Επικαιρότητα

Ο Ενές Καντέρ στον Αρχιεπίσκοπο

εικόνα άρθρου: Ο Ενές Καντέρ στον Αρχιεπίσκοπο
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επιλεκτικός και μυωπικός “ακτιβισμός” του Αρχιεπισκόπου για τα πανηγύρια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο τουρκικής καταγωγής μπασκετμπολίστας του NBA Ενές Καντέρ επισκέφτηκε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο.

Ο Ενές Καντέρ εκτός από επαγγελματίας μπασκετμπολίστας του NBA είναι και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με αυτή του την ιδιότητα επισκέφτηκε τη χώρα μας, με αφορμή τη συνάντηση που ο ίδιος επεδίωξε και είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Καντέρ είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση από το 2013, όταν είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία, στο οποίο εμπλεκόταν ο Ερντογάν και κάποια μέλη της οικογένειάς του. Τότε ήταν η πρώτη φορά που η δημόσια τοποθέτησή του στα μέσα μαζικής δικτύωσης έτυχε πολύ μεγάλης αποδοχής και αυτό τον έκανε να χρησιμοποιήσει τη φωνή του κατά του καθεστώτος Ερντογάν. Έκτοτε δεν του επιτρέπεται να ταξιδέψει στην Τουρκία εξαιτίας της στάσης του και της δράσης του. Υπάρχει μάλιστα ένταλμα σύλληψης γι΄αυτόν εκεί, εδώ και έντεκα χρόνια. Η τελευταία φορά που είδε τους γονείς του ήταν πριν από εννιά χρόνια. Η κυβέρνηση τους ασκεί πολύ μεγάλη πίεση εξαιτίας της δράσης του. Ο πατέρας του απολύθηκε, έδιωξαν τον αδερφό του από την ομάδα του, η αδερφή του ακόμα και τώρα δυσκολεύεται να βρει δουλειά. Αναγκάστηκαν οι δικοί του να εκδώσουν ανακοίνωση ότι δεν έχουν πια καμία σχέση μαζί του, αλλά δεν έγιναν πιστευτοί. Ο πατέρας του μπήκε στη φυλακή και έβαλαν το όνομά του στη λίστα της Interpol. Γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν στην Αμερική, αλλά η κυβέρνηση τούς πήρε τα διαβατήρια και δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν. Αν ο ίδιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους, θα βρεθούν στη φυλακή. 

Καλά και άγια όλα αυτά, καλή και άγια η πολιτική δράση του Καντέρ και η αγάπη του για την ελευθερία και για τη χώρα μας. Αξιομνημόνευτο το θάρρος και η ανδρεία του να τα βάλει με ένα καθεστώς που παραβιάζει τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω του. Αξιέπαινη η θυσία η δική του και της οικογένειάς του για χάρη πανανθρώπινων αξιών. Πάνω απ΄όλα αξιέπαινοι, γιατί διατήρησαν την ικανότητα να βλέπουν καθαρά και αμερόληπτα σε καθεστώς τρομοκρατίας και φοβέρας. 

Δυστυχώς, όμως, η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμο και η συζήτηση που διημείφθη μεταξύ τους μας άφησε μια πικρή γεύση. Ο Καντέρ τον συνεχάρη σαν να επρόκειτο για συνεργάτη του ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μα μήπως αυτό είναι τελικά; Γιατί περισσότερο βλέπουμε να εργάζεται για τα ανθρωπιστικά-οικουμενιστικά ανοίγματα, παρά για την πίστη! 

Μάλιστα ο Καντέρ τόνισε στον Αρχιεπίσκοπο οτι έχει διαβάσει και έχει εντυπωσιαστεί με το έργο του και υπογράμμισε ότι «όλοι προσεύχονται για εσάς και την υγείας σας». Ποιοι είναι αυτοί οι “όλοι”; Οι διάφορες ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται η Αρχιεπισκοπή σε αγαστή συνεργασία με τον Πάπα, που ευλογεί τις προσπάθειες, άνθρωποι διαφόρων πίστεων και θρησκειών… μουσουλμάνοι, χριστιανοί , παπικοί, προτεστάντες και δεν συμμαζεύεται; Σπουδαίο κατόρθωμα για Αρχιεπίσκοπο! Ο Οικουμενισμός και η Πανθρησκεία με ανθρωπιστικό μανδύα! 

