Επικαιρότητα

Ο Μητρ. Αρκαλοχωρίου στην ψευδομακεδονική Αρχιεπ. Αχρίδος και η κυβίστηση της «ηρωικής» Εκκλησίας της Κρήτης 

εικόνα άρθρου: Ο Μητρ. Αρκαλοχωρίου στην ψευδομακεδονική Αρχιεπ. Αχρίδος και η κυβίστηση της «ηρωικής» Εκκλησίας της Κρήτης 

Κάποτε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, διακήρυττε προς κάθε κατεύθυνση τους κινδύνους σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Επίσκεψη στους ψευδο-Μακεδόνες των Σκοπίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Ανδρέας (Νανάκης). Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κρήτης αφίχθη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπιγκόρσκι την 13η Ιανουαρίου, ενώ την επόμενη ημέρα, συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Αντανίας και καθηγούμενο της Μονής, Παρθένιο (Fidanovski).

Ακολούθως, την 15η Ιανουαρίου, συναντήθηκε με τον «Μακεδόνα» (όπως ο ίδιος δηλώνει) Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος, Στέφανο (Veljanovski).  Κατά την παραμονή του στο γειτονικό ψευδομακεδονικό κρατικό μόρφωμα, επισκέφθηκε επίσης τον Μητροπολίτη Δεβρών και Κιτσέβου Τιμόθεο στην Οχρίδα, καθώς και τις γυναικείες Ι. Κοινοβιακές Μονές του Αγίου Γεωργίου στη Ραίτσιστα και του Ευαγγελισμού στην Πρέτσιστα.


«Μεγάλη ευλογία» η πρόσκληση στο ψευδομακεδονικό μοναστήρι 

Κατά την άφιξη του στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Μπιγκόρσκι, ο Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κρήτης εκφώνησε λόγο με τον οποίο:

α) Χαρακτήρισε ως «μεγάλη ευλογία» την πρόσκληση να επισκεφθεί το ψευδομακεδονικό μοναστήρι, ενώ προσφώνησε με τα θερμότερα λόγια τον «Δούρειο Ίππο» και κέντρο της ψευδομακεδονικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, Επίσκοπο Αντανίας και καθηγούμενο της Μονής, Παρθένιο:

«Λίαν αγαπητέ και πεφιλιμένε αδελφέ, αρχιερέα Αντανίας, κ. Παρθένιε, Θεωρώ μεγάλη ευλογία την πρόσκλησή Σας εδώ στο μοναστήρι».

β) Υπερθεμάτισε την ύπαρξη της Εκκλησίας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στο ψευδομακεδονικό κρατίδιο, το οποίο αποκάλεσε ως «κράτος της Βόρειας Μακεδονίας»:

«Είναι μεγάλη ευλογία ότι εδώ στο κράτος της Βόρειας Μακεδονίας υπάρχει πλέον η κανονική Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος».

γ) Έπλεξε το εγκώμιο του αμερικανόφιλου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος προσέφερε (αντικανονικώς και παρανόμως) στην Εκκλησία «του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας», ένα από τα πολυτιμότερα πνευματικά και πολιτιστικά πετράδια της μήτρας του (!), την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος:

«Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ένα από τα πολυτιμότερα πνευματικά κι πολιτιστικά πετράδια της μίτρας του, αυτό της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος το προσέφερε στην Εκκλησία του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας».


Ιστορική «λήθη»: Όταν Εγκύκλιος της Ι. Συνόδου της Κρήτης διακήρυττε τους εθνικούς κινδύνους λόγω της ονομασίας των Σκοπίων

Την 16η Ιανουαρίου 2018, λίγους μήνες πριν την υπογραφή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και τη μετονομασία του ψευδομακεδονικού μορφώματος σε «Βόρεια Μακεδονία», η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, με Ανακοινωθέν που εξέδωσε, διακήρυττε προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων:

«Ὁποιοσδήποτε γεωγραφικός προσδιορισμός δέν μπορεῖ νά γίνει ἀποδεκτός, μέ τό ὄνομα αὐτό ἤ παράγωγό του. Ἔχομε ὅλοι εὐθύνη ἔναντι τῆς Ἱστορίας καί τοῦ Ἔθνους μας».

Εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που ελλόχευαν, η Ι. Σύνοδος της Κρήτης (και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας ως μέλος αυτής), έξι ημέρες αργότερα, την 22η Ιανουαρίου 2018, προχώρησε στην έκδοση Εγκυκλίου

Μέσω αυτής, οι Ιεράρχες της Κρήτης ζητούσαν ξανά να μην επιτραπεί η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου του, για τα Σκόπια, θεωρώντας ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία», με οποιοδήποτε τρόπο, θα δημιουργήσει μελλοντικά εθνικές περιπέτειες για την Πατρίδα μας:

«Συνοδική Εγκύκλιος
της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης,
περί της ονομασίας των Σκοπίων
22.01.2018

[…] ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης, ἐκφράζει πρός ὅλους τήν ὑπεύθυνη θέση Της, γιά τό θέμα τῆς χρήσης τοῦ ὅρου «Μακεδονία» ἤ παραγώγου αὐτοῦ, γιά τήν ὀνομασία τῶν Σκοπίων.

 Ἀγαπητά παιδιά τῆς Ἐκκλησίας,
Ὡς Κρῆτες, ἔχομε εὐθύνη καί ἱερό χρέος ἔναντι τοῦ αἵματος τῶν ἐνδόξων Προπατόρων μας, τῶν Κρητῶν Μακεδονομάχων, νά ἀρθρώσομε λόγο γιά τό σημαντικό τοῦτο Ἐθνικό ζήτημα. Εἶναι τό ἐλάχιστο «ἀντίδωρο» εὐγνωμοσύνης καί τιμῆς πρός τούς Κρῆτες Μακεδονομάχους.

[…]  Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης διατυπώνει μέ δυνατή φωνή πρός κάθε κατεύθυνση, σεβόμενη τήν Ἱστορία καί τό αἷμα τῆς ἐθελούσιας προσφορᾶς τῶν Κρητῶν Μακεδονομάχων, ὅτι ἡ Μακεδονία εἶναι μία, Ἑλληνική καί ἀδιαπραγμάτευτη!

 Ὅλοι ἀκοῦμε ἀπό τά βάθη τῆς Ἱστορίας, μέ δέος καί ἐσωτερικό συγκλονισμό, τούς λόγους τοῦ μεγάλου Ἐθνάρχου, Ἐλευθερίου Βενιζέλου, πρίν ἀπό τόν πόλεμο τοῦ 1912-13, ὁ ὁποῖος εἶπε: «ὁ Μακεδονικός ἀγῶνας πρέπει νά γίνει τό Εὐαγγέλιο τῆς Ἑλληνικῆς Φυλῆς».

Ὑψώνομε, λοιπόν, τή φωνή μας, τή φωνή τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, πρός κάθε ἁρμόδιο καί ζητοῦμε νά μήν ἐπιτραπεῖ ἡ χρήση τοῦ ὀνόματος «Μακεδονία» ἤ παράγωγό του, γιά τά Σκόπια. Θεωροῦμε ὅτι ἡ χρήση τοῦ ὅρου «Μακεδονία», μέ ὁποιοδήποτε τρόπο, θά δημιουργήσει μελλοντικά ἐθνικές περιπέτειες, γιά τήν Πατρίδα μας.

Ἔχομε χρέος νά ἀγωνισθοῦμε γιά τά δίκαιά μας, ὅλοι μαζί, ἑνωμένοι, μέ ἀγάπη στήν Πατρίδα μας.Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, προσκαλεῖ τούς ὑπεύθυνους, νά ἀναθεωρήσουν τή στάση καί τήν ἐπιλογή τους καί νά ἀξιολογήσουν τά πράγματα, μέ γνώμονα τήν ἱστορική ἀλήθεια καί τήν πορεία τοῦ Τόπου μας».


Ψευδο-Μακεδόνας Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος: «Δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από Μακεδόνες»

Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να προχωρήσει σε ευχαριστιακή κοινωνία με τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, αποτελεί το εκκλησιαστικό σκέλος και τη συνέχεια, της προδοτικής πολιτικής «Συμφωνίας των Πρεσπών». 

Η ενέργεια αυτή πυροδότησε εκ νέου τον αλυτρωτισμό του ψευδομακεδονικού κρατιδίου, καθώς το σύνολο των εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχηγών τόσο εντός, όσο και εκτός των Σκοπίων, ονομάζουν/αποκαλούν την ψευδομακεδονική Εκκλησία ως «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» (με ή χωρίς την ονομασία «Αχρίδος») και το ψευδομακεδονικό κρατικό μόρφωμα ως «Μακεδονία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Στέφανος, τον Ιούλιο του 2022, με περισσό θράσος δήλωνε σε σερβική εφημερίδα:

«Είμαι όμως πεπεισμένος ότι οι αδελφοί αρχιερείς και γενικά ο πιστός λαός του ελληνόφωνου ορθόδοξου κόσμου, θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από Μακεδόνες, δηλαδή ότι για εμάς, η Εκκλησία μας είναι τόσο Μακεδονική όσο και Αχρίδος».


Η επιχωμάτωση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής των Ρουσοχωρίων Κρήτης και της Ιστορικής Αλήθειας

Το καλοκαίρι του 2021, ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας (Νανάκης) συναίνεσε στη φρικώδη και βλάσφημη «θυσία» του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής των Ρουσοχωρίων Κρήτης, ο οποίος επιχωματίστηκε και θάφτηκε στο χώμα, χωρίς να γκρεμιστεί, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες κατασκευής του νέου αερολιμένα Καστελίου. 

Έκτοτε, η ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου άρχισε να τραντάζεται από αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, αποκαλύπτοντας το μήνυμα του Άγιου Τριαδικού Θεού, στις ασεβείς ενέργειες των άφρονων ανθρώπων. 

Ένα χρόνο αργότερα και έπειτα από μία μακρά περίοδο σεισμικής δραστηριότητας, στις 24 Ιουλίου 2022 (λίγες ώρες πριν τον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Παρασκευής), ο Ιεράρχης της Κρήτης αποκάλυπτε ότι εξακολουθούσαν οι -μικρότερης εντάσεως- σεισμικές δονήσεις, προκαλώντας ξανά ανησυχία και ταραχή σε όλο το Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά:

«Δυστυχώς συνεχίζονται οι -μικρότερης έντασης- δονήσεις. Όλο το Αρκαλοχώρι αλλά και τα γύρω χωριά έχουν ανασκουμπωθεί. Προσπαθούμε να ξαναβρούμε το ρυθμό και βηματισμό μας, να ανοικοδομήσουμε τα σπίτια μας, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις έτσι ώστε να μείνει ο κόσμος στο Αρκαλοχώρι και να βρει μία νέα πορεία».

Την ίδια στιγμή ομολογούσε χωρίς ίχνος ντροπής ότι κατέληξε στο να «αφήσει» τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής να καλυφθεί με χώμα, καθώς δεν είχε θεμέλια για να μπορέσει να μεταφερθεί:

«Όταν ξεκίνησε το νέο αεροδρόμιο κάναμε μία προσπάθεια να μεταφέρουμε αυτό το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής αλλά δυστυχώς δεν είχε θεμέλια για να μπορέσει να μεταφερθεί και καταλήξαμε στο να το αφήσουμε να επιχωματωθεί».

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας (Νανάκης) δεν αφουγκράζεται τα σημεία του Ουρανού, δεν ακροάζεται το στεναγμό της γης. 

Μετά την προσβολή και την επιχωμάτωση του Ιερού Ναού της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, με την επίσκεψη του στο ψευδομακεδονικό κρατίδιο βυθίζει στο χώμα και το σκότος, την Ιστορική Αλήθεια που ο ίδιος κάποτε ομολογούσε δια της υπογραφής του, στα ομολογιακά και διαπρύσια κείμενα της Ι. Συνόδου Κρήτης. 

Έστω και εάν αυτά γραφόταν ως «εὐθύνη καί ἱερό χρέος ἔναντι τοῦ αἵματος τῶν ἐνδόξων Προπατόρων, τῶν Κρητῶν Μακεδονομάχων».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Αγία Παρασκευή που θάφτηκε στο χώμα και ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι
Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος: Εμείς λεγόμαστε Μακεδόνες
Η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Δούρειος Ίππος της Ψευδομακεδονικής Εκκλησίας των Σκοπίων
Η Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κονίτσης περί της Ψευδομακεδονικής Εκκλησίας των Σκοπίων

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.