Επικαιρότητα

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι παντού. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα

εικόνα άρθρου: Ο Μεγάλος Αδελφός είναι παντού. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα

Όταν οι δικλείδες ασφαλείας κλειδώσουν, εμείς θα είμαστε από την μέσα πλευρά της φυλακής.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Άλλο ένα ακόμα βήμα προς την μετατροπή της πατρίδας μας σε οργουελική δυστοπία έγινε πρόσφατα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου υπέγραψε το διάταγμα για την χρήση συστημάτων επιτήρησης σε δημόσιους χώρους. 

Σύμφωνα με αυτό θεσπίζονται οι ειδικότεροι κανόνες για την εγκατάσταση και λειτουργία σε δημόσιους χώρους συστημάτων λήψης ή καταγραφής ήχου ή εικόνας, στο μέτρο που διενεργείται επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσώπων που θίγονται από τη χρήση των συστημάτων αυτών. Όπερ μεθερμηνευόμενον, θεσπίζεται η δια της δημόσιας παρακολούθησης προσβολή των ατομικών μας δικαιωμάτων και ταυτόχρονα τίθενται δικλείδες ασφαλείας, ώστε η προσβολή των δικαιωμάτων μας να είναι λογική και δίκαιη. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

Ιδού ορισμένες από τις δικλείδες ασφαλείας του Προεδρικού Διατάγματος:

Πρώτον, ο σκοπός του νόμου που ορίζεται σαφώς ότι είναι η αποτροπή και καταστολή αξιόποινων πράξεων και η παρακολούθηση της κυκλοφορίας. Τίποτα άλλο!! Οι φιλήσυχοι οικογενειάρχες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αρκεί να μην διαδηλώνουν για την Μακεδονία εχθές, για το Καστελόριζο αύριο, να μην αντιδρούν δημόσια στα gaypride δείχνοντας εχθροπάθεια, να μην συνωστίζονται εν μέσω κορονοϊού, να μην ανησυχούν γενικώς το σύστημα. Γιατί το σύστημα ό,τι δεν θέλει το κάνει ποινικό αδίκημα. 

Δεύτερον, υπάρχει όρος ότι το μέτρο της παρακολούθησης πρέπει να χρησιμοποιείται, όταν η καταστολή της εγκληματικότητας δεν μπορεί να επιτευχθεί με ηπιότερα μέσα. Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, με τα αστυνομικά τμήματα να έχουν συρρικνωθεί, ολόκληρες γειτονιές στις πόλεις να έχουν εγκαταλειφθεί και με τα αστυνομικά τμήματα να μην έχουν διαθέσιμα οχήματα και προσωπικό, μάλλον θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες και στους ακάλυπτους των πολυκατοικιών.

Τρίτον, ορίζεται υπεύθυνος επεξεργασίας μια Αρμόδια Αρχή που θα αποφασίζει αιτιολογημένα για το πού, πόσο, και πότε θα λειτουργούν τα συστήματα παρακολούθησης. Ποιός είναι αυτός ο υπεύθυνος επεξεργασίας; Μήπως κάποιος εισαγγελέας που θα εποπτεύει την σκοπιμότητα και την νομιμότητα χρήσης των συστημάτων παρακολούθησης; Όχι φυσικά. Είναι η Ελληνική Αστυνομία. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, δήλαδή. 

Τέταρτον, τα δεδομένα της καταγραφής διατηρούνται μόνο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών. Βέβαια, αν υπάρχει υπόνοια για κάποιο άτομο ότι στο μέλλον θα προπαρασκευάσει ή θα διαπράξει ποινικό αδίκημα, η καταγραφή μπορεί να διατηρείται για αόριστο χρόνο. Πάντα με αιτιολογημένη απόφαση του υπεύθυνου επεξεργασίας βεβαίως, βεβαίως… Με τέτοιες προβλέψεις μέχρι και η αμαρτωλή Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έβγαλε κόκκινη κάρτα.

Υπάρχουν στο διάταγμα και άλλες πολλές δικλείδες ασφαλείας, μόνο που όταν αυτές κλειδώσουν, εμείς θα είμαστε από την μέσα πλευρά της φυλακής. Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ και φροντίζει για μας πριν από εμάς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Νυν απολύεις τον δούλoν σου εν ειρήνη [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Τώρα, Κύριε, μπορείς να με πάρεις ειρηνικά, όπως μου υποσχέθηκες, διότι είδαν τα μάτια μου το Σωτήρα, που είναι φως για να φανερωθεί στα έθνη και δόξα του λαού σου του Ισραήλ…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.