Επικαιρότητα

Ο διάβολος της Ουνίας κρύβεται εδώ, να΄τος: Πρόταση για κοινή Ευχαριστία Καθολικών-Ορθοδόξων

Όχι διάβολε, να φύγεις από εδώ.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Είναι αλήθεια ότι πρόταση του John D. Faris στο National Catholic Reporter μπορεί να αποδειχθεί ικανή να μας αποκαλύψει τι σχεδιάζεται. Κι αυτό επειδή ο εν λόγω Ιεράρχης είναι μέλος της καθολικής αντιπροσωπείας για τους εθνικούς οικουμενικούς διαλόγους με τους Ορθόδοξους και και την Ανατολική Ορθοδοξία, καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας του Βατικανού για τον διεθνή διάλογο με την Ανατολική Ορθοδοξία. Μπορεί αυτό το άρθρο, μάλιστα, να αποτελέσει απόδειξη ότι ο Οικουμενισμός είναι η Παγκοσμιοποίηση στη θρησκεία. Αναμφίβολα, αυτό συμβαίνει επειδή οι ίδιοι νόες κινούν τα νήματα που απεργάζονται την έλευση του Αντιχρίστου, απόδειξη, όμως, και πως βρισκόμαστε μέσα στο ευλογημένο πλαίσιο του Ευαγγελίου μας. Τα συναισθήματα, βέβαια, που δημιουργούνται είναι πηγαία χαρά και αγαλλίαση, διότι αυτά όλα βρίσκονται μέσα στο ευλογημένο πλαίσιο του Θεού, στο βλέμμα του, στην αντίληψή Του. Όλη η ιστορία κινείται όπως επιτρέπει ο Κύριος! 

Ορίστε, μπροστά μας ο Οικουμενισμός χωρίς μάσκα, η παναίρεση, η ανώτερη από κάθε αίρεση, η κορωνίδα, ο Άδης και η απώλεια προσωποποιημένα, μπροστά μας, χωρίς αντισηπτικά και μάσκα: “ενδέχεται να μην απαιτούνται πρόσθετες δογματικές συμφωνίες για την επέκταση των διατάξεων της μυστηριακής κοινής λειτουργίας”.

Το δόγμα δεν μπορεί να ξεπεραστεί! Είναι τα όρια που έθεσαν με τη χάρη του Θεού οι πατέρες μας. Τα όρια αυτά, υποτάσσονται στην αγάπη, στην ευσέβεια και στον φόβο του Θεού! Είναι, ακόμη, τείχη αιώνια, που δεν μπορεί κανένας και τίποτα να τα γκρεμίσει! Ούτε ο ίδιος διάβολος, βέβαια, δεν μπορεί, το ομολογεί! Μάλιστα, τα είπε τείχη του αίσχους (με το στόμα του Βαρθολομαίου) και προσπάθησε να τα ισοπεδώσει! Όμως, δεν μπόρεσε, επειδή κάποιοι τα κρατούν, τα ανορθώνουν. Ας μη λησμονούμε, ότι κάποιοι τη μιαρά ψευτοσύνοδο δεν τη δέχτηκαν, ύψωσαν πάλι το τείχος. Αλλά, ο πανούργος βρήκε τρόπο να το αντιπαρέλθει και και να χιμήξει κατευθείαν στην ίδα την πίστη, τη Θεία Κοινωνία, στο Σώμα και Αίμα του Χριστού. 

Το κυριότερο είναι πως όταν το δόγμα δεν το “φυλάει” η διοικούσα Εκκλησία, υπάρχουν αυτοί που ιεροκανονικά, έχοντας Αποστολική Διαδοχή και τις φρικτές διαπιστεύσεις από τον Κύριο, το φυλάνε ακέραιο με το τιμημένο τους ράσο στον χώρο της ιεράς Αποτειχίσεως.  Το συγκεκριμένο ράσο ντύνει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, είναι το σάβανο του Κυρίου, περικλείει την ουσία της πίστεως. Αυτό το σάβανο ο Κύριος, δε θα το βγάλει όποτε θέλετε εσείς! Το έβγαλε στην Ανάσταση, θα το ξαναβγάλει στη Δευτέρα Παρουσία. Μόνο η παρουσία του Κυρίου καταλύει τα δόγματα, όχι εσείς αντίχριστοι!

