Επικαιρότητα

Ο Διάβολος πολεμά τους ορθοδόξους στην Ουκρανία με την ευλογία του κ. Βαρθολομαίου, που… θεράπευσε το Σχίσμα!

εικόνα άρθρου: Ο Διάβολος πολεμά τους ορθοδόξους στην Ουκρανία με την ευλογία του κ. Βαρθολομαίου, που… θεράπευσε το Σχίσμα!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…Αστυνομικές αρχές στο χωριό Μάσια δεν άφησαν τους πιστούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να εκκλησιασθούν στο Ναό κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία…

Έγραψε κάποιος εχθές ένα σχόλιο σε ανάρτηση της Ιστοσελίδας μας: Το σχίσμα της Ουκρανίας ο Οικουμενικός το θεράπευσε. Το έσβησε. Με την προνομία του εκκλήτου. Ουκρανικό σχίσμα δεν υφίσταται πλέον. Ιεροκατηγορείτε τους πάντες και τα πάντα. Το σχίσμα πλέον φοβούμαι ότι (θα) το απαρτίζετε εσείς. Ο Θεός να σας φωτίσει γιατί έχετε πίστη και αγάπη. Ταπείνωση σας λείπει μόνο. Σας αγαπούμε και σας περιμένουμε πίσω στην Εκκλησία!

Φυσικά το γέλιο με μέτρο παρακαλούμε! Περισσότερο αρμόζει ο θρήνος με τα δεινά που περνά η Ορθοδοξία από τους σχισματικούς στην Ουκρανία! Επιχαίρει ο πάπας της Ανατολής προς στιγμήν…

Διαβάζουμε στο gr.pravoslavie.ru:


Η αστυνομία στη Μάσια απέκλεισε Ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μη αφήνοντας την κοινότητα να εκκλησιασθεί

Αστυνομικές αρχές στο χωριό Μάσια δεν άφησαν τους πιστούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να εκκλησιασθούν στο Ναό κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2019 περίπου 100 αστυνομικοί απέκλεισαν την είσοδο στου Ι. Ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου του χωριού Μάσια του δήμου Κοστόπολης της περιφέρειας Ρόβνο.

Νέα σύγκρουση στον αύλειο χώρο του Ναού ξέσπασε περίπου στις 6 π.μ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ξημερώματα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πλησίασαν το Ναό τους σκοπεύοντας να μπουν μέσα. Σημειωτέον ότι ο Ναός ανακτήθηκε μετά από επί δύο εβδομάδες κατάληψη από οπαδούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Τους πιστούς όμως ανέμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο στον αύλειο χώρο.

«Μας ανέμεναν περίπου 100 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν ήθελαν να μας αφήσουν, εμένα και τους ενορίτες μου, να μπούμε στην εκκλησία, προκειμένου να τελέσουμε την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, αναφέρει ο Προϊστάμενος του Ναού στη Μάσια Πρωθιερέας Δανιήλ Ιλνίτσκι. Οι άνθρωποι, αφού συγκλονίσθηκαν από τέτοια συμπεριφορά των αστυνομικών, άνοιξαν συζήτηση. Είναι ενδιαφέρον ότι για τη συζήτηση με τους πιστούς έφθασε ακόμη ένα ειδικό τμήμα της αστυνομίας «Διάλογος». Κατά τη γνώμη μου, όπως απέδειξαν οι σημερινές εξελίξεις, δεν γνωρίζουν να διεξάγουν διάλογο, αλλά μόνον να υποκινούν ακόμη περισσότερα τη σύγκρουση».

Ιερείς και άνθρωποι από τα γειτονικά χωριά και κωμοπόλεις προσήλθαν για να υποστηρίξουν τη θρησκευτική κοινότητα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του χωριού Μάσια, άλλωστε το απόγευμα του Σαββάτου κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι στο χωριό θα ερχόταν απόσπασμα των ακροδεξιών με σκοπό να επιστρέψουν το Ναό στους ακτιβιστές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Όλοι μαζί πετύχαμε από την αστυνομία να επιτρέψει τουλάχιστον να έχουμε πρόσβαση στις πόρτες του ναού, όπου στο κλιμακοστάσιο και τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία, σχολιάζει την κατάσταση ο Προϊστάμενος του Τμήματος επί θεμάτων διομολογιακής διευθετήσεως της επαρχίας Σάρνυ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Πρωθιερέας Βίκτωρ Ζεμλιανοΐ και συνεχίζει, μικρός αριθμός των εκπροσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ευρισκόταν εκτός του χώρου του ναού και δεν παρενέβησαν στη συζήτησή μας με την αστυνομία, ούτε τέλεσαν ακολουθία».

Ντόπιοι κάτοικοι αναφέρουν ότι εδώ και δύο συνεχόμενες εβδομάδες οι δραστήριοι ακτιβιστές της σχισματικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας βάσει ενός καταλόγου συγκέντρωναν τους ανθρώπους για κυριακάτικες ακολουθίες στο ναό, πληρώνοντας αυτούς από 50 έως 100 χρίβνια Ουκρανίας ανά επίσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Ο Πύρινος Άγιος – Ηλίας ο Θεσβίτης (του Φ. Κόντογλου) [ΒΙΝΤΕΟ 2015]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. "Προφῆτα καὶ προόπτα τῶν μεγαλουργιῶν τοῦ Θεοῦ, Ἠλία μεγαλώνυμε, ὁ τῷ φθέγματί σου στήσας τὰ ὑδατόῤῥυτα νέφη, πρέσβευε ὑπὲρ ἡμῶν, πρὸς τὸν μόνον φιλάνθρωπον" (Κοντάκιον)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.