευόμενος από τον δυστυχή Πατριάρχη των Ορθοδόξων, και αφού χαιρέτησε τους αντιπροσώπους, έκανε σύντομο καλωσόρισμα.

Η Καινή Διαθήκη φωτίζει το δρόμο να βαδίσουμε ορθά

Εξ αφορμής της περιβαλλοντολογίας που έχει αναλάβει επ’ ώμου ο Πράσινος Πατριάρχης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον ίδιο αλλά και στους συμπαρομαρτούντες Οικουμενιστές Επισκόπους και ιερείς το παρακάτω εδάφιο από την Επιστολή Ιούδα στην Καινή Διαθήκη «Οὗτοί εἰσιν ἐν ταῖς ἀγάπαις ὑμῶν σπιλάδες, συνευωχούμενοι ἀφόβως, ἑαυτούς ποιμαίνοντες, νεφέλαι ἄνυδροι ὑπό ἀνέμων παραφερόμεναι, δένδρα φθινοπωρινά, ἄκαρπα, δίς ἀποθανόντα, ἐκριζωθέντα, κύματα ἄγρια θαλάσσης ἐπαφρίζοντα τάς ἑαυτῶν αἰσχύνας, ἀστέρες πλανῆται, οἷς ὁ ζόφος τοῦ σκότους εἰς τόν αἰῶνα τετήρηται.» ( Ιούδα 1,12-13)

Προς δε τους αδερφούς Ορθοδόξους μία ευχή από καρδίας «῾Υμεῖς οὖν, ἀγαπητοί, προγινώσκοντες φυλάσσεσθε, ἵνα μή τῇ τῶν ἀθέσμων πλάνῃ συναπαχθέντες ἐκπέσητε τοῦ ἰδίου στηριγμοῦ» (Πέτρου Β΄3,17) και σε μετάφραση οι θείοι λόγοι της Καινής Διαθήκης «Αλλά σεις, αγαπητοί, καθώς είσθε προειδοποιημένοι, να προφυλάσσεσθε για να μην παρασυρθείτε στην πλάνη των διεστραμμένων ανθρώπων και χάσετε το στήριγμά σας». Αμήν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας μαζί σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα
– Παρέμβαση Βαρθολομαίου για το κλίμα από κοινού με γυναίκα “αρχιεπίσκοπο της Σουηδίας”
– Ο Οικ. Πατριάρχης συνυπέγραψε άρθρο για το κλίμα με γυναίκα Αρχιεπίσκοπο! Προσοχή σε μια… περίεργη…
– Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάει ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή

Σχετικά άρθρα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Το Συναξάρι του Αγίου Μεθοδίου του Ομολογητή, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. “Τῆς Ὀρθοδοξίας λύρα τερπνή, καί τῆς Ἐκκλησίας, ὑποβάθρα θεοπαγής, ὤφθης Ἱεράρχα, εἰκονομάχων θράσος, εἰς γῆν κατεδαφίσας, Πάτερ Μεθόδιε” (Μεγαλυνάριον) (Εορτάζει στις 14 Ιουνίου)

Ο βίος του Οσίου Ιλαρίωνος του νέου, Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Τόσο πυριφλεγής είναι η καρδιά των αγίων από την αγάπη προς τον Σωτήρα Χριστό, ώστε όχι μόνο δεν υποχωρούν στις πιέσεις, αλλά γεμάτοι θάρρος ελέγχουν και επιπλήττουν τους δυσσεβείς άρχοντες...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.