Επικαιρότητα

Ο διάβολος προσκαλεί τα παιδιά μας σε πάρτι

Αν αυτή η είδηση είναι αληθινή!

Μαρία Κοσμίδου

Κυκλοφόρησε είδηση και σχολιάστηκε ως «σοκαριστική εφόσον είναι αληθινή», η οποία αφορά πρόσκληση σε σχολικό πάρτι Λυκείου, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να χορέψουν με το διάβολο όπως δείχνει η αφίσα με το σχετικό σύνθημα και το βίντεο. Άραγε τι είναι πιο σοκαριστικό; Η είδηση; Το ότι αναρωτιόμαστε αν είναι αληθινή ή το ότι πολλοί γονείς ακόμα πιστεύουν πως οι μαθητές στα σχολεία μαθαίνουν γράμματα σπουδάματα του Θεού τα πράματα;

Όλοι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες, γνωρίζουμε πραγματικά τι συμβαίνει στο περιβάλλον του σχολείου και στα αθώα σχολικά πάρτι; Γνωρίζουμε τα ενδιαφέροντα των παιδιών μας; Είμαστε βέβαιοι δηλαδή ότι όλα βαίνουν καλώς και μόνο κάτι τέτοιο που περιγράφει η πρόσκληση θα ήταν σοκαριστικό;

Στον τίτλο δημοσιεύματος που κυκλοφόρησε την είδηση, γράφει: «Έλεος! Μια «σατανική» πρόσκληση σε party, στη Σπάρτη! Τα παιδιά μας παίζουν με τη φωτιά κι εμείς τραγουδάμε…». Μα, τώρα πήραμε είδηση ότι τα παιδιά μας παίζουν με τη φωτιά; Στο σχολικό περιβάλλον όλα επιτρέπονται. Όσα κάποτε ονομαζόταν εξωσχολικές δραστηριότητες, πλέον είναι ρουτίνα όχι κρυφά ή στην πίσω αυλή ή στις τουαλέτες αλλά μέσα στις σχολικές αίθουσες. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους μέσα στην τάξη και να ανταλλάσουν μηνύματα, βίντεο κλπ, αρκεί να τα βάλουν γρήγορα στην τσάντα και να βγάλουν τα βιβλία, αν έρθει ξαφνικά ο Διευθυντής. Μέχρι και ένα τσιγαράκι μπορούν να κάνουν μέσα στην τάξη, αρκεί να το σβήσουν γρήγορα, αν μπει ο Διευθυντής στην τάξη (δεν είναι υποθετικά σενάρια, είναι πρόταση κάποιου από τους «έχοντες την ευθύνη μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης»).

Στο δε οικογενειακό περιβάλλον οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι τα έχουν όλα υπό έλεγχο και κρύβονται πίσω από την πεποίθηση πως το δικό τους παιδί αποκλείεται να συμμετέχει σε κάτι «κακό».

Διαβάζουμε στην είδηση: «…σύμφωνα με πληροφορίες οι διοργανωτές είναι ευχαριστημένοι γιατί το Party πέτυχε εισπρακτικά… Έλεος! Παλαιότερα άλλη αφίσα, επίσης για party, έδειχνε μια νεαρή σφιχταγκαλιασμένη και προφανώς ικανοποιημένη, να χορεύει με τον Διάβολο! «Τα παιδιά μπορεί να ακούσουν μουσική ακραία, μπορεί και να τους τέρπουν «σκληρές» εικόνες αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με επισημοποίηση μιας επιλογής μαζικής…» λέει γονιός! Άραγε είναι εις γνώση των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας αυτή η ακραία πρόκληση που εκθέτει τα παιδιά για πέραν του μέτρου συνθήκη, συνύπαρξη και συμβίωση με τέτοια σύμβολα και εικόνες; Εικόνες που προσβάλουν ακόμα και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ορθοδόξων Χριστιανών Σπαρτιατών; Αν τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται ότι «παίζουν με τη φωτιά» οι ενήλικες και οι έχοντες την ευθύνη μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης τι κάνουν..; Έλεος!»

Πράγματι, μόνο το έλεος του Κυρίου μπορεί να μας σώσει. Έχουμε δώσει δικαιώματα στον διάβολο, του έχουμε ανοίξει διάπλατα τις πόρτες των σπιτιών μας, του έχουμε παραδώσει τα παιδιά μας και τώρα μας σοκάρει το αποτέλεσμα της επιλογής μας.

