Επικαιρότητα

Ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος καταφέρεται εναντίον των λίγων που αντιστέκονται στα αντίχριστα μέτρα

εικόνα άρθρου: Ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος καταφέρεται εναντίον των λίγων που αντιστέκονται στα αντίχριστα μέτρα

«Ο συγχρωτισμός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων. Ακραίες φωνές ηρωισμού πρέπει να απομονωθούν»… (Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δυστυχώς έχουμε δει και άλλες φορές, όπως και σε προηγούμενο άρθρο της κατάνυξης πως ο Μητροπολίτης Αργολίδος έχει επιδοθεί σε διάφορους νεωτερισμούς και οικουμενιστικές πρακτικές. Θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι οι παρακάτω δηλώσεις προέρχονται από τα χείλη κάποιου κυβερνητικού εκπροσώπου και μάλιστα της αριστεράς!

Είναι φοβερό να ακούγονται από χείλη μητροπολίτου τέτοιες προσβλητικές δηλώσεις, καθώς προσβάλλει, χωρίς φόβο Θεού, την Εκκλησία και δόγματα της Ορθοδοξίας. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, το ποσό οι σύγχρονοι αρχιερείς επιδίδονται με τόση ευκολία σε τέτοιες δηλώσεις, που φανερώνουν το ύψος της απιστίας τους! Ουαί αυτοίς

Τρομερό να ακούς Μητροπολίτη να εκφέρει προτεσταντικές απόψεις ή και ακόμη απόψεις κοσμικών ανθρώπων. Δεν ξέχασε όμως, να εκθειάσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αντί, όπως αρμόζει σε έναν επίσκοπο, να στηρίξει τις απόψεις των Αγίων Πατέρων, καταφέρετε εναντίον των λίγων αυτών που αντιστέκονται στα αντίχριστα αυτά μέτρα!

Διαβάζουμε στο pentapostagma.gr:


Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος: Συμφωνώ με την κυβέρνηση που σταμάτησε τις Λειτουργίες στην εκκλησία

Σύμφωνος με την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τις Λειτουργίες στην εκκλησία, είναι ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα», δήλωσε πως «κάποιες φορές η Εκκλησία σκέφτεται συντηρητικά». Ζήτησε μάλιστα «να απομονωθούν ακραίες φωνές ηρωισμού» και χαρακτήρισε «επικίνδυνο αυτή την περίοδο για την υγεία των ανθρώπων τον συγχρωτισμό».

«Με βρίσκει σύμφωνο παρ΄ ότι είναι κάτι που μας πονάει. Είναι πρωτόγνωρο, όμως μπροστά στην υγεία των ανθρώπων νομίζω ότι πολύ σωστά έπραξε η Πολιτεία. Είναι αλήθεια ότι πάντα η Εκκλησία είναι σκεπτική σε κάποια πράγματα, να πω συντηρητική, δεν ξέρω αν είναι σωστή έκφραση. Ίσως να μην είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η απόφαση της Πολιτείας δεν είναι ενέργεια εναντίον της Εκκλησίας. Το έκανε από ανάγκη. Το πιστεύω ακράδαντα», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

«Μου άρεσε πολύ η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Νομίζω ότι οι περισσότεροι το έχουμε κατανοήσει. Έχουμε ενημερώσει τον κόσμο. Τους τόνισα ότι δεν πρέπει να εκκλησιάζονται οι άνθρωποι. Ο συγχρωτισμός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων. Ακραίες φωνές ηρωισμού πρέπει να απομονωθούν», συνέχισε.

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως αυτή η κρίση είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούν και πιο κοντά οι οικογένειες. «Είναι ευκαιρία να δει η οικογένεια τα μέλη της. Οι γονείς με τα παιδιά, να διαβάσουν ένα βιβλίο, να σκεφθούν μερικά πράγματα. Διάβασα ότι η λέξη κρίση στα κινέζικα, μια και μας ήρθε από εκεί ο κορωνοϊός, σημαίνει ευκαιρία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους μας και να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα. Πιστεύω ότι και ο Αρχιεπίσκοπος θα στείλει το δικό του μήνυμα. Ο Μακαριότατος έχει μια σύνεση και θέλει να προσέχει μερικά πράγματα», σχολίασε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Η λιγοψυχία των επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: «Μία ισορροπημένη πρόταση»
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.