Επικαιρότητα

Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις

εικόνα άρθρου: Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις

Υπακούοντας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο,… έδωσε οδηγία «νά μήν παρέχεται ἡ Θεία Κοινωνία κατά τη Θεία Λειτουργία στούς πιστούς»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ο μητρ. Βελγίου Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου Αθηναγόρας είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τις απαράδεκτες οικουμενιστικές πρακτικές που ακολουθεί εδώ και χρόνια (οι οποίες καταπατούν βάναυσα τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας περί συμπροσευχών μετά των αιρετικών) καθώς και για το ότι το 2016 είχε προσκυνήσει και φιλήσει το χέρι του αιρετικού και αντίχριστου Πάπα Φραγκίσκου στην Ασίζη. Ως εκ τούτου, δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες και από τη στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα εγκλεισμού λόγω της «πανδημίας» του κορωνοϊού, ο μητρ. Βελγίου συντάχθηκε πλήρως και ολοπρόθυμα με τους αντίχριστους και εκκλησιομάχους νόμους της Πολιτείας και των Πολιτικών αρχόντων, ακολουθώντας και εκτελώντας ταυτόχρονα τις ανίερες, βλάσφημες και πρωτοφανείς προτροπές του Οικουμενικού Πατριάρχη για τήρηση των υποδείξεων και νομοθετικών διατάξεων των κατά τόπους Κρατών, λησμονώντας ότι όταν συγκρούεται η Ορθόδοξη Πίστη με τις εντολές της Πολιτείας, «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις». 

Συγκεκριμένα, ο μητρ. Βελγίου Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε τις ακόλουθες ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις:
α) Κατά το διάστημα του εγκλεισμού, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Ιερών Ναών, «σεβόμενος την προτροπή της Μητρός Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριάρχου ότι οι εκασταχού αρχιερείς πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τις επιταγές της πολιτείας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».
β) Έπειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης του Λουξεμβούργου να απαγορεύσει τη χρήση της Ιεράς Λαβίδος για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, έδωσε την οδηγία «νὰ μὴν παρέχεται ἡ Θεία Κοινωνία κατὰ τὴ Θεία Λειτουργία στους πιστούς» του Λουξεμβούργου, καθώς (όπως έγραψε στο μήνυμα του προς τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό της Ι.Μ. εις το Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου): «ο Παναγιώτατος Οἰκουμενικός μας Πατριάρχης μᾶς καλεῖ νὰ ὑπακούσουμε στοὺς νόμους τῶν χωρῶν ὅπου ζοῦμε» (25 Μαΐου 2020).

