Επικαιρότητα

Ο επιστημολογιώτατος δεσπότης

εικόνα άρθρου: Ο επιστημολογιώτατος δεσπότης

Άρθρο της Ελένης Λωρίτου
αποκλειστικά για την Κατάνυξη

Καλύτερος αντισηπτικός από το δεσπότη δε θα μπορούσε να μας πετύχει!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από την κ. Ελένη Λωρίτου το ακόλουθο άρθρο προς αποκλειστική δημοσίευση.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Ο επιστημολογιώτατος δεσπότης

Λωρίτου Ελένη

Καλά μας το έλεγε χρόνια τώρα ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης! Οι θεολόγοι έχουν κόμπλεξ απέναντι στους επιστήμονες. Θέλουν να δείξουν ότι είναι και αυτοί επιστήμονες, ότι “κάνουν επιστήμη”! Ο μακαριστός Δοχειαρίτης το είπε κάπως αλλιώς. Ένας καθηγητής στη θεολογία τους είχε πει. Εγώ δεν “κάνω θρησκεία, αλλά επιστήμη”! Εκτός και αν άκουσαν, αν πήρε κάτι το αυτί τους από Ρωμανίδη και αυτοί κατάλαβαν αυτό. Παπα Γιάννη Ρωμανίδη ιδού οι μαθητές σου με πρώτον και καλύτερο της μητρόπολης Καταπάκτου. Τη θεολογία και την εκκλησιολογία την έθαψε στην “ιερά Καταπακτή”. Βρε σεις δεν είπε αυτά ο Ρωμανίδης. Ο Ρωμανίδης μπορεί να μίλαγε περί Ακτίστου Φωτός εν μέση πλατεία Κάνιγγος, αλλά τέτοιες κοτσάνες δεν είπε. Ο Ρωμανίδης μίλησε για την “εμπειρική θεολογία” και όχι για την εμπειρική του οινοπνεύματος. 

Για την εμπειρική του οινοπνεύματος κατάλληλοι είναι οι κρασοπότες! Με αμετροέπεια τραγουδούν: Αχ! Βρε Θε μου νάσουν πότης να σωθεί η ανθρωπότης! Να σωθεί και ετούτος εδώ ο επιστημολογιώτατος δεσπότης! 

Τι πότης τι επιστημολογιώτατος δεσπότης! Να έχεις τώρα μία επιστήμονα, τη Γιαμαρέλλου, να σου μιλά για το μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως και ο επιστημολογιώτατος να σου μιλά για την επιστήμη του οινοπνεύματος. Καλύτερος αντισηπτικός από το δεσπότη δε θα μπορούσε να μας πετύχει! Ντάξει! Έκανες δεσπότη μου “επιστήμη”! Μήπως θυμόμαστε τον Σεφερλή να παίζει τον ταλαντούχο ηθοποιό που υποδυόταν τον ερωτόκριτο; Είπαν λοιπόν οι γονείς τι να γίνει το παιδί τους! Να γίνει υδραυλικός για να βγάζει λεφτά; είναι όμως πολύ μπανάλ! Να γίνει γεωργός να αναπνέει καθαρό αέρα στη φύση; Είναι πολύ κουραστικό να ιδρώνει στο σκάψιμο! Το βρήκαμε, να γίνει δεσπότης!

Σίγουρα κάτι το υποσυνείδητο τρέχει σε πολλούς θεολόγους, παπάδες και δεσποτάδες, για να μας λένε τόσα τρελά! Το κόμπλεξ και ο βήχας δεν κρύβονται! 

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.