Με μια συμβολική κίνηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέλυσε τα σενάρια που την ήθελαν να τιμά την Ορθοδοξία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα η πρόεδρος της Δημοκρατίας και έσπευσε να παρακολουθήσει μέσα στην Εβδομάδα των Παθών μια ατραξιόν με Δερβίσηδες.

Επέλεξε να εμφανιστεί ανήμερα της Μεγάλης Τρίτης σε συναυλία στο Φετιχιέ Τζαμί για τις  «Ιερές μουσικές των σούφι δερβίσηδων της Πόλης».

Περιφρόνησε την παραβολή των Δέκα Παρθένων και το συγκλονιστικό Τροπάριο της Κασσιανής

Είναι να απορεί κανείς με τη διγλωσσία και τη στάση της, όταν την Κυριακή της Ορθοδοξίας δήλωνε πως: “Ο δεσμός με τον άλλον είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη της Ορθοδοξίας μας”.

Όταν παρέθεσε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του Γ΄Αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Μπούρα, αναφερόμενη στο βαθύ πνευματικό περιεχόμενο και τη μεγάλη συγκινησιακή δύναμη της γιορτής της Ορθοδοξίας δήλωσε ότι “Τιμά το ορθόδοξο δόγμα και ήθος ως εργαστήριο κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Υπογράμμισε τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπέρτερη των οποίων είναι η αγάπη και κατ’ επέκταση ο σεβασμός προς το ανθρώπινο πρόσωπο. Όχι ασφαλώς το περιχαρακωμένο στον εαυτό του, απομονωμένο από το κοινωνικό σύνολο άτομο, αλλά την ανθρώπινη ύπαρξη που βιώνει και διατηρεί την ταυτότητά της, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει την αμοιβαιότητα και την κοινωνία με τα άλλα πρόσωπα”

Ενώ πριν από μερικές εβδομάδες ευχαριστούσε το Μακαριώτατο για το διαρκές παρόν της Εκκλησίας στους αγώνες του τόπου μας για προκοπή, υγεία, ευημερία, και κοινωνική ειρήνη και εξέφραζε την βεβαιότητά της ότι η αρμονική συμπόρευση Κράτους και Εκκλησίας θα συνεχιστεί και στους χαλεπούς καιρούς στους οποίους έχουμε εισέλθει, επέλεξε την Μ. Τρίτη να προσβάλει την Ορθοδοξία.

Η αγανάκτηση και η οργή για την υποκρισία είναι μεγάλη. Απομένει να την δούμε Μεγάλη Παρασκευή και στο πάρτι κρεατοφαγίας της Ένωσης Αθέων…

Η Ιεραρχία λοιπόν, που εξευτελίζεται απροκάλυπτα από τους πολιτικούς και πολιτειακούς μας ηγέτες, οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα τη στάση της. “Βρίσκουν και τα κάνουν” λέει ο θυμόσοφος λαός! 

Καλή Μετάνοια! 

Καλή Ανάσταση!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η προσβολή του εθνικού μας συμβόλου από την Υπουργό Παιδείας και τον Δήμαρχο Ξάνθης
H κ. Σακελλαροπούλου σε ένα ωμό διεμφυλικό κήρυγμα
– Προς την κ. Σακελλαροπούλου: Προστατεύουμε την Πατρίδα μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν
– Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην…