Επικαιρότητα

Ο κατήφορος των Ορθοδόξων Αρχιερέων

εικόνα άρθρου: Ο κατήφορος των Ορθοδόξων Αρχιερέων

Γράφει ο “Παρακαταθικός

Όταν αυτό το θανατηφόρο καρκίνωμα, η ατιμωρησία και η συγκάλυψη εμφανίζονται στη διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα πράγματα γίνονται σατανικά…


Όταν το πολιτικό σύστημα είναι δομημένο πάνω στην ατιμωρησία και τη συγκάλυψη, τότε η κοινωνία μας περνά βαθιά κρίση.

Όταν η απουσία λογοδοσίας και διαφάνειας στις τρεις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική) είναι ο κανόνας, τότε οι θεσμοί μας λειτουργούν περισσότερο στο σκοτάδι παρά στο φως.

Τότε και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης βομβαρδίζουν τον κοσμάκη με απίθανα Fake News και καπελώνουν κάθε λογική αντίδραση με τις γνωστές ταμπέλες: ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι και φοβικοί.  

Αυτό το μοντέλο εξουσίας και επικοινωνίας το έχουμε εμπεδώσει τα τελευταία είκοσι χρόνια! Ενδεικτικά να αναφέρουμε ελάχιστες από τις “ατιμώρητες” πράξεις και τα μεγαλοπρεπή ψεύδη που τις συνόδευσαν: 

 • Την χρεοκοπία της Χώρας και το Λεφτά Υπάρχουν
 • Την ατιμωρησία των πολιτικών και το Μαζί τα φάγαμε
 • Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που έγινε ΝΑΙ των μνημονίων
 • Το Γκοου Μπακ κυρία Μέρκελ και την Προδοσία των Πρεσπών
 • Τις γραβάτες και το ανελέητο ξύλο σε ανυποψίαστους πολίτες στις διαδηλώσεις για την προδοσία των Πρεσπών
 • Την ατιμωρησία και την ενδεχόμενη παραγραφή για το Noor 1
 • Την ατιμωρησία για το Μάτι
 • Την ατιμωρησία για την αποστρατικοποίηση των νησιών
 • Την ατιμωρησία για την πολεμική βοήθεια με δανεικά εκατομμυρίων στην Ουκρανία
 • Την ατιμωρησία για το αλισβερίσι αναθέσεων για μάσκες, test και την χρηματοδότηση όλων των συστημικών MME, που έσυραν το χορό του υγειονομικού ολοκληρωτισμού
 • Την ατιμωρησία για την ολοκληρωτική καταστροφή στην Εύβοια
 • Την ατιμωρησία γι την τραγωδία στα Τέμπη

Οι κρίσεις αυτές, αναλόγως προς το βαθμό της σήψης και της διαφθοράς των κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος γενικότερα, μπορεί να οδηγήσουν σε έκρυθμες ή και χαοτικές καταστάσεις:  φτωχοποίηση, εγκληματικότητα, εμφυλίους, δικτατορίες, ενδεχόμενα και σε πολέμους με άλλα κράτη.

Όταν αυτό το θανατηφόρο καρκίνωμα, η ατιμωρησία και η συγκάλυψη εντοπίζονται στην Εκκλησιαστική διοίκηση στην Ορθόδοξη Εκκλησία τα πράγματα γίνονται σατανικά. 

Για θέματα Π Ι Σ Τ Ε Ω Σ η ατιμωρησία είναι βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα, αμάρτημα που δεν συγχωρείται: “Πάσα αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται τοις ανθρώποις… ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι”  (Ματθ.12,31-32)

Ο Άγιος Νεκτάριος ερμηνεύει πώς βλασφημούν απέναντι στο Άγιο Πνεύμα: “Όσοι περιφρονούν τον θείο νόμο”.

Επειδή ολοένα πληθαίνουν οι περιπτώσεις Αρχιερέων που συνεχίζουν ατιμώρητοι να κηρύττουν “έτερο Ευαγγέλιο”, αμετανόητοι οι ίδιοι, ενώ οι λοιποί Ιεράρχες τους συγκαλύπτουν με τη σιωπή τους, έχουμε χρέος να αποκαλύπτουμε και να απαιτούμε την τιμωρία τους με παρρησία!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οικουμενιστική Δοξολογία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μετά Αιρετικών παρουσία πολιτικών αρχόντων

Σε περίοπτη θέση μεταξύ των επισήμων και σε απόσταση μερικών μέτρων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρέστησαν ένας «Επίσκοπος» των Παπικών και δύο Μονοφυσίτες

Τιμώντας την Ορθοδοξία σε καιρούς κακοδοξίας και δαιμονισμού…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Καί ἐπιτέλους, ἄς ἀναλογιστοῦμε ἀκόμη πόσες τρομακτικές συνέπειες, ὅχι μόνο πνευματικές ἀλλά καί ἐθνικές, ζήσαμε ὡς λαός, ὅποτε προδώσαμε τήν πίστη μας και παραδοθήκαμε στην ἀσέβεια καί τήν ἁμαρτία"

Η Ιεραρχία ανέστη; 

Παρά τις διαφωνίες για το πόσο σκληρή πρέπει να είναι η αντίδραση, υπήρξε ομοφωνία στην απόφαση Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μια πρώτη εντύπωση μετά την ανακοίνωση και τη δημοσίευση των αποφάσεων της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.