Μέτοικος

Ο Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης και η εκλεκτική συγγένεια με τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

εικόνα άρθρου: Ο Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης και η εκλεκτική συγγένεια με τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ
Γράφει ο Μέτοικος

“Ο επίσκοπος Ελπιδοφόρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και, πιθανότατα, θα αδράξει την ευκαιρία για το στήσιμο μιας ακόμα σαπουνόπερας σαν τη βάπτιση των «τέκνων» του ομοφυλόφιλου ζεύγους…”


Σχεδόν χωρίς εκκλησίασμα, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με συμπροσευχόμενους τους εξέχοντες νεωτεριστές επισκόπους Νέας Ιωνίας  Γαβριήλ και Λαοδικείας Θεοδώρητο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου στην Αθήνα όπου, οσονούπω, χωρίς τις ενοχλητικές «άδειες» από τους Επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και, φωνές, ότι ενεργεί «αυτοβούλως, αυθαιρέτως και αντικανονικώς», ο «εκλεκτός» του Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου θα μπορεί στον «πατριαρχικό» ναό να τελεί ακωλύτως βαφτίσεις «τέκνων» ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ο επίσκοπος Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης για τούρκος πολίτης που, πρόσφατα με τον πρόεδρο της χώρας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκοκύπριο Τατάρ έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του σπιτιού της «μητέρας πατρίδας», μίλησε με θερμά λόγια για τους δεσμούς του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με την Ελλάδα. 

Δεν παρέλειψε μάλιστα, σε μια του προσπάθεια να εξευμενίσει όσους εξόργισε με τις πράξεις του υπέρ της Τουρκίας ή τις βαθύτατα προσβλητικές για την Εκκλησία της Ελλάδος άθεσμες ιερουργίες του, να  κολακεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πριν λίγους μήνες ομιλία του στο Κογκρέσο, όπως και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Ιερώνυμο που τον «ευχαρίστησε» επειδή συνέργησε να δοθεί για χρήση ο Ναός του αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ο επίσκοπος Ελπιδοφόρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και, πιθανότατα, θα αδράξει την ευκαιρία για το στήσιμο μιας ακόμα σαπουνόπερας σαν τη βάπτιση των «τέκνων» του ομοφυλόφιλου ζεύγους Μπούση- Ντούντα.

«Ελλάδα, Οικουμενικό Πατριαρχείο και ομογένεια είμαστε ένα και το αυτό», αναφώνησε ο επίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Είμαστε»; Από πού και έως που «είμαστε ένα και το αυτό» επίσκοπε; Οι Έλληνες, προφανέστατα και είναι ένα με τους ομογενείς τους. Το Φανάρι όμως; Το Φανάρι που θέλει να εμφανίζεται με τον τίτλο του Οικουμενικού πως, γίνεται να είναι ένα με την Ελλάδα; 

Εάν το εκκλησιαστικό κατεστημένο στην Κωνσταντινούπολη θέλει να είναι Οικουμενικό, τότε πρέπει να είναι το Πατριαρχείο όλων των Εκκλησιών, χωρίς να ταυτίζεται με εθνότητες. Εάν εξομοιώνεται με μία εθνοτική ταυτότητα τότε απλά είναι μια αρχιεπισκοπή περιορισμένης πνευματικής και διοικητικής εμβέλειας, που καταχράται τον τίτλο του πάλαι ποτέ Οικουμενικού Θρόνου.

Ο επίσκοπος Ελπιδοφόρος στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαπρεπή πλέον οικουμενιστή επίσκοπο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ αυτόν που δήλωσε ότι: «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κατά την μεταβολή των τιμίων δώρων κατέρχεται ο Χριστός με αγγελικές δυνάμεις. Δεν κατέρχεται ο Χριστός. Εμείς ανεβαίνουμε»!

«Ανέγνως, αλλ’ ουκ έγνως» επίσκοπε Νέας Ιωνίας Γαβριήλ την ευχή στην Αγία Αναφορά : «Σοῦ προσφέρομε ἀκόμα [Κύριε] αὐτὴ τὴ λογικὴ καὶ ἀναίμακτη λατρεία καὶ σὲ παρακαλοῦμε καὶ δεόμαστε καὶ ἱκετεύομε· στεῖλε τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σου ἐπάνω σ᾿ ἐμᾶς κι ἐπάνω σ᾿ αὐτὰ ἐδῶ τὰ δῶρα. Καὶ κάμε αὐτὸν τὸν ἄρτο τίμιο σῶμα τοῦ Χριστοῦ σου. Ἀμήν. Κι αὐτὸν τὸν οἶνο, ποὺ εἶναι μέσα σὲ τοῦτο τὸ ποτήριο, τίμιο αἷμα τοῦ Χριστοῦ σου. Ἀμήν. Καὶ κάμε τούτη τὴ μεταβολὴ μὲ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σου. Ἀμήν. Ἀμήν. Ἀμήν.*»; 

Επίσκοπε Γαβριήλ ποτέ σου δε διάβασες σαν ιερουργός την ώρα της «Ύψωσης και του Μελισμού» την παράκληση: «…σ [Κύριε] πο κάθεσαι μαζ μ τν Πατέρα στος ορανος κα οράτως εσαι δ μαζί μας· κα κάνε μας ξιους γι ν μς μεταδώσης μ τ παντοδύναμο χέρι σου τ χραντο σμα σου κα τ τίμιο αμα σου, κα μ τ χέρια τ δικά μας σ᾿ λο τ λαό*»;

Εάν κατάλαβες επίσκοπε Νέας Ιωνίας Γαβριήλ τι διαβάζεις και, κυρίως, το τι αιτείσαι ως ιερέας από τον Ζωοδότη Χριστό  ποιος ο λόγος να μιλάς σε ορθοδόξους ως απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Φριβούργου Ελβετίας; 

Πάντως με τέτοιες δηλώσεις που, κανονικά, θα έπρεπε να αποτελέσουν θέμα σοβαρού ελέγχου για μια από τις Συνοδικές Επιτροπές της Εκκλησίας της Ελλάδος: επί της Θείας Λατρείας ή των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, εξηγείτε τόσο η εκλεκτική συγγένεια μεταξύ του Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και του Αμερικής Ελπιδοφόρου όσο και, κυρίως, γιατί οι Προτεστάντες, οι Αγγλικανοί, οι Μεθοδιστές, οι Βαπτιστές, οι Μεταρυθμισμένες σέχτες, οι Πεντηκοστιανοί  και ο π.Βαρθολομαίος εξέλεξαν τον επίσκοπο Νέας Ιωνίας πρόεδρο σε μια από τις επιτροπές στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

*Θεία Λειτουργία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Απόδοση στη νεοελληνική από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Μέτοικος

7 Αυγ

Ο Πατρών Χρυσόστομος πήρε τα Βουνά!

Γράφει ο Μέτοικος. “Εάν όμως, στο κείμενο, υπάρχει καταγεγραμμένη μόνο η αλήθεια για το σύγχρονο σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τι ενόχλησε και, κυρίως, ποιος ενόχλησε τον «άγιο» Πατρών και τιμώρησε έναν Ορθόδοξο Ιερέα;”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.