Ελένη Παπασταματάκη

Ο καημός του ΙΣΚΕ είναι για κλάματα!

εικόνα άρθρου: Ο καημός του ΙΣΚΕ είναι για κλάματα!
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όχι λοιπόν! δεν είναι ανενεργός ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι πέραν του δέοντος δραστήριος!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, θα καταπιάνεται με ανακοινώσεις, αντιδράσεις και ενημερώσεις σχετικά με τα μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά των ιερέων.

Έτσι και αυτήν τη φορά έρχεται στο προσκήνιο με μια σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ και της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης προκειμένου να αποκαταστήσουν την αλήθεια σχετικά με τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον νέο διορισμό τεσσάρων χιλιάδων κληρικών, αλλά και για το καθεστώς των οργανικών θέσεων των Εφημερίων.

Σύμφωνα πάντα με την υπαλληλική λογική και νοοτροπία τους και δρώντας αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια ως συνδικαλιστικό όργανο που προασπίζεται τα οικονομικά συμφέροντα του κλάδου τους και μόνον αυτό! Οι εν λόγω συνδικαλιστές κληρικοί ήρθαν σε επαφή με τους Προέδρους ή στελέχη των Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής. Συναντήθηκαν με τον κ. Ανδρουλάκη, κ. Κουτσούμπα, κ. Βελλόπουλο, την κ. Γεροβασίλη και κ. Αμανατίδη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκαναν για άλλη μια φορά τη «θαρραλέα» και «γενναία» κίνηση να υπερασπιστούν την τιμή τους και το πρόσωπό τους στην κοινωνία. Από τη μία, να μην τους κακοχαρακτηρίσουν λέγοντας ζητούν νέες προσλήψεις τη στιγμή που οδυνάται ο ελληνικός λαός και από την άλλη να τακτοποιήσουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό που ζητούν είναι η επικαιροποίηση του νόμου που ήδη υπάρχει περί του διορισμού ιερέων οι οποίοι είναι διορισμένοι με ΦΕΚ. «Σκόπιμα έγινε παρανόηση και φασαρία ότι ζητούν νέους διορισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό άλλωστε συζήτησε νωρίτερα η αντιπροσωπεία των Κληρικών Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο οποίος και διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε επιτροπή η οποία από κοινού με την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης θα συνεργαστούν με αρμόδια πρόσωπα της Πολιτείας για την επίλυση «σημαντικών ζητημάτων».

Όχι λοιπόν! δεν είναι ανενεργός ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι πέραν του δέοντος δραστήριος! Δίνει συνεντεύξεις, οργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης, διεκδικεί, προασπίζεται, σπεύδει να κατοχυρώσει και να εξασφαλίσει…. την τσέπη, τη θεσούλα του…

Τα χρόνια της αλλοτρίωσης και της μετάλλαξής του, αυτός είναι ο μόνιμος καημός και το παράπονό του, μην πειραχτεί το πορτοφόλι του!

Κατά τ’ άλλα παραμένει βουβός και ανενεργός, όμοιος με πτώμα που αφήνει τη δυσωδία της σήψης και της φθοράς…

Ανύπαρκτος και απών κάθε φορά που διώκεται η Πίστη μας, με πιο τρανταχτή ενοχή, την αποστασιοποίησή του απέναντι στις αποφάσεις της Ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου.

Ανύπαρκτος και απών κάθε φορά που επελαύνει η βλασφημία με νόμους εντός της Αγίας Εκκλησίας και των Ιερών Ναών, κάθε φορά που προσβάλλεται και υβρίζεται ο Ίδιος ο Κύριός μας.

Μέχρι και την ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου μας δεν βγήκαν να Τον υπερασπιστούν με μια γενναία ανακοίνωση και ανυποχώρητη στάση.

Υπαλληλίσκοι της Ουμανιστικής Δύσης, της μεταλλαγμένης Εκκλησίας του Οικουμενισμού, καμία σχέση δεν έχετε με το τίμιο ράσο, με τους ευλαβείς Ιερείς της Στρατευομένης Εκκλησίας του Χριστού μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Του ΙΣΚΕ τα παλικάρια
– Γιατί ο ΙΣΚΕ φοβάται τον ίσκιο του;
– Τι συμβαίνει τελικά με τον ΙΣΚΕ;

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.