Ελένη Παπασταματάκη

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων τίμησε με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου την ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου

εικόνα άρθρου: Ο Μητροπολίτης Φιλίππων τίμησε με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου την ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ξεχνάει ο σεβασμιώτατος πως η κ. Σακελλαροπούλου κάθε άλλο παρά πατριωτικά φέρθηκε κατά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών….

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εντύπωση αλγεινή μας προκάλεσε η προ ημερών κίνηση του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, να απονείμει το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου.

Το γεγονός έλαβε χώρα στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στην Καβάλα και κατά τη διάρκεια της τελετής ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να επαινέσει την κ. Σακελλαροπούλου για την προσωπικότητά της. Τόνισε μάλιστα ότι «υπηρετεί με θαυμαστό τρόπο το θεσμό της Δημοκρατίας και ακόμα, πως εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα όλων των Ελλήνων σε στιγμές κρίσιμες για την πατρίδα μας και τον κόσμο». (!!!)

Ορίστε! Καμαρώστε Καβαλιώτες τον Επίσκοπό σας! Ξεχνάει τόσο εύκολα ο κ. Στέφανος Τόλιος αν και Επίσκοπος σε Μητρόπολη της Μακεδονίας, πως η κ. Σακελλαροπούλου κάθε άλλο παρά πατριωτικά φέρθηκε κατά την επονείδιστη, κατακριτέα και παράνομη συνάμα δε προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Παραβλέπει τόσο ελαφρά τη καρδία τον προδοτικό χειρισμό της ως προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) όπου τον Ιούνιο του 2018 απέρριψε, ως απαράδεκτες τις αιτήσεις των προσφευγόντων (μακεδονικών συλλόγων) για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις επιστολές ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η φτηνή αιτιολογία του ΣτΕ του οποίου η κ. Σακελλαροπούλου ήταν πρόεδρος τότε ήταν, ότι οι σχετικές πράξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είχαν κυβερνητικό χαρακτήρα και δεν ήταν υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ, επιτρέποντας πλέον ελεύθερα να πουληθεί και να καταπατηθεί η εθνική μας Ιστορία, η Γλωσσολογία και η Εθνολογία.

Κοινό μυστικό είναι, ότι η τότε κυβέρνηση άφησε με υπηρεσιακό πρόεδρο το ΣτΕ από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, προφανώς μέχρι να συμπληρώσει η κ. Σακελλαροπούλου τον ελάχιστο ικανό χρόνο για να μπορεί να γίνει πρόεδρος, προσπερνώντας στην ιεραρχία άλλους κατά πολύ αρχαιότερους δικαστές. Ίσως και η καθοριστική συμβολή της τότε, να άνοιξε ή τουλάχιστον να βοήθησε ώστε να βρει ανοιχτή την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, η οποία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλέον προχωρά στην ολοκλήρωση της προδοσίας απέναντι στην χώρα μας, όπως η συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων προκειμένου να συζητήσουν για την ευρωπαϊκή προοπτική της «Β. Μακεδονίας» όπως ανέχονται να αποκαλούνται τα Σκόπια.

Όχι μόνο δεν τόλμησε να παρατηρήσει την Πρόεδρο για τις κινήσεις της που ολοκληρώνουν την προδοσία της μακεδονικής γης, αλλά ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος την βραβεύει κιόλας και την επαινεί. Φευ! της δουλικότητας και της γλοιώδους προσκυνημένης ασχημοσύνης του σύγχρονου Ιεράρχη.

Αυτό πάντως που δεν έκανε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, το έκαναν 12 Πολιτιστικοί Σερραϊκοί Σύλλογοι Γηγενών Μακεδόνων για την επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου, όπως περιγράφεται στη σχετική ανάρτηση της Κατάνυξης.