Επιπλέον, στις 6 Ιουνίου, ο μητρ. Βελγίου συντάχθηκε πρόθυμα για ακόμα μία φορά με ένα νέο και ανίερο υπουργικό διάταγμα του Βελγίου που ανέφερε μέτρα που πρέπει να τηρηθούν. Ένα από αυτά τα μέτρα ανέφερε ότι: «Ἀπαγορεύεται ἡ φυσικὴ ἐπαφὴ μεταξὺ ἀτόμων καὶ ἀντικειμένων ἀπὸ πολλοὺς συμμετέχοντες». Ο μητρ. Βελγίου Αθηναγόρας δημοσίευσε το “Πρωτόκολλο γιὰ τὴν ἐπαναλειτουργία τῆς Λατρείας στὴν περίοδο τοῦ Κορωνοϊοῦ», το οποίο περιγράφει μία σειρά από ασεβείς και βλάσφημους κανόνες, οι οποίοι τροποποιούν κατάφορα την Ορθόδοξη Λατρεία και την Εκκλησιαστική ζωή καθώς ορίζουν: α) την τροποποίηση του τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας καθώς δεν είναι ανεκτή «οὐδεμία λειτουργικὴ ἐνέργεια ποὺ ἀπαιτεῖ φυσικὴ ἐπαφὴ προσώπων ἤ ἀνταλλαγὴ ἀντικειμένων ἀπὸ διαφορετικὰ ἄτομα», β) την απαγόρευση της διανομής κολλύβων στους πιστούς και γ) τη διανομή του αντιδώρου σε μικρή σακούλα μίας χρήσης. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα υπόλοιπα μέτρα, το Πρωτόκολλο ανέφερε ότι:
«• Ὁ τρόπος τῆς Θείας Κοινωνίας πρέπει νὰ προσαρμοσθῇ στὰ προτεινόμενα μέτρα ἀπὸ τὸ Ἐθνικὸ Συμβούλιο Ἀσφαλείας, γνωρίζοντας ὅτι δὲν εἶναι ἀνεκτή : «οὐδεμία λειτουργικὴ ἐνέργεια ποὺ ἀπαιτεῖ φυσικὴ ἐπαφὴ προσώπων ἤ ἀνταλλαγὴ ἀντικειμένων ἀπὸ διαφορετικὰ ἄτομα». […]
• Σὲ περίπτωση Τρισαγίου ἤ Μνημοσύνου τὰ κόλλυβα δὲν διανέμονται στοὺς πιστούς. Οἱ ἴδιοι περιορισμοὶ ἰσχύουν γιὰ τὴν περίπτωση slava, λιτῆς ἤ ἀρτοκλασίας.
• Τὸ ἀντίδωρο κόβεται προσεχτικὰ ἀπὸ ἕνα παπαδάκι-βοηθό, ποὺ φέρει μάσκα καὶ γάντια μιᾶς χρήσης – καὶ βάζει τὸ κάθε κομμάτι σὲ μικρὴ σακκούλα μιᾶς χρήσης τοποθετῶντάς τα σὲ ἕνα καλάθι. Κάθε πιστὸς ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ πάρει ἕνα σακκουλάκι μὲ ἀντίδωρο στὸ τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας».

Επίσης, ενώ το άνωθεν υπουργικό διάταγμα παρέβη βίαια την Ορθόδοξη Λατρεία και Εκκλησιαστική ζωή, ο μητρ. Βελγίου Αθηναγόρας δήλωσε χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής και ποιμαντικής ευθύνης ότι το κράτος δεν παρεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία της Εκκλησίας: «Διαβιοῦμε σὲ χῶρες ποὺ δὲν εἶναι ὀρθόδοξες καὶ δὲν παρεμβαίνουν στὴν ἐσωτερικὴ λειτουργία τῆς Ἐκκλησίας μας, σεβόμενες τὶς θρησκευτικὲς ἐλευθερίες» και ταυτόχρονα εξέφρασε πλήρη υποταγή στους αντίχριστους νόμους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ὅλοι οἱ κανονισμοὶ θὰ πρέπει νὰ ληφθοῦν ὑπὸ τὴν ὀπτικὴ τῆς ὑπακοῆς καὶ τῆς ἑρμηνείας τῶν νόμων αὐτῆς τῆς χώρας. Ἐμεῖς, ὡς ἀρχηγοὶ τῆς Ἐκκλησίας, πρέπει νὰ ἐπωμισθοῦμε τὴν εὐθύνη, ὥστε νὰ μὴ μᾶς κατηγορήσουν γιὰ τίποτε κατ´αὐτὴ τὴν πανδημία».

Ο μητρ. Βελγίου υπακούοντας τους αντίχριστους νόμους των άθεων και εκκλησιομάχων πολιτικών δυνάμεων που πολεμούν την Ορθόδοξη Λατρεία και ειδικά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που αποτελεί την καρδιά της Θείας Λειτουργίας, καταπατά την Ιερά Παράδοση και προδίδει την Εκκλησία. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος κατανοεί την υπακοή ως ταύτιση με το Θείο θέλημα και ως απεριόριστη αυταπάρνηση, ενώ ο Μέγας Βασίλειος ξεκαθαρίζει ότι πρώτιστο καθήκον των επισκόπων είναι να προσκαλούν όλους στην υπακοή του Ευαγγελίου, να κηρύττουν μετά παρρησίας και να μαρτυρούν την αλήθεια μέχρι θανάτου. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση με τίτλο «Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο»:
«Αὐτό λέγει ὁ Μέγας Βασίλειος ὅτι εἶναι πρώτιστο καθῆκον τῶν ἐπισκόπων καί τῶν ἱερέων, νά προσκαλοῦν ὅλους στήν ὑπακοήν τοῦ Εὐαγγελίου, νά ὁμιλοῦν καί νά κηρύττουν μέ παρρησία ὡς μάρτυρες τῆς ἀλήθειας, ἔστω καί ἄν κάποιοι τούς ἐμποδίζουν καί τούς διώκουν μέ ὁποιοδήποτε τρόπο: «Ὅτι δεῖ πάντας προσκαλεῖσθαι πρός ὑπακοήν τοῦ Εὐαγγελίου καί μετά παρρησίας καταγγέλλειν τόν λόγον καί μαρτυρεῖν τῇ ἀληθείᾳ, κἄν τινες κωλύωσι καί διώκωσι οἱῳδήποτε τρόπῳ μέχρι θανάτου»».

