Επικαιρότητα

Ο Μητρ. Ιλαρίων για την Εκκλησία της Ελλάδος και το Ουκρανικό

εικόνα άρθρου: Ο Μητρ. Ιλαρίων για την Εκκλησία της Ελλάδος και το Ουκρανικό

Παρέμβαση για το θέμα της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας, λίγα 24ωρα πριν από την έκτακτη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος,  η  οποία θα συζητήσει το θέμα αυτό.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο RIA Novosti, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρών κάλεσε τους Έλληνες Ιεράρχες να λάβουν μια «υπεύθυνη απόφαση».

«Η Ελληνική Εκκλησία είναι αυτοκέφαλη και ελπίζω ότι θα πάρει μια υπεύθυνη απόφαση, που να αντιστοιχεί στο πνεύμα και το γράμμα των εκκλησιαστικών κανόνων, χωρίς πίεση από το εξωτερικό» τόνισε.

Ερωτηθείς πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε περίπτωση που η Εκκλησία της Ελλάδος, αναγνωρίσει την ουκρανική αυτοκεφαλία, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ απάντησε:

«Πώς θα αντιδρούσε η Εκκλησία της Ελλάδος εάν η Ρωσική Εκκλησία αναγνώριζε μία από τις παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις; Εκτιμώ ότι  η απάντηση είναι προφανής! Όσοι μας ασκούν κριτική, ας να φαντασθούν τον εαυτό τους στη θέση μας. Είμαστε ανοικτοί για διάλογο και προσβλέπουμε στο διάλογο» και πρόσθεσε: « Εάν δεν μπορούμε να λύσουμε το θέμα χωρίς να πλήξουμε την εκκλησιαστική ενότητα, ελάτε να κάνουμε ένα διάλειμμα. Να αφήσουμε το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.