Στην αντιφώνησή της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο κατά το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» είπε χαρακτηριστικά: «Ο προσηλυτισμός της Λυδίας στην χριστιανική πίστη σήμανε και την είσοδο του Ευαγγελίου στην Ελλάδα… εκκαθολικεύοντας το περιεχόμενο του ελληνικού ανθρωπισμού… Η ρήση του Αποστόλου Παύλου στην επιστολή του προς τους Γαλάτες «οὐκἔνι ᾿Ιουδαῖος οὐδέ ῞Ελλην, οὐκἔνι δοῦλος οὐδέ ἐλεύθερος, οὐκἔνι ἄρσεν καί θῆλυ· πάντες γάρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ», που προδιαγράφει μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, είναι μια θερμή διακήρυξη της αρχής της ισότητας πάνω στην οποία θεμελιώθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός».

Αφήσατε Επίσκοπε Φιλίππων κ. Στέφανε τους πολιτικούς ταγούς να διασύρουν και άλλο την Αγία μας Εκκλησία. Δώσατε και άλλο δικαίωμα να εξευτελίσουν το ποίμνιο. Το σπουδαιότερο είναι ότι επιτρέψατε να χρησιμοποιήσουν την πίστη μας εργαλειοποιώντας την προκειμένου να πετύχουν τους φθονερούς σκοπούς τους. Τιμάτε ανθρώπους που πόρρω απέχουν από την Αλήθεια του Χριστού μας και που διακηρύσσουν το «μεγαλείο» του ανθρωπισμού και της ισότητας, όπως η τιμώμενη από εσάς κ. Σακελλαροπούλου που εντέχνως επέλεξε να αναφερθεί στα συγκεκριμένα λόγια του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου αλλοιώνοντας φυσικά το νόημα και την ουσία. Ο σχολιασμός της πάνω στους αποστολικούς στίχους δεν διαφέρει σε τίποτα από παλαιότερη ανάρτησή της σχετικά με την παγκόσμια ημέρα κατά της Ομοφοβίας … «στέλνουμε το μήνυμά μας καταδικάζοντας τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους….υποστηρίζουμε το δικαίωμα καθενός στην… ίση μεταχείριση».

Σε αυτήν λοιπόν την Εκκλησία ευαρεστούνται οι σύγχρονοι Ιεράρχες, όπως ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Μια Εκκλησία με άνοιγμα στον κόσμο όχι όμως υγιές αγιοπατερικό, ιεραποστολικό, αλλά ισοπεδωτικό για την ίδια όπου τα δόγματα και η παράδοση δίνουν τη θέση τους στην εκκοσμίκευση και στην πλανεμένη πρόοδο. Μια Εκκλησία με ωραίο προφίλ και με μεγάλη δημοτικότητα και απήχηση που σκοπό έχει να αποφέρει φθαρτά οφέλη, πρόσκαιρα, όπως χρήμα, προβολή και δόξα, παραμερίζοντας και παραθεωρώντας τον αληθινό σκοπό ύπαρξης της Εκκλησίας που είναι η σωτηρία του ανθρώπου. Η σωτηρία των ψυχών των λογικών προβάτων αποτελεί πια ξεπερασμένο ζητούμενο για τους Ιεράρχες των εσχάτων…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη
– Να ξεσηκωθούμε για να εμποδίσουμε τον ερχομό του Πάπα στη Μακεδονία!
– Το όραμα του Γ. Καλαντζή: Πατριάρχης και Πάπας να περπατήσουν μαζί στους Φιλίππους
– Προς την κ. Σακελλαροπούλου: Προστατεύουμε την Πατρίδα μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν

Σχετικά άρθρα

Ο βίος του Οσίου Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων του Ομολογητή

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. "Κλῆσιν ἀγγελώνυμον ἐσχηκώς, ἰσάγγελος ὤφθης, ἐν τῷ κόσμῳ μετά σαρκός, ὡς ἱερομύστης, καί στῦλος Ἐκκλησίας, ἔνθεν, ὦ Μιχαήλ σε, Χριστός ἐδόξασε" (Μεγαλυνάριον)

Ο Βίος του Οσίου Σεργίου του Ομολογητή

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη αρθρογραφεί για katanixi.gr. Ούτε η διαφύλαξη της οικογένειας από τις ταλαιπωρίες ούτε το κύρος και η ένδοξή του καταγωγή, ούτε ο πλούτος που κατείχε και όλα τα επίγεια, στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν μακριά από την Ομολογία…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.