Σοφία Μακεδονοπούλου

Ο Μητρ. Γλυφάδας καταγγέλλει τον Ελπιδοφόρο για την “βάπτιση” σκάνδαλο και δηλώνει αναρμόδιος

εικόνα άρθρου: Ο Μητρ. Γλυφάδας καταγγέλλει τον Ελπιδοφόρο για την “βάπτιση” σκάνδαλο και δηλώνει αναρμόδιος
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“… ενώ το ποίμνιο απαιτεί τιμωρία και απαντήσεις”… 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με προηγούμενο άρθρο μας υποστηρίξαμε ότι η βάπτιση-statement που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος Αμερικής στη Βουλιαγμένη αποτελεί σοβαρότατο λόγο πίστεως που απαιτεί ιεροκανονική αντίδραση από τους ευλαβείς κληρικούς και λαϊκούς της Μητρόπολης Γλυφάδας.  

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος με υπόμνημά του προς την Ιερά Σύνοδο δήλωσε ότι ουσιαστικά εξαπατήθηκε από τον κ. Ελπιδοφόρο. Δε γνώριζε ότι επρόκειτο για γκέι γονείς, καθώς στο αίτημα που του υπέβαλε γραπτώς Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, προκειμένου να λάβει την άδεια του ως επιχώριου μητροπολίτη να τελέσει τον γάμο,  γινόταν αναφορά στη βάπτιση δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση χωρίς να προσδιορίζεται περαιτέρω το είδος της “οικογένειας”. Και ότι στην αναφορά του προϊσταμένου του Ναού που παραβρέθηκε στο μυστήριο αναφέρονται ως ανάδοχοι ο κ. Γεώργιος Μπούσης, αδερφός του ενός “γονέα” και η κ.Ευγενία Νιάρχου, αμφότεροι ορθόδοξοι χριστιανοί και όχι το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολίνι, όπως αναφέρεται σε όλα τα κοσμικά δημοσιεύματα.

Η αντίδραση του Μητροπολίτη Γλυφάδας εξαντλήθηκε στο να κατηγορήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής επί της διαδικασίας χορήγησης της άδειας, χωρίς όμως να λάβει θέση, όπως οφείλει, για την ουσία του γεγονότος. Γράφει συγκεκριμένα “Εάν με είχεν ενημερώσει θα είχον αναφερθεί εις την Ι. Σύνοδον προκειμένου αυτή να αποφασίσει περί του πρακτέου”! 

Με αυτόν τον εύσχημο τρόπο ο Μητροπολίτης Γλυφάδας μεταβιβάζει την ευθύνη χορήγησης της σχετικής άδειας στην Ιερά Σύνοδο χωρίς να εισηγείται θετικά ή αρνητικά. Κρύβεται δηλώνοντας αναρμόδιος για κάτι που συνέβη στην Μητρόπολή του, ωσάν να μην είναι Ορθόδοξος Επίσκοπος φορέας της πατερικής παραδόσεως και υπερασπιστής της κανονικής τάξεως της Εκκλησίας . Αυτό ουδόλως τον καθιστά ανεύθυνο. Εκτέθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό προσωπικά σε όλη την Ορθοδοξία (το θέμα της βάπτισης έγινε πρώτο θέμα στον ομογενειακό τύπο σε Αμερική και Αυστραλία) που μόνο με δημόσια καταγγελία του Ελπιδοφόρου θα αποσείσει από πάνω του τις σκιές συνενοχής ή συμπαιγνίας σε ένα στημένο σκηνικό για να μετρηθούν οι αντιδράσεις του ποιμνίου.

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο το γεγονός αυτό είναι statement, είναι δήλωση που δημιουργεί κατάσταση αποδοχής από την Εκκλησία του γάμου των ομοφυλοφίλων. Το ορθόδοξο ποίμνιο είναι κατασκανδαλισμένο και το δείχνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter #ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ_ΤΩΡΑ). Οι παραδοσιακοί ιερείς και οι ευλαβείς πιστοί οφείλουν να θέσουν αυτό το μείζον ζήτημα στην Ιερά Σύνοδο και να απαιτήσουν απαντήσεις, αλλιώς να διακόψουν την πνευματική κοινωνία με μια Ιεραρχία και έναν κλήρο που έχει πλήρως εκκοσμικευθεί. 

Αναμένουμε τις οφειλόμενες ενέργειες της Ιεράς Συνόδου. Θα ακυρώσει το συγκεκριμένο βάπτισμα; Θα πάρει θέση για τα ζητήματα γκέι γάμων και τεκνοθεσίας μια και καλή; Θα τιμωρήσει όσους διαστρεβλώνουν την πίστη σε σχέση με αυτό το μείζον ζήτημα; 

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντωνίου προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκκλησιαστικό σοκ: Ο Ελπιδοφόρος βάφτισε παιδιά ομοφυλόφιλων στην Αθήνα!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.