Σοφία Μακεδονοπούλου

Ο ηγούμενος της “Νέας Εσφιγμένου” ξαναχτυπά

εικόνα άρθρου: Ο ηγούμενος της “Νέας Εσφιγμένου” ξαναχτυπά
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Εισέβαλαν Ρώσοι εθνικιστές στο Άγιο Όρος;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Καταγγέλλεται περιέργως τώρα παλιό περιστατικό….
Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό γενικά έναν ρόλο γενικού εισαγγελέα! Ένα κράμα από “παρατηρητήριο του Ελσίνκι”, “ελληνικά hoaxes” και Εισαγγελάτου…, φοβερός συνδυασμός!

Το παράξενο είναι ότι καταγγέλλει τώρα αυτό το περιστατικό, το οποίο όμως είχε γίνει την περίοδο της καραντίνας και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Χρησιμοποιεί δόλια αυτά τα στοιχεία και πλήθος άλλες καταγγελίες πιέζοντας την ελληνική πολιτεία να προχωρήσει στην έξωση των μοναχών της Εσφιγμένου από τη Μονή. Μήπως προσπαθεί να εμπλέξει τη Μονή Εσφιγμένου και με άλλα ποινικά κολάσιμα εγκλήματα, εθνικής μάλιστα σημασίας; Λέγει χαρακτηριστικά: “Τι περιμένει άραγε η ελληνική πολιτεία για να ξυπνήσει; Να γίνει βάση ρωσικών πλοίων και υποβρυχίων στο Άγιο Όρος;”

Ποινικοποιεί, με προοδευτικό πάντα μανδύα, πολιτικές θέσεις, ιδεολογίες, ακόμα και κομματικές επιλογές! Σε άλλο σημείο καταγγέλλει και κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και κόμματα  που δε συμφωνούν με τις τοποθετήσεις του! Τιμητής των πάντων! Ακραίος και προκλητικός για άλλη μια φορά. Είναι τόσο σίγουρος ότι η πλειονότητα των Αγιορειτών σκέφτεται σαν αυτόν; ( Εκμεταλλεύεται κι αυτός τη σιγή και την απραξία των Αγιορειτών).

Με τον κατά Βαρθολομαίο τρόπο σκέψης, οι αγιορείτες που έχουν την σημαία του Βυζαντίου με τον δικέφαλο αετό είναι υπερεθνικιστές που επιθυμούν την διάλυση της Τουρκίας, ο Άγιος Παϊσιος που μιλούσε για την Πόλη είναι ιμπεριαλιστής νοσταλγός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εμείς όλοι που μεγαλώσαμε με το “πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι” είμαστε ελληνόψυχοι ιμπεριαλιστές.

Όσο για την κατηγορία περί ρατσισμού έχει καταντήσει φάρμακο για πάσαν νόσον! Ο αγαπημένος του προϊστάμενος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έδωσε αυτοκέφαλο στους Ουκρανούς ναζιστές- υπερεθνικιστές, όπως ενθρόνισε αντικανονικά και τον ίδιο βέβαια, αλλά αυτό δεν τον ενοχλεί. Αντίθετα, τα ναζιστικά τάγματα του Αζώφ του φαίνονται υπέροχα, όπως οι ήρωες του ’21… Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι προτιμούν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό από τον ρωσικό, αλλά ας μη γίνονται άδικοι και συκοφάντες. Και ας ενημερωθούν ορθά επιτέλους….

Με τέτοιο ζήλο κάθε ορθόδοξος θα ένιωθε την ανάγκη να καταγγείλει τους μασονοκίνητους Οικουμενιστές νεοταξίτες που έχουν κάνει επέλαση στην Ορθοδοξία ολόκληρη, στους πατριαρχικούς και αρχιεπισκοπικού θρόνους, στα ιερά μας προσκυνήματα και στο Άγιο Όρος! Αλλά πώς να το κάνουν αυτό όσοι βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία;

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο κύβος ερρίφθη για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου 
Το παραλήρημα του ψευδοηγούμενου της Εσφιγμένου
Αγιορείτης ηγούμενος συγκρίνει τους ήρωες του 21 με τα τάγματα του Αζόφ
– Η τέχνη του να γράφεις κατά παραγγελία με παραδείγματα

Σχετικά άρθρα

Το παραλήρημα του ψευδοηγούμενου της Εσφιγμένου

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου αρθρογραφεί για katanixi.gr Ο κανονικώς χειροτονημένος αλλά παρανόμως ενθρονισμένος γ. Βαρθολομαίος απορρίπτει την κανονική Εκκλησία… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Ο ψευδοΕσφιγμενίτης ηγούμενος ξαναχτύπησε με ένα τραγελαφικό παραλήρημα αγαπολογίας και προπαγάνδας....

Οι “εκλεκτοί” του Βαρθολομαίου, Εσφιγμενίτες και η βλάσφημη αγιογραφία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Αυτή η βλάσφημη εκτροπή, πραγματοποιήθηκε από τη νέα αντικανονική αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, η οποία ως γνωστόν υποστηρίζει ανοικτά την OCU… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Βάζουν στον...

Ο θρύλος του τέρατος του… Οικουμενισμού και η Ι. Μ. Εσφιγμένου

Αν και δεν έχουμε πνευματική κοινωνία με τη συγκεκριμένη αδελφότητα, τους υποστηρίζουμε στον άδικο διωγμό τους. Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra Θα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.