Επικαιρότητα

Ο Μητρ. Ελβετίας αποχαιρετά την Ελληνίδα Πρέσβη

εικόνα άρθρου: Ο Μητρ. Ελβετίας αποχαιρετά την Ελληνίδα Πρέσβη

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δημοσιεύθηκε η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος μετέβη στη Βέρνη συνοδευόμενος από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Μέγα Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσέτση. Στην φωτογραφία όμως που συνοδεύει το άρθρο, βλέπουμε τον Μέγα Πρωτοπρεσβύτερο του Οικ. Πατριαρχείου π. Γεώργιο Τσέτση ενδεδυμένο με πολιτικά ρούχα, κουστούμι και γραβάτα.

Σχετικά με την κατάργηση του ιερού ράσου από τους ιερείς και τον εκσυγχρονισμό των ιερέων, παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα από τον μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη και το άρθρο “Ράσο”:

Αλλά κι όσοι νομίζουν, πως καταργώντας το ράσο και ντύνοντας τους ιερείς με μοντέρνα ενδυμασία θα εκσυγχρονισθεί και θα προοδεύσει η εκκλησία, σφάλουν οικτρά. Δεν φταίει το ράσο για τυχόν αποτυχίες και σκάνδαλα των σημερινών κληρικών. Αυτά, αν καταργηθεί το ράσο όχι μόνο δεν θα λιγοστέψουν, αλλά και θα αυξηθούν. Η εκκλησία μας στις μέρες τις πονηρές που ζούμε δεν έχει ανάγκη εξωτερικών μεταρρυθμίσεων, αλλ’ έχει ανάγκη εσωτερικών αλλαγών. Έχει ανάγκη αγίων και εμπνευσμένων κληρικών που θα φορέσουν και θα τιμήσουν το ράσο και θα το κάνουν λάβαρο των πιο ωραίων αγώνων για τη θρησκευτική, ηθική και εθνική αναγέννηση του Γένους μας.

Διαβάσαμε στο orthodoxianewsagency.gr:


Ο Μητρ. Ελβετίας αποχαιρετά την Ελληνίδα Πρέσβη

Στη Βέρνη μετέβη ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ.Μάξιμος προκειμένου να αποχαιρετήσει την απερχόμενη Πρέσβη της Ελλάδος στην Ελβετία, Χαρά Σκολαρίκου.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης, ο εκ των κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Φανούριος Θολιώτης και ο Εφημέριος του Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης, Πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής δρα Στέφανος Αθανασίου.

Ο Μητροπολίτης Ελβετίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυρία Σκολαρίκου για την πολυμερή και πολύτροπη συμπαράστασή της στο ποιμαντικό έργο της Ι. Μητροπόλεως και των κατεσπαρμένων ανά την ελβετική επικράτεια Ενοριών της, όπως και για το ενδιαφέρον της όσον αφορά στην λειτουργία και την διορθόδοξη αποστολή του εν Σαμπεζύ Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Άσπρο Μαύρο: Άλλαξε ο Μανωλιός και πέταξε τα ράσα… εντελώς!
– Αποφοίτηση σπουδαστών Διαθρησκειακού Προγράμματος στο Παρίσι [photos + video]
Σαν γαμπρός στον Πρωθυπουργό της Γαλλίας (Φωτογραφία)

Σχετικά άρθρα

Φτάνει…! Ως εδώ!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο ο οποιοσδήποτε πράττει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει η Ορθοδοξία μας Επειδή η υποκρισία μερικών χτυπάει κόκκινο και...

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.