Επικαιρότητα

Ο ΙΣΚΕ δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

εικόνα άρθρου: Ο ΙΣΚΕ δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Η απόλυτη ταύτιση της εκκλησιαστικής μας διοίκησης με τις κυβερνητικές προσταγές ταπείνωσαν το θρησκευτικό αίσθημα του πιστού κλήρου και λαού.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν για λόγους συνειδήσεως κάποιοι κληρικοί αντιδρούν, η επίσημη δικαιολογία του συνδικαλιστικού οργάνου των κληρικών Ελλάδος είναι σκέτη απογοήτευση…

Η εικόνα του εορτασμού του πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου ήταν τραγική. Αστυνομικοί, κάγκελα, σεκιουριτάδες και ελάχιστος κόσμος μασκοφορεμένος και κατατρομοκρατημένος.

Για μια στιγμή, περνώντας έξω από τον Ιερό Ναό του μεγαλομάρτυρος, λυγίζει και ο πιο σκληρόκαρδος άνθρωπος από την κατάντια μας. 

 Η εικόνα και μόνο των μασκοφορεμένων πιστών στεναχωρεί τον Άγιο, προσβάλλει τη μνήμη του και διώχνει τη Χάρη του από την πόλη της Θεσσαλονίκης, σήμερα, στη νέα Χιλιετία που διανύουμε και που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Ο φίλος- ακόλουθος του Αγίου Δημητρίου, ο Λούπος, παρευρισκόμενος στο θάνατό του κατάφερε να πάρει το δαχτυλίδι του Αγίου καθώς και το μανδύα του, ποτισμένα με το αίμα του Αγίου Δημητρίου και μόνο με αυτά τα εφόδια πραγματοποιούσε θαύματα, θεραπεύοντας αρρώστους. Ταυτόχρονα προσκαλούσε και άλλους ανθρώπους να ασπαστούν τον Χριστιανισμό, συνεχίζοντας έτσι το έργο του Αγίου Δημητρίου. 

Μαθαίνοντας ο βασιλιάς Γαλέριος αυτό το γεγονός διέταξε να αποκεφαλίσουν τον Λούπο, γεγονός που τον οδήγησε στην αγιοσύνη, καθώς ομολόγησε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και μαρτύρησε γι’ Αυτόν.

Η εικόνα των μασκοφορεμένων πιστών, η επιχείρηση ποινικοποίησης της εμπιστοσύνης στο Θεό και τελικά η προσβολή στη μνήμη των Αγίων Δημητρίου, Νέστορος και Λούπου, βρήκε στο πρόσωπο του εκπροσώπου Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μια βολική αντίδραση για το σύστημα. 

Είναι δυνατό να δικαιολογεί την επιλογή των ιερέων να λειτουργήσουν χωρίς μάσκα, λέγοντας ότι: Όταν οι ιερείς φορούν τα άμφιά τους, είναι κομμάτι της Ιερής Ακολουθίας και η ΚΥΑ επιτρέπει να μη φορούν μάσκες;

Όταν, επομένως, στην επόμενη ΚΥΑ αρθεί αυτό το περιθώριο, τότε θα αποκαλυφθεί πως το συνδικαλιστικό όργανο των κληρικών Ελλάδος θα απαιτήσει τη συμμόρφωση όλων των κληρικών. 

Ο Θεός βοηθός!       

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Εκείνο το ΟΧΙ λαχταράμε να ακούσουμε
Η Θεσσαλονίκη: μέτρα προφύλαξης από… τον Πολιούχο μας και τον Πατριωτισμό μας
Ο Άγιος Δημήτριος σώζει την Θεσσαλονίκη από λοίμωξη χειρότερη του κορονοϊού
Νέα Τάξη στην Εκκλησία. Πλανώνται και οι πιο ευσεβείς [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Συνέντευξη σκοπιμότητας (;) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο επίσημο site του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ)
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή…
– Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας αδειάζει τον Αρχιεπίσκοπο
– Αναρωτιέται ο λαός: “πού είναι η Εκκλησία;”
– Δύο αγωνιστές μητροπολίτες παίρνουν Ορθόδοξη θέση για τις μάσκες στους Ναούς
– Ο Ομολογητής ιερέας δε φοράει μάσκα
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;
– Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.