Ελευθέριος Κοσμίδης

Ο Επιφάνιος Ντουμένκο αφήνει έκθετο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τους διωγμούς ορθόδοξων ιερέων

εικόνα άρθρου: Ο Επιφάνιος Ντουμένκο αφήνει έκθετο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τους διωγμούς ορθόδοξων ιερέων
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Υλοποιείται ένας καλά σχεδιασμένος νέος διωγμός, που στοχοποιεί τους Ιερείς της κανονικής  Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δυστυχώς, τα νέα για την Ορθοδοξία, που μας έρχονται από την Ουκρανία, είναι φοβερά! Φαίνεται πως υλοποιείται ένας καλά σχεδιασμένος νέος διωγμός, ο οποίος στοχοποιεί τους Ιερείς της κανονικής  Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό το Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών μέσων, περί τους εκατό ιερείς που ανήκουν στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διώχθηκαν, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν με την ψευδή κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας. 

Στην Ουκρανία τα νεοναζιστικά μορφώματα (Τάγμα Αζόφ, Δεξιός Τομέας κλπ) δρουν ανεξέλεγκτα και έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ένα νέο διωγμό κατά των Ορθοδόξων. Όλα αυτά υπό την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης Ζελένσκι, η οποία νομοθετεί αναλόγως και με τις ευλογίες του αχειροτόνητου σχισματικού Επιφάνιου Ντουμένκο. 

Από την άλλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προ ολίγων ημερών, στην Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις 2022, έγραφε τα εξής: “….Ἔχομεν τήν βεβαιότητα ὅτι δέν εἶναι δυνατόν νά ὑπάρξῃ εἰρήνη τῶν λαῶν καί τῶν πολιτισμῶν, χωρίς τήν εἰρήνην τῶν θρησκειῶν, χωρίς τόν διάλογον καί τήν συνεργασίαν των. Ἡ πίστις εἰς Θεόν ἐνισχύει τόν ἀγῶνα δι᾿ ἕνα κόσμον εἰρήνης καί δικαιοσύνης, ἀκόμη καί ὅταν ἡ προσπάθεια αὐτή εὑρίσκεται ἐνώπιον ἀνυπερβλήτων, κατ᾿ ἄνθρωπον, ἐμποδίων. Πάντως, εἶναι άπαράδεκτον, ἐκπρόσωποι θρησκειῶν νά κηρύσσουν φανατισμόν καί νά ἀναρριπίζουν τήν φλόγα τοῦ μίσους….”.

Είτε, λοιπόν, εκφράζεται υποκριτικά ο οικουμενικός Πατριάρχης είτε ο προστατευόμενος του Επιφάνιος τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Ας συνεννοηθούν επιτέλους! Αφού έχουν αποφασίσει πως στο παραμύθι αυτό του ΝΑΤΟ κακός λύκος είναι η Ρωσία και ο Πατριάρχης Μόσχας, γιατί ρεζιλεύονται και, ενώ μιλούν για ειρήνη, καταγγέλλοντας την Μόσχα και τον οικείο Πατριάρχη, ενοχοποιούνται οι ίδιοι για διωγμούς, βασανισμούς και βαναυσότητες κατά κληρικών για λόγους πίστεως στην Ουκρανία; 

Θα αγρυπνούμε και θα ενημερώνουμε με τα ντοκουμέντα, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το διωγμό των Ορθόδοξων στην Ουκρανία.

Χριστός Ετέχθη! 

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.