Έγραφε σχετικά ο αείμνηστος Ιωάννης Ρωμανίδης: «Γι’ αυτό το λόγο πρέπει πολύ να το συλλάβετε αυτό, την διάκριση μεταξύ του μυστηρίου και του δόγματος. Δεν είναι το ίδιο πράγμα, διότι η θεολογία και το δόγμα και η νοερά προσευχή καταργούνται, έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Οπότε, είναι ειδωλολατρεία να ταυτίσουμε τον Θεό με τα ρητά και τα νοήματα περί Αυτού. Από αυτής της απόψεως μπορεί κανείς να πάρη τον υπαρξισμό ορισμένων, για μένα τουλάχιστον, ψευτοθεολόγων και να τους πετάξη όλους στον κάλαθο των αχρήστων. Διότι η μόνη σωστή υπαρξιακή φιλοσοφία από ορθοδόξου απόψεως είναι η αθεϊστική και όχι η θεϊστική.  

Το δόγμα υπάρχει ως οδηγός του ανθρώπου. Είναι ένας δείκτης που δείχνει στον άνθρωπο που πρέπει να φθάση. Όταν, όμως φθάνη στον προορισμό του ο άνθρωπος, αυτό καταργείται. Γι’ αυτόν τον λόγο, το δόγμα είναι οδηγός γι’ αυτούς που περνάνε από την κάθαρση και συνεχίζει να είναι οδηγός γι’ αυτούς που εξακολουθούν να είναι στην φώτιση. Είναι ένας οδηγός και τίποτε άλλο. Άλλα αυτοί που βρίσκονται στην φώτιση ξέρουν ότι μια μέρα το δόγμα θα καταργηθή.  

Όταν κανείς φθάνη στην θέωση, καταργείται πλέον το δόγμα. Δεν υπάρχει πλέον δόγμα. Η ίδια η νοερά προσευχή σταματάει. Ενώ το Πνεύμα του Θεού προσεύχεται μέσα στον άνθρωπο με ψαλμούς, ύμνους ή ρητά κλπ. –το ίδιο το Πνεύμα προσεύχεται με ανθρώπινα λόγια μέσα στον άνθρωπο- όταν ο άνθρωπος φθάνη στη θέωση, αυτή η ίδια η ευχή η νοερά, του Αγίου Πνεύματος, σταματά. 

Είναι αυτό που λέει ο Απόστολος Παύλος: “Όταν έλθη το τέλειον παύσονται προφητείαι”, δηλαδή η θεολογία σταματάει, “παύσονται γλώσσαι”, δηλαδή τα διάφορα είδη της νοεράς προσευχής παύουν, “γνώσεις καταργηθήσονται” (πρβλ. Α’ Κορ. ιγ’, 8-13), δηλαδή αυτό που λέμε σήμερα δόγματα, θεολογία κλπ. Όλα καταργούνται στην θέωση.» (Απόσπασμα από το βιβλίο: «Εμπειρική Δογματική της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας κατά τις προφορικές παραδόσεις του π. Ιωάννη Ρωμανίδη», Τόμος Α’, Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Ιεροθέου, Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου, Β’ Έκδοση, 2011, σελ. 106-110)

 Πόσο υπέροχα ο Κύριος επιτρέποντας και διαμορφώνοντας σίγουρα τις εξελίξεις, δίνει στους πιστούς Του να το καταλάβουν Αυτό. Σε όλο τον κόσμο ομιλεί ο Κύριος, αλλά στους πιστούς Του, στους αγαπημένους Του, να ξέρατε τί λέει, τί λέει, πώς πληροφορεί, πώς ερμηνεύει, να ξέρατε…

Ο διάβολος της Ουνίας κρύβεται εδώ, να΄τος: Στον σύγχρονο κόσμο, το Άγιο Πνεύμα έκρινε κατάλληλο να αποκαταστήσει την «σχεδόν τέλεια κοινωνία» χωρίς να έχει επιτύχει ακόμη πλήρη δογματική συναίνεση, αναφέρει το άρθρο. Όχι διάβολε, μιμείσαι, αλλά δεν είσαι ο αγαπημένος, μιλάς για αγάπη αλλά δεν είσαι η αγάπη. Εγώ τον Κύριό μου τον ξέρω, τον νιώθω. Όχι διάβολε, να φύγεις από εδώ. Τουλάχιστον μέσα σε αυτό το καστράκι της Αποτείχισης δεν έχει ούτε ξεροκόμματο για σένα, κι ας γρυλίζεις κι ας αλυχτάς κι ας τρίζεις τα δόντια σου!

Δείτε σχετικά:
Δε γνωρίζει ο Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες κ.Ιωσήφ ότι ο Οικουμενισμός έχει πνεύμα πονηρίας και κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα;
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Το νου σας ρ€μ@λι@, μη διανοηθείτε να σπεύσετε στα γόνατα να συμμετάσχετε, ακόμα και ακάλεστοι!
– Στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών του Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
 Κλασική δαιμονική τεχνική… ψευτιά, πονηριά και μηχανορραφίες από τον Πάπα!
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και η προσβολή της Ορθόδοξης Πίστης
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.