Επικαιρότητα

Ο μιλιταριστικός λόγος του μητροπολίτη Μεσσηνίας και τι εξυπηρετεί

εικόνα άρθρου: Ο μιλιταριστικός λόγος του μητροπολίτη Μεσσηνίας και τι εξυπηρετεί
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι Δεσποτάδες με τις δηλώσεις και τη στάση τους, δε δικαιούνται να ομιλούν για ελευθερία!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δηλώσεις έκανε κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στην Καλαμάτα ο τοπικός ποιμενάρχης, γνωστός για τις οικουμενιστικές του θέσεις, κ. Χρυσόστομος. Εκεί είπε τα εξής: «Την ημέρα αυτή, ο ελληνικός λαός σύσσωμος αντέδρασε απέναντι σε έναν εχθρό, και κέρδισε την ελευθερία του. Το μήνυμα αυτό της 28ης Οκτωβρίου έχει την σημερινή του επικαιρότητα. Και πάλι βρισκόμαστε απέναντι σε έναν εχθρό, ο οποίος απειλεί την ζωή μας, απειλεί την ενότητά μας, και πρέπει πάλι σύσσωμοι να αντιδράσουμε. Να αντιδράσουμε υιοθετώντας το εμβόλιο. Αντιδρώντας σύσσωμοι σε αυτή την πανδημία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε και πάλι την ελευθερία μας, έτσι μόνο θα μπορέσουμε να ζήσουμε και πάλι την ζωή που είναι το πολύτιμο αγαθό όλων.»

Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας παρατηρούμε πάμπολλες παραποιήσεις, κακοποιήσεις και παρερμηνείες εννοιών, δογμάτων και λέξεων. Η Νέα Εποχή νοηματοδοτεί με το δικό της τρόπο αξίες και λέξεις. Εσχάτως μάλιστα επιχειρείται να δοθεί νέο νόημα στη λέξη “ελευθερία”. Δεν είναι τυχαίο που ονομάστηκε “Επιχείρηση ελευθερία” η προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση. Ελευθερία, εν ολίγοις, στην εποχή μας σημαίνει ανάκτηση της δυνατότητας να κινούμαι ελεύθερα και να κάνω ό,τι θέλω, εφόσον, όμως, έχω ενδώσει σε μια ιατρική πράξη χωρίς ελεύθερη βούληση. Η ελευθερία μου περιορίζεται σε παροχές, θεμιτές κατά τα άλλα (να εργαστώ, να πάω εκκλησία, γυμναστήριο κλπ, να διασκεδάσω, να ζήσω “φυσιολογικά” τη ζωή μου, να γυρίσω στις συνήθειές μου), χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται ότι πήρα μια απόφαση ιατρικής φύσεως για τους σωστούς λόγους και τις σωστές πληροφορίες.

Όσοι επικοινωνούμε με παιδιά αντιλαμβανόμαστε πόσο αντιπαιδαγωγική ήταν και είναι η προσέγγιση της Πολιτείας και όλων των εμπλεκομένων (διδασκάλων, γονιών), πλην ολίγων, ως προς τον εμβολιασμό αυτών των ίδιων των παιδιών. Εξαγορά, συναλλαγή, μπόνους (δωροπακέτα, μεγκαμπάιτ, κάντε το για να πάτε εκδρομές, κάντε το για να κάνετε χορούς) και παραποιημένη διδαχή, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση του τί σημαίνει “ ελευθερία”. “Κάν’ το παιδί μου να είσαι ελεύθερο να ζήσεις”, λένε γονείς και δάσκαλοι!

Ξεχάσαμε το “Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!” Ξεχάσαμε το “ελεύθερον το εύψυχον” ! Ξεχάσαμε την αγωγή του “ ΟΧΙ!
”Ο Αριστοτέλης όρισε ως ελεύθερο άνθρωπο αυτόν που έχει ξεπεράσει τους φόβους του. Όρισε, μάλιστα, ως ανελευθερία την ψυχική τάση κατά την οποία οι πάσχοντες απ΄αυτήν «ορέγονται του πανταχόθεν κέρδους». Η Εκκλησία μας, με το φακό της Αλήθειας του προσώπου του Χριστού, μιλάει ολοκληρωμένα και τέλεια πια για την εν Χριστώ ελευθερία, την ελευθερία από τα πάθη από τον ελευθερωτή Χριστό!

ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Η αναφορά στις ασθένειες σαν να είναι εξωτερικοί εχθροί που πρέπει να πολεμήσουμε δεν είναι τυχαία! Η μιλιταριστική ορολογία σε ζητήματα ασθενειών έχει απασχολήσει νομικούς, πανεπιστημιακούς δασκάλους και διανοητές. Είναι τακτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων να ταμπελοποιούνται ασθένειες και δεινά ως εχθροί (ναρκωτικά, τρομοκρατία, πανδημία, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, κλιματική αλλαγή), η δε προσπάθεια του ανθρώπου, γιατρών και θεσμών, για την αντιμετώπισή τους να χαρακτηρίζονται ως πόλεμοι. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται πολλαπλά “οφέλη”: Αφενός, εξυπηρετείται ο εθισμός του πολίτη στην ιδέα ενός διαρκούς πολέμου…. Αφετέρου, όταν δαιμονοποιουνται τα πάντα ως εχθροί εναντίον των οποίων διεξάγει η ανθρωπότητα ολοκληρωτικούς πολέμους, τότε τα πάντα επιτρέπονται. Οι μάστιγες ανοίγουν τον δρόμο στα μαστίγια. Έτσι, επιτυγχάνεται η βρεφοποίηση της κοινωνίας και η γονεοποίηση της εξουσίας. Ο πρωθυπουργός, ο “πατερούλης” ξέρει και ο πολίτης οφείλει μόνο να υπακούει σαν βρέφος (1)… Αυτός ήταν και παραμένει ο απαράλλαχτος στόχος όλων των διαχειριστών της νόμιμης βίας ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές τους ενδυμασίες.(2)

Αφυπνιστικός ο λόγος. Σε αντίθεση με τους λόγους των οικουμενιστών Επισκόπων. Ας προσέξουν, γιατί δεν εργάζονται για την ελευθερία με τέτοιες δηλώσεις. Για την ακρίβεια, με τις δηλώσεις και τη στάση τους, δε δικαιούνται να ομιλούν για ελευθερία! Το αντίθετο, καλλιεργούν αυτοί οι ίδιοι την πιο τρομερή σκλαβιά. Δεν εργάζονται για την καλλιέργεια των αρετών, αλλά τον σκοτασμό (τους) διαλαλούν! Δυστυχώς, ο Δεσπότης της Μεσσηνίας δε μας σοκάρει πια! Ο εχθρός δεν είναι ο ιός, ο εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος συνάνθρωπος, ο εχθρός ήταν και είναι πάντοτε ο διάβολος και τα πάθη της πονηρίας. Ο άνθρωπος εδώ και χιλιάδες χρόνια περνάει με αρρώστιες και συμφορές τη ζωή του σε αυτή τη γη, εξαιτίας της πτώσης και της αμαρτίας. Σε λάθος στόχο έχει στρέψει τα βέλη του και λάθος αγώνα υπηρετεί. Δαίμονες είναι οι αιρέσεις που προκαλούν τύφλωση πνευματική. Ευχόμαστε καλή μετάνοια!

ΖΗΤΩ ΤΟ “ΟΧΙ!”

  • (1) Κων/νος Βαθιώτης, “Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού”, εκδ. Αλφειός, Αθήνα 2021, σελ. 41 επ.
  • (2) βλ. Κλ. Γρίβα, εις: Αδόλφου Χίτλερ, Ο αγών μου, εκδ. Κάκτος, Αθήνα 2006, σελ. 33).».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και οι μάσκες!
Αντίλογος της ΠΕΘ στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το μάθημα των Θρησκευτικών
Βασιλικότερος του βασιλέως

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.