Επικαιρότητα

Ο κ. Μόσιαλος αφήνει σαφές υπονοούμενο προειδοποίησης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία! Τι του ευχόμαστε!

Ταυτίζει την Ορθόδοξη Πίστη με τις υπόλοιπες θρησκείες σε ένα συγκρητιστικό επίπεδο οικουμενισμού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Λαμβάνουμε υπόψιν ως δεδομένο ότι ο κ. Ηλίας Μόσιαλος αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στο άνοιγμα των ορθοδόξων εκκλησιών και τον εκφοβισμό που προκαλεί στους ορθόδοξους πιστούς, για την προσέλευση τους στους ιερούς ναούς, ενδεχομένως μια τέτοια δήλωση!

Πρώτον, ο κύριος Μόσιαλος ενώ λογικά μάλλον είναι βαφτισμένος ορθόδοξος καθώς ονομάζεται Ηλίας, σίγουρα με τα όσα διατυπώνει δεν εμπνέεται από τον Προφήτη Ηλία που φέρει και το όνομα!

Δεύτερον, μπερδεύει την Ορθόδοξη Πίστη με άλλες ετερόδοξες ομολογίες εντελώς έξω από το ορθόδοξο πνεύμα και φρόνημα, «αιωρούμενος» συνειδητά  μπορεί και ασυνείδητα στο σχήμα της λεγόμενης θεωρίας των κλάδων! Σε αυτό το σχήμα θεωρητικά κάθε «χριστιανική» ομολογία έχει μέρος της αλήθειας και ανάμεσα σε αυτές «τοποθετείται» και η ορθόδοξη ομολογία που όμως είναι Αποκάλυψη του ίδιου του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο και όχι ένα απλό ουμανιστικό κατασκεύασμα στα πλαίσια μιας θρησκευτικής λατρείας! Καθώς η θεωρία των κλάδων εντάσσεται στα πλαίσια ενός τέτοιου θρησκευτικού συστήματος, είναι πολύ επικίνδυνο να ταυτίζει κανείς την Ορθοδοξία με άλλες «χριστιανικές» ομολογίες που όμως εντάσσονται σε ένα επιστημονικό, ουμανιστικό πλαίσιο! Ως εκ τούτου προκύπτει ότι κάτω από ένα επιστημονικό πρίσμα, μπαίνει στο μικροσκόπιο η Ορθοδοξία προς εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού! Ένα τέτοιο ανυπόστατο στην ουσία του εγχείρημα είναι πολύ αφελές και εφάμαρτο για όποιον το επιχειρεί! Οι λόγοι είναι προφανείς :

α) Η Ορθοδοξία δε μπαίνει σε καλούπια ουμανιστικού και επιστημονικού μεγέθους και κύρους καθώς η Ορθοδοξία είναι ένα ασύγκριτο Μέγεθος που δεν χωρά σε ανθρώπινα μοτίβα! Από την άλλη όμως, αν ο άνθρωπος κάνει αυτό το διάβημα στην Ορθοδοξία και μπεί σε αυτό το ασύγκριτο Μέγεθος αποκτά υπόσταση, νόημα και κύρος!

β) Η Ορθοδοξία είναι ανόθευτη από κάθε τί που την υποβιβάζει στα επίπεδα ενός γήινου μορφώματος καθώς είναι η ίδια η Αλήθεια και η Ζωή, ο ίδιος ο Ενανθρωπήσας Θεός Λόγος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός!

Τρίτον, ταυτίζει την Ορθόδοξη Πίστη με τις υπόλοιπες θρησκείες σε ένα συγκρητιστικό επίπεδο οικουμενισμού, όπου όλες οι θρησκείες έχουν έναν κοινό θεό που όμως είναι διαφορετικά προσδιορισμένος σε κάθε θρησκεία! Εντούτοις, σύμφωνα με τον οικουμενισμό όλες οι θρησκείες είναι ίσες όπου η διαφορετικότητα της θρησκευτικότητας τίθεται σε ένα συγκρητιστικό πλαίσιο! Με αυτό το μοτίβο σκέψης ίσως να είναι μπερδεμένος και ο κύριος Μόσιαλος! 

Τέταρτον, υποθετικά πάντοτε μιλώντας και από μια μικρή εμπειρία απλά και μόνο παρατήρησης και έρευνας πάνω σε αυτά τα θέματα και με μια ελαφρά καχυποψία αλλά καλοπροαίρετα, (σχήμα οξύμωρο αλλά ισχύει στις μέρες μας), ίσως ο κύριος Μόσιαλος για διάφορους λόγους και αιτίες να προωθεί μια άποψη που πολύ πιθανόν να μην είναι δική του αλλά να εκφράζει μια άποψη της σχολής που είναι καθηγητής προκειμένου να είναι αρεστός ή να εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, σιγοντάροντας ένα σχέδιο (π.χ. άμεσος εμβολιασμός), πιεζόμενος ενδεχομένως!

Τέλος, εφόσον ο κύριος Μόσιαλος με την προειδοποίηση του αφήνει σαφές υπονοούμενο προειδοποίησης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, να του ευχηθούμε και εμείς αντίστοιχα καλή μετάνοια και ευθέως προς Θεόν επιστροφή!

Δείτε σχετικά:
Η επιλογή Μόσιαλου ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό μόνο τυχαία δεν είναι…
Παρέμβαση του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, για τον πόλεμο που δέχεται η Πίστη και τα ιερά Μυστήρια
κ. Νίκη Κεραμέως «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου». Η απάντηση του κ. Αμβρόσιου
Όχι στους ψευτοπανηγυρισμούς ενός καθυστερημένου Πάσχα της αιρετίζουσας ελλαδικής Εκκλησίας!
Η δολιότητα και πλάνη της εγκυκλίου του Μητροπολίτη Αυστρίας
Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πρακτική που εφάρμοσε ο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου στη Σύρο
 Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο χωροφύλακας με το χαντάκι…
– Με επιστολή τους οι γιατροί σε Πρωθυπουργό και ΔΙΣ παρεμβαίνουν για το άνοιγμα των Ναών
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.