Επικαιρότητα

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. συνεπικουρεί σε έναν κληρικαλισμό άνευ προηγουμένου!

εικόνα άρθρου: Ο Ι.Σ.Κ.Ε. συνεπικουρεί σε έναν κληρικαλισμό άνευ προηγουμένου!

Με την παρούσα επιστολή αιτούμεθα όπως επιτραπεί εις τους Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εντός της Ελληνικής επικράτειας, να λειτουργούν με τους ιεροψάλτες των Ιερών Ναών (έναν ή δύο) και ενός νεωκόρου… (Ι.Σ.Κ.Ε.)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Ι.Σ.Κ.Ε δεν είναι τίποτα παραπάνω από το συνδικαλιστικό όργανο του επαγγελματικού κλάδου των κληρικών. Έρχεται με αυτή την επιστολή προς την Κυβέρνηση να διεκδικήσει το δικαίωμα των ιερέων να τελούν τις ιερές ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία με την παρουσία μόνο ψάλτη και νεωκόρων. Συνεπικουρεί με αυτό τον τρόπο σε έναν κληρικαλισμό άνευ προηγουμένου, σε αναίρεση της ίδιας της υπόστασης της Εκκλησίας.

Οι χριστιανοί ποτέ δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο, την αυτοαναίρεση της Εκκλησίας. Μέσα στην πρακτική της Εκκλησίας είναι να τελούν οι πιστοί τα Μυστήριά τους κρυφά, σε καιρούς απαγορεύσεων και διωγμών. Σήμερα λοιπόν, ενόψει του εγκλεισμού που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση, μπορεί να γίνει θεολογικά αποδεκτή μόνο η πρακτική που παραθέτει εδώ ο π.Νικόλαος Μανώλης, σε συμφωνία με τους Αγίους Πατέρες. 

Σε καμία περίπτωση, όμως, δε στέκει θεολογικά να ζητά η ίδια η Εκκλησία και πολύ περισσότεροι οι ίδιοι οι λειτουργοί της την τέλεση της Θείας Λατρείας κεκλεισμένων των θυρών. Το μαρτυρικό πνεύμα της Εκκλησίας, που εν πολλοίς το έχει απολέσει η προσκείμενη στον Οικουμενισμό, την αίρεση και την ανομία Εκκλησία της Ελλάδος και οι ιερείς που συγκοινωνούν με αυτή τη μοιχαλίδα, θα έκρινε χίλιες φορές προτιμότερο να απαγορευτεί πλήρως η Θεία Λατρεία και να βρεθεί στο γνώριμο μαρτυρικό περιβάλλον του διωγμού και στο κατευθυντήριο του διωγμού – έχει κανόνες, πρακτική, εμπειρία σε αυτό το κατευθυντήριο, παρά να συμμετέχει σ’ αυτή την ανομία.  

Ο Κύριος επόθησε την νύμφη Του την Εκκλησία αιματοβαμμένη  και αυτή ξεγλιστρά, αποφεύγει, κωφεύει, δεν ανταποκρίνεται. Ο Κύριος “κουράστηκε” να θυσιάζεται για μία νύφη που δεν δίνει πια για τον Νυμφίο Της ούτε ένα δάκρυ… Ο πληγωμένος εραστής βρίσκει ανταπόκριση στις φλογισμένες καρδιές μόνο της ιερής Αποτείχισης. Σε ποθούμε Κύριε, έρχου!

Υ.Γ.  εμείς δεν έχουμε συνδικαλιστικό όργανο ιερέων.

Διαβάσαμε στο iersynklellados.blogspot.com:


Επιστολή Ι.Σ.Κ.Ε. προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος 
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 

Κοινοποίηση: 
1) Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως 
2) Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος 

Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ευπειθή στις προσταγές του κράτους και ιδίως στην κοινή υπουργική απόφαση 2867/Υ1 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 872/Β/16-3-2020, το οποίο αφορούσε την αναστολή, για λόγους προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία, της λατρείας όλων των θρησκευμάτων, απείχαν των λειτουργικών τους καθηκόντων. Άλλωστε σε πρώιμο χρόνο ο ΙΣΚΕ, με ανακοίνωσή του, είχε συνταχθεί με της κατευθύνεις της Επιστήμης και του Κράτους, χωρίς να απεμπολή την διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας. 

Όποιος είναι άγευστος της λειτουργικής ζωής δεν μπορεί να εννοήσει το μέγεθος της πικρίας -που καταντά αγανάκτηση- όσων λειτουργούν εις το Ιερό Θυσιαστήριο, αλλά και των πιστών των οποίων διερήχθη ο δεσμός με την πηγή της Ζωής, που είναι το Σώμα και το Αίμα του ίδιου του Χριστού στην Θεία Κοινωνία. 

Από όλες τις γωνιές της Ελλάδος, έχουμε καθημερινά μηνύματα για την διαμορφωθείσα κατάσταση, γενόμενοι δέκτες παραπόνων από Κληρικούς και Λαϊκούς για ενεργότερη παρέμβαση του ΙΣΚΕ στα τεκταινόμενα. 

Με την παρούσα επιστολή αιτούμεθα όπως επιτραπεί εις τους Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εντός της Ελληνικής επικράτειας, να λειτουργούν με τους ιεροψάλτες των Ιερών Ναών (έναν ή δύο) και ενός νεωκόρου, κυρίως τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος από την ενσκήψασα πανδημία. 

Θεωρούμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας: 

1) Με τρία ή τέσσερα άτομα δεν είναι δυνατόν σ’ ένα Ναό μεγάλης χωρητικότητας να μεταδοθεί ο ιός, αφού θα κρατούνται οι αποστάσεις. 

2) Μπορεί εύκολα να ελεγχθεί η υγεία των ανωτέρω σε τοπικό επίπεδο. 

Γνωρίζοντας ότι πρώτο μέλημα της Κυβερνήσεως είναι η υγεία των πολιτών και δια τον λόγον αυτόν επιβλήθηκαν τα ανωτέρω μέτρα, δεν θέλουμε επ’ ουδενί να δεχθούμε ότι αρνείστε την σωτηριώδη αποστολή της Εκκλησίας σ’ ένα Ορθόδοξο κράτος, στο οποίο άλλωστε εκλέγεσθε από πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς. Το άρθρο 3 του Συντάγματος είναι σαφέστατο. 

Αναλογιστείτε, ότι έχοντας και μόνο την αίσθηση, ότι «λειτουργούν οι εκκλησιές και ψάλλουν οι παπάδες» ο λαός θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στη δοκιμασία, την οποία υφίσταται, ενώ απρόσκοπτα ο Ιερός Κλήρος θα επιτελεί το ιερό του καθήκον να προσεύχεται υπέρ των δικών του αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων, ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, δυναμώνοντας προσευχητικά το ιερό και θεάρεστο έργο όλων εκείνων, ιατρών, νοσηλευτών, ασθενών, εργαζομένων, αλλά και υμών των εν αρχή όντων, στην τιτάνια μάχη με τον μολυσματικό ιό. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Σημαίνουν οι καμπάνες στη Θεσσαλονίκη για να μην έρθουν στους Ναούς οι πιστοί!!!
– Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: «Μία ισορροπημένη πρόταση»
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.