Επίσης, ο μητρ. Βελγίου ενεργώντας περισσότερο ως ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί την πολιτική εξουσία και χωρίς καμία ποιμαντική συναίσθηση, ανέφερε ότι ως «αρχηγός της Εκκλησίας» πρέπει να επωμισθεί την ευθύνη, ώστε να μην τον κατηγορήσουν για τίποτε κατ’ αυτή την «πανδημία». Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά λησμονεί ότι το καθήκον του ως Επισκόπου είναι να υπερασπίζεται με οποιοδήποτε κόστος, τίμημα και θυσία την Ορθόδοξη Αλήθεια (που βρίσκεται μέσα στην Παράδοση της Εκκλησίας) και την Ορθόδοξη Πίστη. Η ευθύνη των εκκλησιαστικών προσώπων είναι φοβερή και φρικτή καθώς οφείλουν να κρατήσουν ως το τέλος της ζωής τους την παρακαταθήκη που ενεπιστεύθη ο Κύριος, την Εκκλησία, χωρίς να την ποδοπατούν και να την αρνούνται, ώστε να την παραδώσουν στα χέρια Του ακέραια και ανόθευτη. Παραθέτουμε ένα σχετικό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου με τίτλο «Ἡ σωτηρία ἀνήκει εἰς τό λεῖμμα τῶν πιστῶν. Τί εἶναι ἡ Παράδοσις τῆς Ἐκκλησίας» [55:00]:

«Αυτό είναι σύμβολο ότι οφείλεις ω ιερεύ να κρατήσεις την παρακαταθήκην, την Εκκλησίαν, έως το τέλος της ζωής σου. Να την κρατήσεις σωστή. ΠΡΟΣΕΞΕ, μην την απορρίψεις την παρακαταθήκη, μην την ποδοπατήσεις, μην την αρνηθείς. Εκεί οφείλεις να την κρατήσεις.
Αυτό αγαπητοί μου είναι πολύ συγκλονιστικό και ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ θα ήθελα να σας λέγω ένα σωστό κήρυγμα, να σας λέγω την αλήθεια και πάντα να σας λέγω την αλήθεια, επειδή μου ενεπιστεύθη ο Κύριος αυτήν την παρακαταθήκην, την Εκκλησίαν. Και αυτή η παρακαταθήκη είναι εμπεπιστευμένη σε κάθε κληρικόν και οφείλομε να την παραδώσουμε στα χέρια Του ακεραία, ανόθευτη. Αντιλαμβάνεσθε την ευθύνη μας; Δεν είναι τίτλος τιμής, είναι ευθύνη, φοβερή ευθύνη. Φοβερή, φρικτή ευθύνη. Σας το λέγω, φοβερή ευθύνη.
Αλλά ακόμη αξιοπρόσεκτον είναι αυτό που λέγει ο Κύριος ότι οὐ βάλλω ἐφ᾿ ὑμᾶς ἄλλο βάρος, δεν θα σας βάλω άλλο βάρος. Οπωσδήποτε το Ευαγγέλιόν Του είναι ένα βάρος, είναι ένας κόπος αλλά μας το βεβαιώνει ο Ίδιος στο Ευαγγέλιό Του:
Ό ζυγός μου χρηστός καί το φορτίον μου έλαφρόν εστί.
Πότε είναι χρήσιμος ο ζυγός του Κυρίου και πότε είναι το φορτίο Του ελαφρύ; Όταν πραγματικά θέλομε να σωθούμε και το Ορθόδοξο κήρυγμα και η Παράδοση της Εκκλησίας όπως μας παρεδόθη και ο Κύριος μας είπε να το κρατούμε καλά, είναι το κήρυγμα της σωτηρίας μας».

