Επικαιρότητα

Ο Κορωνοϊός έφερε το στρατό μας στα νησιά! Αποτίμηση…

εικόνα άρθρου: Ο Κορωνοϊός έφερε το στρατό μας στα νησιά! Αποτίμηση…

θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Διαβάσαμε εδώ περί της ανάμειξης του στρατού στο θέμα της “πανδημίας” στα νησιά. Εκ πρώτης όψεως, η εμπλοκή του στρατού σε ένα τέτοιο εγχείρημα δείχνει να είναι αθώα. Είναι όμως; Ας το δούμε λίγο καλύτερα.

Η θετική πλευρά αυτού του εγχειρήματος παρουσιάζει τα εξής δεδομένα. Σε περίοδο ειρήνης η συνδρομή του στρατού στην Πολιτεία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Η αποστολή που του ανατέθηκε είναι προσωρινή και θα διαρκέσει τρεις μήνες. Εξάλλου δεν απασχολούνται όλες οι δυνάμεις του στρατού αλλά μόνο το υγειονομικό κομμάτι, δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξάλλου ο στρατός έφερε σε πέρας την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε στο μεταναστευτικό, και γενικά έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που τον καθιστούν ένα σοβαρό και αξιόπιστο σύστημα ανθρώπων και υπηρεσιών. Για το κράτος λοιπόν, αποτελεί την τέλεια επιλογή, καθώς διαθέτει όλο το πακέτο. Έτοιμα δωρεάν εργατικά χέρια με υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση, διαθέτει εμπειρία, αξιοπιστία, υπευθυνότητα, οργάνωση, πειθαρχία, ταχύτητα. Είναι μία βολική και αξιόλογη επιλογή. Με την ανάληψη της συγκεκριμένης αποστολής, θα συμβάλλει σημαντικά και ουσιαστικά στο σχεδιασμό συγκεκριμένου πονήματος, στη διεξαγωγή λήψης δειγμάτων για covid 19.

Στον αντίποδα φυσικά, υπάρχει και η αρνητική πλευρά αυτού του εγχειρήματος. Δε θα ήταν ίσως συνετό να τους αναθέσουν μια τέτοια αποστολή, γιατί έτσι τους επιφορτίζουν με έξτρα ευθύνες και είναι ομολογουμένως ένα δύσκολο και κουραστικό έργο. Κάτι τέτοιο ίσως να μην τους εξουθενώσει, αλλά θα τους προσθέσει έξτρα ευθύνες και θα τους αποδυναμώσει. Επίσης μειώνεται η ήδη μειωμένη δύναμη που υπηρετεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Μήπως επιφορτίζεται με έξτρα ευθύνες το υπόλοιπο προσωπικό και ίσως αυτό να σημαίνει ότι η απόδοσή τους φυσιολογικά θα μειωθεί, με ό,τι συνεπάγεται αυτό; Μήπως έτσι αφήνονται εκτεθειμένοι και οι εν ενεργεία ένστολοι, οι οποίοι αποτελούν το βασικό μάχιμο κορμό των Ενόπλων Δυνάμεων; Πόσο λειτουργικά θα ήταν τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλη την ελληνική επικράτεια, αν δεν ήταν επαρκώς επανδρωμένα; Θα ήταν δίκαιο και ηθικό αυτό; Δεν πρέπει να είναι το μάχιμο προσωπικό, που ενδεχομένως θα κληθεί να αγωνιστεί στην πρώτη γραμμή, υγιές, αξιόμαχο και εύρωστο; Δε θα θέλαμε σε τίποτα να υστερεί και να κινδυνεύει η σωματική τους υγεία , εξαιτίας ελλιπών παροχών υγείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία της ενδοχώρας.

Προφανώς και διανύουμε μία δύσκολη περίοδο -αν και υπάρχουν φωνές που αμφισβητούν τις διαστάσεις που δίνει η ελληνική κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ στη συγκεκριμένη επιδημία- και είναι καθήκον μας να συμβάλουμε όλοι, στο μέτρο που μας αναλογεί, στη σωστή διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης. Μήπως όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ποιους αναθέτουμε αυτή τη δύσκολη αποστολή; Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, γιατί ναι μεν η δημόσια υγεία είναι ένα πολύ βασικό αγαθό, αλλά ας μην ξεχνάμε και με ποιους συνορεύουμε. Δεν μας έχουν δώσει τα καλύτερα δείγματα καλής γειτονίας οι γείτονες!

Ελπίζουμε και προσευχόμαστε η Παναγία που είναι προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων να σκέπει και να βοηθάει όλους τους εμπλεκόμενους στον υγειονομικό τομέα του στρατού στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο τους.!


Δείτε σχετικά:
Ο βαθιά θρησκευόμενος Χαρδαλιάς και η ιδιότυπη πίστη του
– Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας που «κοκορεύεται», έχοντας πλήρη άγνοια της εκκλησιολογίας

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.