Ιωάννης Πουναρτζόγλου

Ο Κύπρου Χρυσόστομος πήρε πίσω τις αργίες των ανεμβολίαστων ιερέων

εικόνα άρθρου: Ο Κύπρου Χρυσόστομος πήρε πίσω τις αργίες των ανεμβολίαστων ιερέων
του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταχράται την εξουσία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρά την αρχική του απόφαση να τιμωρήσει τους ανεμβολίαστους ιερείς της Μητρόπολής του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.Χρυσόστομος προέβει στην άρση της τρίμηνης αργίας εκάστου ιερέως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ.Χρυσόστομος είχε αποφασίσει την τιμωρία των ανεμβολίαστων ιερέων εν βρασμώ ψυχής, επειδή είχε πληροφορία πως οι συγκεκριμένοι ιερείς καθοδηγούν πιστούς προς την οδό του μη εμβολιασμού.

Διαβάσαμε πως η άρση των τιμωριών έγινε λόγω της μεγαλοψυχίας του Αρχιεπισκόπου, καθώς, όπως λένε, είναι αυθόρμητος χαρακτήρας και αν και “οργίζεται σχετικά εύκολα, το ίδιο εύκολα ξεθυμαίνει”. Ωστόσο, προσωπική εκτίμηση είναι πως η αλλαγή στην απόφασή του οφείλεται κατά πολύ στην αντίδραση τόσο του κυπριακού όσο και του ελληνικού λαού! 

Αξιοσημείωτο είναι το σημείο του δημοσιεύματος, στο οποίο διαβάζουμε πως ο κ.Χρυσόστομος “εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα πίσω από τη στάση μερικών ιερέων, οι οποίοι κατά τον ίδιο εκμεταλλεύθηκαν την κλονισμένη υγεία του εκλαμβάνοντας το ως αδυναμία του να διαχειριστεί αυστηρά τα εκκλησιαστικά πράγματα. Θεωρήθηκε, ακόμα, και ως απειθαρχία και σκοπιμότητα ενόψει ενδεχόμενων μετώπων σε πορεία προς αρχιεπισκοπικές εκλογές”.

Από τα λόγια του ιδίου καταλαβαίνουμε πως μάλλον η απόφαση της τιμωρίας των ιερέων πάρθηκε για να αποδείξει την ισχύ του ως Αρχιεπίσκοπος, σε όσους θεωρεί απειλή. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταχράται την εξουσία… Είναι ο ίδιος που πλαστογράφησε τις υπογραφές ορισμένων αρχιερέων στην ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου και ο ίδιος που αναγνώρισε με απολυταρχικό τρόπο την ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας, αψηφώντας τη γνώμη της Κυπριακής Ιεράς Συνόδου.

Ας ελπίσουμε πως ο λαός του Θεού θα ξυπνήσει από τον λήθαργο του βολέματος και της ψευτοϋπακοής και με την αντίδρασή του θα διακόψει οριστικά την παπίζουσα νοοτροπία των Επισκόπων περί πρωτείου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Διώχνει από τους Ναούς, όσους ιερείς δεν εμβολιαστούν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπερβαίνει στην εφαρμογή τα μέτρα της πολιτείας
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Οι μάσκες προστασίας και οι μάσκες των μασκαράδων κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Σχετικά άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής… Μέλος Ορθοδόξων ή Εβραίων;

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Η παρουσία του Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Θεσσαλονίκης Φιλοθέου στην επιμνημόσυνη δέηση και η ανακήρυξη του Αμερικής σε Επίτιμο Μέλος της ΙΚΘ θα παραμείνουν στο απυρόβλητο;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.