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ένα πλήθος από εκκλησιαστικούς ταγούς και επισκόπους, με προεξέχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, να συμμαχούν με άθεες κοσμικές καταστάσεις, δυνάμεις και καθεστώτα και να προδίδουν την Εκκλησία. Αυτό όμως είναι ένα σημείο των καιρών, καθώς σύμφωνα με τον άγιο Κύριλλο Ιεροσολύμων, ο Αντίχριστος θα έρθει όταν οι κληρικοί φθάσουν στο σημείο να προδίδουν την ίδια την Εκκλησία. Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος αναφέρει σχετικά στην Ομιλία του με τίτλο «Ἑτέρα ἑρμηνεία τῆς πόρνης ὡς τῆς «ζώσης Ἐκκλησίας» ἐν Μόσχα συμπλεκομένης μετά τοῦ κοκκίνου θηρίου ἤτοι ἡ ἐκκοσμικευμένη Ἐκκλησία συμπλέουσα μετά ἀθέων καθεστώτων» [50:16]:

«Τί σημαίνουν αγαπητοί μου όλα αυτά; Σημαίνουν ότι όλα αυτά δίδουν ύλη πράγματι πλάι στην ερμηνεία πόρνη – Ρώμη, να τίθεται και η ερμηνεία ότι η πόρνη της Αποκαλύψεως να αντιπροσωπεύει την εκκοσμικευμένη Εκκλησία
…. Πράγματι βλέπουμε να τελεσιουργείται αυτό το μυστήριο της ανομίας, κληρικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί -δεν λέγω Ρωμαιοκαθολικοί, δεν λέγω Προτεστάνται- να συμφωνούν και να συμμαχούν με άθεες κοσμικές καταστάσεις και δυνάμεις και καθεστώτα. Οποιαδήποτε, αν το θέλετε για την ακρίβεια, αριστερά και δεξιά, κόκκινα και πράσινα και κίτρινα και μαύρα και άσπρα. Αριστερά και δεξιά, ό,τι είναι. Να συμπλέουν, να συμφωνούν και να προδίδουν την Εκκλησία. Σημείο των καιρών.
Για τον Άγιο Κύριλλο Ιεροσολύμων, σημείο των καιρών, ότι ο Αντίχριστος έρχεται όταν φθάνουν οι κληρικοί να προδίδουν την ίδια την Εκκλησία.
Αγαπητοί μου, ο Θεός να μας ελεήσει».

Δείτε σχετικά:
Με φόντο τον κορωνοϊό επιμένουν στην Πανθρησκεία, αδιαφορώντας για το ότι είναι η αιτία του ολέθρου!
– Ι.Μ. Γερμανίας- Η απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας, η μεθόδευση τρόπου μεταδόσεως της, η νέα Εικονομαχία [ΒΙΝΤΕΟ]
Ορθόδοξες χώρες που δεν έκλεισαν τους Ι. Ναούς τους, είδαν τη διασπορά του ιού να είναι ακόμη μικρότερη από την εποχική γρίππη
– Απαξίωση των ιερών Μυστηρίων – Δώστε κανένα χαστούκι!
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Η δολιότητα και πλάνη της εγκυκλίου του Μητροπολίτη Αυστρίας
– Βουλγαρία και Γεωργία: Εκατοντάδες πιστοί αψήφησαν τα μέτρα και συνέρρευσαν στις εκκλησίες
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Δεν σας επιτρέπουμε να αγγίξετε το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας με τα ψοφοδεή χέρια σας και τις πορωμένες και αλωμένες σας διάνοιες!
– Αυτό είναι το θαύμα της Ορθοδοξίας ανόητοι ορθολογιστές – Ο ιερέας που κοινωνούσε τους λεπρούς [ΒΙΝΤΕΟ]
– Δείτε τον δελφίνο του Πατριαρχείου της Μόσχας πώς βουτάει την αγία Λαβίδα στο ξύδι

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.