Επικαιρότητα

Ο μητρ. Σιδηροκάστρου τιμωρεί τους ιερείς που τέλεσαν την Ανάσταση όπως ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες

εικόνα άρθρου: Ο μητρ. Σιδηροκάστρου τιμωρεί τους ιερείς που τέλεσαν την Ανάσταση όπως ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες

«Έβαλα ποινή αργίας σε δύο και αφαίρεσα οφφίκια για να καταλάβουν ότι πρέπει κάπου να… αυτό»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ο μητρ. Σιδηροκάστρου Μακάριος τιμώρησε ιερείς της Μητροπόλεως του που αψήφησαν τις αντιπατερικές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για μετάθεση της τελετής Αναστάσεως στις 9 μμ. του Μεγάλου Σαββάτου. Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης ανακοίνωσε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ότι επέβαλλε την ποινή αργίας και την αφαίρεση οφφικίων στους ιερείς που τέλεσαν την Ανάσταση κανονικά τα μεσάνυχτα (όπως δηλαδή επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες και η Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας), δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Έβαλα ποινή αργίας σε δύο και αφαίρεσα οφφίκια για να καταλάβουν ότι πρέπει κάπου να… αυτό. Δεν μπορούν να είναι όλοι ατιμώρητοι και είκοσι χρόνια να τους χαϊδεύουμε και να μην ακούνε και αυτά που λέμε και που συμφωνούμε και στις συγκεντρώσεις των ιερέων που κάνουμε. Αφού τα είπαμε και εξηγηθήκαμε. Μπορεί να κάμει ο καθένας μετά του κεφαλιού του και όπως θέλει ή κρυφά δεν θα με πάρουν είδηση; Αυτά μαθεύονται, είναι μικρός ο τόπος».

Επιπρόσθετα, ο μητρ. Σιδηροκάστρου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι κανένας πιο πιστός, πιο νηστευτής ή πιο δραστήριος από το Δεσπότη, τονίζοντας με έμφαση ότι προηγείται ο Δεσπότης και ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι:

«Δεν είναι κανένας πιο πιστός από το Δεσπότη, δεν είναι κανένας πιο νηστευτής από το Δεσπότη, δεν είναι κανένας πιο δραστήριος από το Δεσπότη. Όσο δραστήριοι και εάν είναι και όσο πιστοί και εάν είναι, προηγείται ο Δεσπότης και ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι. Μπροστά ο Ποιμένας και πίσω το Ποίμνιο».

Τέλος, δεν δίστασε να ταυτίσει ακόμα και την Κεφαλή της Εκκλησίας που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός με τα πρόσωπα που ασκούν την εκκλησιαστική διοίκηση, εκφράζοντας την αίρεση που Επισκοποκεντρισμού που δυστυχώς κυριαρχεί στη σημερινή διοικούσα Εκκλησία. Έτσι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αντιπατερική και αντορθόδοξη απόφαση του σχετικά με την τιμωρία που επέβαλε στους ευλαβείς ιερείς, ο μητρ. Σιδηροκάστρου Μακάριος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Άμα αρχίσει ο καθένας και κάνει ότι θέλει, σημαίνει ότι καταργείται η Κεφαλή της Εκκλησίας και αν καταργηθεί αυτός που διοικεί τότε γίνεται το πράγμα, θα σας πω τη λέξη, ένα μπάχαλο».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Στον εισαγγελέα ο Μητρ. Δράμας για την “ανταρσία” Ιερέων του το Πάσχα

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.