Επικαιρότητα

Ο ηθικός εφιάλτης στην επιστήμη

εικόνα άρθρου: Ο ηθικός εφιάλτης στην επιστήμη

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020, θέτει αποφασιστικά ερωτήματα για την ηθική των αμβλώσεων και την πώληση μελών νεογνών (που προέρχονται από εκτρώσεις) σε ερευνητικά εργαστήρια!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ο ηθικός εφιάλτης στην επιστήμη

Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει ξεσπάσει μια διαμάχη που αφορά σε έναν παναμερικανικό μη κερδοσκοπικό κολοσσό που έχει αναλάβει να υλοποιήσει την (για περισσότερα από 100 χρόνια) την αμερικάνικη εθνική πολιτική υπέρ των εκτρώσεων και σε ένα (σαφώς μικρότερου μεγέθους) ίδρυμα που καταγγέλλει τις πρακτικές του πρώτου ως προς την ηθική τους  διάσταση. 

Για να εννοήσουμε καλύτερα την κατάσταση, θα βοηθήσει να θυμηθούμε πρώτα  τους αγώνες της επιστημονικής κοινότητας υπέρ της κατάργησης των πειραμάτων στα ζώα. 

“Όλο το οικοδόμημα του πειραματισμού σε ζώα έχει στηριχθεί στην εξής αντίφαση: ¨<<Ρωτήστε τους επιστήμονες γιατί πειραματίζονται στα ζώα, και η απάντηση είναι: “επειδή τα ζώα είναι σαν εμάς”. Ρωτήστε τους γιατί είναι ηθικά σωστό να πειραματίζονται στα ζώα, και η απάντηση είναι: “επειδή τα ζώα δεν είναι σαν εμάς.>>. (Καθηγητής Τσαρλς Ρ. Μέιγκελ)

Πειράματα σε ζώα

Έτσι, όλο και περισσότεροι νέοι επιστήμονες αναγνωρίζουν πλέον πως η έρευνα που προορίζεται για ανθρώπινη χρήση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με μεθόδους που «αναπαράγουν» τις συνθήκες του ανθρώπινου οργανισμού. Και μάλιστα, έχοντας πια την τεχνολογική πρόοδο να παρέχει  εναλλακτικές μεθόδους περισσότερο εξελιγμένες, αξιόπιστες, οικονομικές, γρήγορες και, το κυριότερο, ανθρώπινες, ώστε να αντικαταστήσουν τα πειράματα σε ζώα. 

Ωστόσο τα ηθικά λεγόμενα διλήμματα δεν περιορίζονται στον πόνο που προκαλούμε στα ζώα  ούτε στην αμφίβολη επιτυχία των πειραμάτων, που χαρακτηρίστηκε από τους  επιστήμονες «ηθικός εφιάλτης», για λόγους που σχετίζονται με τα όρια της φυσικής τάξης (εδώ).

Πειράματα σε ανθρώπους

Εάν θεωρείται ως η σκοτεινή πλευρά της επιστήμης τα πειράματα σε ζώα, τι θα πρέπει να σκεφτούμε για την αποκάλυψη που έρχεται από τις Η. Π. Α. σχετικά με πειράματα και αγοραπωλησίες “προϊόντων εκτρώσεων“;

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει διώξει σθεναρά την πώληση τμημάτων σώματος νεογνών. Σίγουρα η πώληση μερών του ανθρώπινου σώματος μετά την αποκοπή τους από ένα βρέφος, στο οποίο πολλές φορές χτυπά ακόμα η καρδιά, είναι τουλάχιστον τόσο σοβαρή όσο ένα έγκλημα”

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ιατρικής Προόδου (Center for Medical Progress) David Daleiden, που τα έχει” βάλει” με το γίγαντα των αμβλώσεων, με βάση τα τρομερά νέα στοιχεία, ζητά από τις αρχές να αναλάβουν δράση. 

«Πόσο καιρό θα επιτρέψουν οι δημόσιες αρχές στο Planned Parenthood και στους συνεργάτες τους να πωλούν ζωντανά παιδιά μέσα και έξω από τη μήτρα και στη συνέχεια να τα σκοτώσουν μέσω συλλογής οργάνων;».

Η Planned Parenthood Federation of America, Inc. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που κυρίως παρέχει αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Είναι ένας απαλλασσόμενος από το φόρο οργανισμός. Ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1916 στο Μπρούκλυν από τη Μάργκαρετ Σάνγκερ ( Βικιπαίδεια).

Στιγμιότυπο από το επίσημο site της Planned Parenthood, όπου διαφημίζονται οι διαθέσιμες κλινικές εκτρώσεων σε όλες τις ΗΠΑ. 

Ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020, θέτει αποφασιστικά ερωτήματα για την ηθική των αμβλώσεων και την πώληση μελών νεογνών που προέρχονται από εκτρώσεις σε ερευνητικά εργαστήρια. 

Για άλλη μια φορά ο δυτικός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τις αρχές του. Αν είναι φρικτό να βασανίζονται ζώα για την πρόοδο της επιστήμης, είναι στυγνό έγκλημα και δαιμονική πρακτική να θανατώνονται και να πωλούνται μέλη ανυπεράσπιστων νεογνών. 

Είναι ανήθικο να λανσάρεται ο φόνος σαν επιλογή οικογενειακού προγραμματισμού, και τελικά να οδηγείται σε τραγικό γκρεμό η επιστήμη και όλος ο δυτικός ανθρωπισμός. 

Δίχως Θεό όλα επιτρέπονται..

Ο Θεός να μας φυλάει!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.