Επικαιρότητα

Ο «ευσεβής» πόθος του Οικουμενικού Πατριάρχη για κοινό εορτασμό του Πάσχα Ορθοδόξων και Παπικών 

εικόνα άρθρου: Ο «ευσεβής» πόθος του Οικουμενικού Πατριάρχη για κοινό εορτασμό του Πάσχα Ορθοδόξων και Παπικών 

«Ο Παναγιώτατος Πάπας Φραγκίσκος έχει τις καλύτερες προθέσεις» (Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την πρόθεση του να οριστεί «επιτέλους» μία κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα τόσο των Ορθοδόξων, όσο και των αιρετικών Λατίνων, επιβεβαίωσε -για ακόμα μία φορά- ο Κων/πόλεως Βαρθολομαίος, σε ομάδα Ιταλών κληρικών και δημοσιογράφων που επισκέφθηκε το Φανάρι.

Ο κ. Βαρθολομαίος αποκάλυψε ότι στα πλαίσια του εορτασμού της 1.700 επετείου της Α’ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου που θα λάβει χώρα το 2025, οι προσπάθειες του στοχεύουν στην εξεύρεση μίας «λύσης», καθώς ο αιρεσιάρχης («Παναγιώτατος» κατά τον προκαθήμενο της Κων/πολης) Πάπας Φραγκίσκος «έχει τις καλύτερες προθέσεις»:

«Δυστυχώς δεν το γιορτάζουμε μαζί για πολλούς αιώνες […]. Οι προσπάθειές μας στο πλαίσιο της επετείου στοχεύουν στην εξεύρεση λύσης. Ο Παναγιώτατος Πάπας Φραγκίσκος έχει τις καλύτερες προθέσεις. Ίσως δεν χρειάζεται να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή, αλλά θέλω να τονίσω ότι τόσο η Ορθόδοξη, όσο και η Καθολική Εκκλησία έχουν αυτή την καλή πρόθεση: Να ορίσουν επιτέλους μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό της Ανάστασης του Χριστού. Ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αυτή τη φορά».

———————-

Οδεύοντας προς μία ανίερη «ένωση» και το «κοινό Ποτήριο»

Το ημερολογιακό ζήτημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα (Πασχάλιο). Η ημερολογιακή μεταρρύθμιση του 1924 ήταν μία πραξικοπηματική, λανθασμένη και μονομερής ενέργεια, χωρίς συνοδική πανορθόδοξη απόφαση, που έλαβε ο νεωτεριστής μασόνος πατριάρχης Κων/πόλεως, Μελέτιος Μεταξάκης.

Η ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα παρέμεινε αμετακίνητη, καθώς μία ενδεχόμενη μεταρρύθμιση της θα ανέτρεπε/παραβίαζε τους όρους που έθεσε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος, η οποία προέβλεπε: α) Να εορτάζεται το Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της εαρινής ισημερίας και β) Ουδέποτε να συμπίπτει, ή να προηγείται το χριστιανικό Πάσχα από το Πάσχα των Εβραίων. 

Παράλληλα, το Βατικανό προωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες τον κοινό εορτασμό του Πάσχα των Ορθοδόξων και των Παπικών. Η επιδίωξη αυτή επισημοποιήθηκε με την Β’ Βατικανή Σύνοδο και μόλυνε το ορθόδοξο πλήρωμα μετά από την υποστήριξη του επίσης μασόνου πατριάρχη Κων/πόλεως, Αθηναγόρα.

Εν έτει 2023, ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Κων/πόλεως Βαρθολομαίος με αφορμή την συμπλήρωση 1.700 χρόνων από την σύγκληση της Α’ εν Νικαίας Οικουμενικής Συνόδου (325 μ.Χ.), μεθοδεύει την εξεύρεση μία λύσης για τον κοινό εορτασμό μετά των αιρετικών Λατίνων το 2025, και οργανώνει το παρασκήνιο για μία ανίερη «ένωση» και το «κοινό Ποτήριο».

———————-

Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: Εκφεύγειν άπασι τρόποις την κοινωνίαν αυτού (του πατριάρχου)

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Ιεροκανονική Αποτείχιση των Αγίων και Ομολογητών Πατέρων περιφρούρησε τη παραδοθείσα Πίστη. Η τελευταία υποθήκη του άτλαντα της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού (ο οποίος δεν είχε καμία κοινωνία με τον λατινόφρων πατριάρχη Κων/πόλεως Γρηγόριο Μάμα που ήθελε να επιβάλει την ένωση με τους παπικούς μετά την ληστρική Σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας) προτού πεθάνει, αποτελεί οδοδείκτη για τους ευλαβείς πιστούς σε καιρούς αποστασίας, αίρεσης και πλάνης: 

«Εκφεύγειν άπασι τρόποις την κοινωνίαν αυτού (του πατριάρχου) και μήτε συλλειτουργείν αυτού, μήτε αρχιερέα τούτον, αλλά λύκον και μισθωτόν ηγείσθε».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Πάπας πιέζει για κοινό εορτασμό του Πάσχα
Πασχάλιο μήνυμα για κοινό εορτασμό του Πάσχα των “χριστιανικών εκκλησιών” της Τουρκίας

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.