Η επαφή των παιδιών με δαιμονικά στοιχεία μπορεί να γίνεται ποικιλοτρόπως. Δυστυχώς από πολύ μικρή ηλικία και με τη συγκατάθεσή μας ξεκινούν τα πάρτι των παιδιών αγκαλιά με το διάβολο, όπως τα αποκριάτικα πάρτι και η συμμετοχή σχολείων σε καρναβαλικές παρελάσεις.

Η κόλαση ή η μορφή του διαβόλου αποτυπώνεται παντού, από αναψυκτικά, τατουάζ, ρούχα, κοσμήματα μέχρι βιβλία, «παιδικές» ταινίες ή βιντεοπαιχνίδια που εμείς, οι ίδιοι οι γονείς τους παρέχουμε. Τα παιδιά μας ψυχαγωγούνται σερφάροντας στο διαδίκτυο, δεν έχουμε ιδέα τι πληροφορίες λαμβάνουν και ποιους συναναστρέφονται.

Το δικό μου το παιδί, το δικό σου και όλων μας τα παιδιά, είναι σε καθημερινή επαφή με δαιμονικές μορφές και σύμβολα, αφού επιτρέπονται ακόμα και στις όψεις σχολικών κτιρίων, γιατί είναι «τέχνη». Μέσα στα σχολεία διδάσκεται ο διάβολος με εντολή του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό πόσο μας σοκάρει και τι κάναμε για να το αποτρέψουμε;

Οι αθώοι παιδικοί έρωτες που ξέραμε, δεν υπάρχουν πια ή περιορίζονται στις ηλικίες του… νηπιαγωγείου. Κάποτε οι αθώοι έρωτες ξεκινούσαν στην τρυφερή ηλικία των δώδεκα ετών. Τα τελευταία χρόνια σε αυτή την ηλικία ξεκινούν οι εκτρώσεις ενώ πλέον ένα παιδί στην εφηβεία έχει δικαίωμα να αλλάξει φύλο και να χορεύει αγκαλιά με το διάβολο νόμιμα.

Ναι, διαφημίζεται ο διάβολος, νομιμοποιείται η αμαρτία. Έχει όρια το κακό; Όχι, δεν έχει. Το βλέπουμε αυτό στην καθημερινότητα. Είναι αποτρόπαιη κατά γενική ομολογία μια τέτοια αφίσα που προσκαλεί τα παιδιά να χορέψουν με το διάβολο. Όμως η ευθύνη είναι όλη δική μας. Επιτρέπουμε να περιορίζεται ο Χριστός από τα σχολεία και από τη ζωή μας. Πρώτα θα έπρεπε να μας σοκάρει η ανοχή μας και η συγκατάθεσή μας σε όσα λαμβάνουν χώρα στο σπίτι μας, στο σχολικό περιβάλλον, στην κοινωνία μας.

Αν ανοίξουμε το Συναξαριστή, διαβάζοντας τους βίους αγίων, πρώτα – πρώτα μαθαίνουμε πως γαλουχήθηκαν και ανατράφηκαν από ευλαβείς γονείς εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Εμείς πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας; Αλλά, τι γράφω; Κάθε πότε ανοίγουμε το Συναξαριστή για να διδαχτούμε πως να ανατρέφουμε τα παιδιά μας; Κάθε πότε ζητάμε βοήθεια από την Παναγία, τη Μητέρα όλων μας, να σώσει τα παιδιά μας από το κακό; Πού έχουμε καταχωνιάσει τις ευλογημένες συνήθειες των παλαιοτέρων που μπορούσαν με την προσευχή τους να κρατήσουν το διάβολο μακριά από την οικογένεια;

Πριν είναι πολύ αργά, ας κοιτάξουμε μέσα μας, ας διορθώσουμε τον εαυτό μας, ας κάνουμε την οικογένειά μας ένα με τον Χριστό. Όλα διορθώνονται με την καθοδήγηση του απλανούς πνευματικού οδηγού που έχουμε επιλέξει για να μας οδηγήσει με ασφάλεια στον Παράδεισο. Ο πνευματικός μας, ο γέροντάς μας, αυτός μπορεί να προστατέψει εμάς και τα παιδιά μας από τις παγίδες του διαβόλου και να μας ενισχύει πνευματικά ώστε να μη μας σοκάρουν οι «προσκλήσεις» του και να μπορούμε να τις αποτρέψουμε. Αμήν.

Διαβάστε σχετικά: Έλεος! Μία «σατανική» πρόσκληση σε party, στη Σπάρτη! (βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.