Σε μια συγκυρία που πατρίδα και πίστη αλώνονται ειρηνικά από την παγκοσμιοποίηση και τον Οικουμενισμό, που η Νέα Τάξη Πραγμάτων ασκεί τη δική της δικτατορία σε λαούς, πολιτισμούς και ψυχές, και στη χώρα μας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας θα έπρεπε να διαπρέπει σαν ένας ακτιβιστής της πίστης και της αλήθειας, να διώκεται και να κινδυνεύει, όπως ο Καντέρ κάνει για τα πολιτικά του φρονήματα! Θα έπρεπε να ξεδιαλύνει με κάθε κόστος τα σκοτάδια της δικτατορίας της Νέας Εποχής και να είναι στο πλευρό όσων διώκονται για την πίστη και τα πιστεύω τους! 

Μα πάνω απ΄όλα να διώκεται για τον αγώνα του ενάντια στον Οικουμενισμό, ο οποίος εισήχθη στο σώμα της Εκκλησίας μετά το Κολυμπάρι, με μεγάλη προσωπική του ευθύνη. Αντίθετα, δεν ακούμε ούτε ένα ορθόδοξο λόγο από το στόμα του. Έσυρε την Εκκλησία της Ελλάδας στον Οικουμενιστικό χορό του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στην σχισματοαίρεση του ουκρανικού κακοκεφάλου. 

Δε βρέθηκε κανένας να πει στον Καντέρ ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που διώκονται, επειδή έχουν διαφορετική άποψη από το πολιτικό και εκκλησιαστικό καθεστώς! Άνθρωποι που εξουθενώνονται ηθικά, σωματικά και ψυχολογικά, επειδή δεν υποκύπτουν! Στην Τουρκία μπορεί οι αντιφρονούντες να διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Στην Ελλάδα και σε όλη τη Δύση, όμως, οι άνθρωποι διώκονται από το καθεστώς της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που εν πλήρει εξελίξει προσπαθεί να φακελώσει τους πάντες, πνίγοντας σιγά σιγά και σταθερά την ελευθερία κάτω από τη μπότα της πολιτικής κορεκτίλας. Δυστυχώς, ανάμεσα στους διώκτες είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο οποίος συνεργάζεται με το καθεστώς και του παρέχει πλήρη κάλυψη!

Για ποιο πράγμα τον συγχαίρει, λοιπόν, ο Καντέρ;

Συγχαίρει ο ακτιβιστής Καντέρ τον Αρχιεπίσκοπο για την άποψή του για το προσφυγικό ζήτημα… Και ποιος θα καταγγείλει τις παράνομες προσφυγικές ροές που ο Ερντογάν προωθεί στη χώρα μας κι εμείς δεσμευμένοι σε προδοτικές ευρωπαϊκές συμφωνίες δεχόμαστε στωικά; Θα συγχαρούμε έναν Αρχιεπίσκοπο που προσφέρει ακόμη και άγια προσκυνήματα και μοναστήρια, για να φιλοξενήσει πρόσφυγές- όπλα του υβριδικού πολέμου που εκτυλίσσεται; Τον αφοπλισμό των νησιών μας ποιος θα τον καταγγείλει και με ποια ευκαιρία; 

Επιλεκτικός μυωπικός ακτιβισμός και ανθρωπισμός για τα πανηγύρια…

Μα και ποια μεγαλύτερη φιλανθρωπία από το κήρυγμα του Ευαγγελίου υπάρχει; 

Ποιος ανώτερος ακτιβισμός από την ιεραποστολή και την ομολογία υπάρχει, σε καιρό μάλιστα κινδυνευούσης της πίστεως!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μνημόνευσε τον σχισματικό Κιέβου Επιφάνιο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
π.Θεόδωρος Ζήσης, Σε αδιέξοδο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Ουκρανικό
Η Αναισθησία της Ιεραρχίας που έκλεισε τους Ναούς, κορυφώνεται. Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.