Μέτοικος

Ο «εναλλασσόμενος» Χρήστος Χωμενίδης

εικόνα άρθρου: Ο «εναλλασσόμενος» Χρήστος Χωμενίδης
Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Οι «εναλλασσόμενοι» δεν είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης και γι αυτό, δυνητικά, είναι παντοιοτρόπως επικίνδυνοι”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Χ. Χωμενίδης ανήκει σε αυτή την κατηγορία «Ελλήνων» που, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης θα κρεμούσε με συνοπτικές διαδικασίες απ’ το πιο χοντρό κλαδί του πλάτανου στο κέντρο του χωριού, ενώ, στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία που, μόνο οι ηλίθιοι πιστεύουν πως ήταν ανεξίθρησκη, το όνομά του θα το είχαν καταραστεί οι Ελευσίνιοι ιερείς.

Ο Χ.Χ. δηλώνει «πως δεν είναι άθεος, αλλά εναλλασσόμενος! Πότε είναι και πότε δεν είναι»! Με λίγα λόγια, λέγοντας μια μπούρδα, δηλώνει ότι είναι ένα τίποτα, για την ακρίβεια, ένα πράγμα χωρίς ταυτότητα και, για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Κολοκοτρώνης θα τον κρεμούσε! Οι «εναλλασσόμενοι» δεν είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης και γι αυτό, δυνητικά, είναι παντοιοτρόπως επικίνδυνοι.

Η «βαριά» κληρονομιά δεν του πρόσθεσε σοφία, ενώ τα λογοτεχνικά βραβεία δεν τον ανέβασαν πάνω από τη θέση του μέτριου λογοτέχνη, με μπαγιάτικες ιδέες.

Ο αφορισμός του Χρήστου Χωμενίδη από το Μητροπολίτη Αμβρόσιο φαίνεται ότι, πρακτικά, δεν έχει καμία αξία, εκτός και εάν δίνουμε αξία στο πέταγμα ενός σαπισμένου μέλους μετά το χειρουργείο, στα υγειονομικά απόβλητα.

Το βλάσφημο «διήγημά» του για την Παναγία Μητέρα αναπαραγάγει, το ίδιο προσβλητικά, το κείμενο μιας επιστολής κάποιου, τάχα, ρωμαίου στρατιώτη. Η «επιστολή» αυτή κυκλοφορεί εδώ και δεκάδες χρόνια και, κάποτε, αποτελούσε μια από τις «λογοτεχνικές» αιχμές της επίθεσης των άθεων εναντίον του Χριστιανισμού.

Ο Χρήστος Χωμενίδης, γέννημα μιας εποχής που κλείνεται μέσα στα όρια του μαρασμού και της διαφθοράς, της πλήξης και της αναισχυντίας («γιατί έτσι γουστάρουμε» είναι η δικαιολογία των ρημαγμένων ψυχών στην πολύχρωμη βλασφημία τους) της ψυχικής ερήμωσης και της απανθρωπιάς, έχει εγκαταλειφθεί από την αιδώ αφού, όπως ο ίδιος δηλώνει, ενώ δε «σνομπάρει τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν», με απίστευτη ελαφρότητα προσβάλει βάναυσα την Πίστη, την Αγάπη και το Σεβασμό τους στο Πρόσωπο της Θεοτόκου.

Αφού, όμως, τον «απασχολεί πάρα πολύ το θέμα της θρησκείας και των ευαγγελίων» δεν πρέπει να ξεχνά το λόγο του Ευαγγελιστή Ιωάννη: «Οιδά σου τα έργα, ότι ούτε ψυχρός ει ούτε ζεστός• ούτως ότι χλιαρός ει, και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου» και, αυτό ακριβώς έκανε Χρήστο Χωμενίδη η Ορθόδοξη χριστιανοσύνη με τον αφορισμό σου!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μακριά μύτη έχει ο ψεύτης όχι ο βλάκας
Ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος προχώρησε στον αφορισμό των βλασφήμων
– Η βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου, “ξεπάτωσε” την συμμαχία Πολιτείας – Επιστημόνων – Ιεραρχίας
– ΠΕΘ: Η μη απομάκρυνση Μόσιαλου υποδηλώνει υιοθέτηση των αντιχριστιανικών του ύβρεων

Σχετικά άρθρα

Μέτοικος

14 Μάι

Έξεστι Συμεώνι Φθίας ασχημονείν 

Γράφει ο Μέτοικος. «Στο μυστήριο της Αναστάσεως μετέχουν οι πάντες και τα πάντα. Δίκαιοι και αμαρτωλοί, άγιοι και άγριοι, ουράνιοι και καταχθόνιοι, καθαροί και ακάθαρτοι»

Κακόδοξος και υποστηρικτής όσων έχουν το «πάθος ατιμίας» ο π.Βαρθολομαίος

Γράφει ο Μέτοικος Πάντως, θα ήταν φοβερό να περιμένει ο κάθε άνθρωπος για να σωθεί, το χρόνο σωτηρίας του π.Βαρθολομαίου!  Οικολογική κρουαζιέρα και συνέδριο για την τάχα προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.