εικόνα άρθρου: Ο Ισπανίας και Πορτογαλίας Βησσαρίων καταφρονητής των Ιερών Κανόνων

Ο Μητροπολίτης Βησσαρίων παρέστη συμπροσευχητικώς σε πανηγυρική «Θεία Λειτουργία» της Λουζιτανικής «Εκκλησίας» της Πορτογαλίας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στον Αγγλικανικό καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου Λισσαβώνας μετέβη ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Βησσαρίων την 17η Φεβρουαρίου 2024, όπου «παρέστη προσευχητικώς» [sic] σε πανηγυρική «Θεία Λειτουργία» της Λουζιτανικής «Εκκλησίας» της Πορτογαλίας (Αγγλικανική Κοινωνία).

Στη «Λειτουργία» συμμετείχε ο προκαθήμενος των αμετανόητων Αγγλικανών, Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Justin Welby, ο οποίος κήρυξε και τον «Θείο Λόγο».

Η Λουζιτανική «Εκκλησία» μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο την πανηγυρική τελετή [2] κατά την οποία ο Μητροπολίτης Βησσαρίων εμφανίζεται να συμπροσεύχεται στο ναό των δαιμόνων μετά των αιρετικών Αγγλικανών «Ιερέων» [σχετικό απόσπασμα στο βίντεο 01:39:54].

Στο πνεύμα του διαχριστιανικού διαλόγου και της «αγάπης»

Όλα αυτά πάντα μέσα στο [δαιμονικό και σκοτεινό] πνεύμα του διαχριστιανικού διαλόγου και της αγάπης [που αποκρύβει όμως την αλήθεια] που πρεσβεύει η «Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως» και ο αιρεσιάρχης Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης Ισπανίας [1]:

«Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, μέσα στο πνεύμα του διαχριστιανικού διαλόγου και της αγάπης που πάντοτε πρεσβεύει η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, κατόπιν λίαν τιμητικής προσκλήσεως του Σεβ. Αγγλικανού επισκόπου και προκαθημένου της Λουζιτανικής Εκκλησίας της Πορτογαλίας (Igreja Lusitana) (Αγγλικανική Κοινωνία) κ. José Jorge Tavares de Pina Cabral, παρέστη προσευχητικώς στην πανηγυρική εναρκτήριο Θεία Λειτουργία με αφορμή την διεξαγωγή της 100ης συνόδου της εν λόγω Εκκλησίας.

Η θεία λειτουργία έλαβε χώρα στον Αγγλικανικό καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου Λισσαβώνος στην οποία προσκεκλημένος ήταν η Α.Χ. ο Προκαθήμενος της Αγγλικανική Κοινωνίας, Aρχιεπίσκοπός της Καντουαρίας δρ. Justin Welby ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο».

Οι Ιεροί Κανόνες Οικουμενικού κύρους απαγορεύουν τις συμπροσευχές μετά των αιρετικών

Ο Ιεράρχης της Μητρόπολης Ισπανίας Βησσαρίων, υπηρέτης του σκοτεινού συγκρητιστικού πνεύματος, καταφρονεί πλήθος Ιερών Κανόνων με Οικουμενικό κύρος που αναφέρονται στην απαγόρευση συμπροσευχής με αιρετικούς.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

Κανών Ι’ των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις ακοινωνήτω, καν εν οίκω συνεύξηται, ούτος αφοριζέσθω».

Κανών ΙΑ΄ των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις καθηρημένω, κληρικός ων, κληρικώ συνεύξηται, καθαιρείσθω και αυτός».

Κανών ΜΕ’ των Αγ. Αποστόλων: «Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως Κληρικοίς ενεργήσαί τι, καθαιρείσθω».

Κανών ΞΔ’ των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις Κληρικός, ή Λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω».

Κανών ΛΓ’ της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου: «Ότι ου δεί αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι».

Η Ψευδοσύνοδος της Κρήτης άνοιξε την κερκόπορτα της ανομίας με την αποδοχή των αιρέσεων ως «Εκκλησιών».

Οι αυλοκόλακες υποτακτικοί του Φαναρίου δηλητηριάζουν την Παραδοθείσα Πίστων των Αγίων Πατέρων αναίσχυντα, απροκάλυπτα και προκλητικά, επιβεβαιώνοντας «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» την οικουμενιστική τους ταυτότητα και στοχοθεσία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Το ταξίδι της ανομίας στην Ισπανία και η βράβευση του κ. Βαρθολομαίου από τους εχθρούς του Αγίου Τριαδικού Θεού
Νέος σκανδαλισμός στην εκκλησία, από τον Πατριάρχη στην Ισπανία!
Ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας συνεορτάζει το Πάσχα με τους Παπικούς

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.