Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών δώρισε Καινές Διαθήκες έκδοσης της Βιβλικής Εταιρείας!

εικόνα άρθρου: Ο Μητροπολίτης Γρεβενών δώρισε Καινές Διαθήκες έκδοσης της Βιβλικής Εταιρείας!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους τους νέους ως ευλογία μια καθημερινή προσευχή και ένα CD της Καινής Διαθήκης ηχογραφημένης στη Δημοτική…

Λάβαμε το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα ενημέρωσης και διαμαρτυρίας καθώς και τις σχετικές φωτογραφίες από τα Γρεβενά, με το ουσιαστικό ερώτημα για ποιο λόγο ο μητροπολίτης Γρεβενών διένειμε την Καινή Διαθήκη έκδοσης της Βιβλικής Εταιρείας! Δεν υπάρχουν ορθόδοξες εκδόσεις;

Γνωρίζουμε ότι στις πονηρές εποχές που ζούμε, οι ντροπιαστικές εγκρίσεις αυτής της Καινής Διαθήκης, της προτεστάντικης εταιρείας, από ιερές συνόδους Εκκλησιών και Πατριαρχείων, υποδουλωμένες στην παναίρεση του Οικουμενισμού, δεν έχουν καμιά αξία. Πολύ περισσότερο μάλιστα, που στις μέρες μας οι προτεσταντικές οργανώσεις στην Ελλάδα συνεργάζονται με μητροπολίτες για τη διάδοση της δικής τους ιεραποστολής!

Περιμένουμε από τους επισκόπους, συμμετέχοντας σε τέτοιες όμορφες συγκεντρώσεις, να προβάλουν το ορθόδοξο φρόνημα, που δεν προβάλετε μέσω αιρετικών παραγωγών. Λίγα θέματα έχουμε με τους αιρετικούς; Ή μήπως μπροστά στην αναγνώριση της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης και των σχισματικών της Ουκρανίας από τον κ. Δαυίδ, τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα;

Σήμερα, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, η κόρη μου μαζί με ξαδέρφια, φίλες και κάποια παιδιά από ένα χωριό, πήγαν το απόγευμα μια βόλτα στην πόλη των Γρεβενών. Μπήκαν σε μια καφετέρια από αυτές που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο σερβιτόρος τους είπε παιδιά μη κάθεστε εδώ γιατί θα έρθει ο Δαυίδ με την παρέα του, καθίστε σε ένα άλλο τραπέζι. Τα παιδιά δεν αντιλήφθηκαν για ποιον πρόκειται, κάθισαν σε ένα άλλο τραπέζι και μετά από λίγο μπήκε μέσα ο μητροπολίτης Γρεβενών με τη συνοδεία του (κληρικοί και λαϊκοί της σύναξης νέων) για να κόψουν βασιλόπιτα. Αυτός ήταν ο Δαυίδ λοιπόν, ο οποίος μοίρασε σε όλους τους θαμώνες ένα cd, ένα δίπτυχο που είχε από έξω την εικόνα του Χριστού και έναν σελιδοδείκτη των “Νεανικών Συνάξεων”. Επίσης μοιράστηκαν σε όλους  τους θαμώνες τσουρεκάκια (βασιλοπιτάκια).

Ο Μητροπολίτης άρχισε να τους μιλάει: “να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, εσείς οι νέοι να παίρνετε δύναμη από μας κι εμείς από σας” κλπ. Τα παιδιά του χωριού ένιωσαν άβολα, λόγω της υπόθεσης που εκκρεμεί στα δικαστήρια (μήνυση του δεσπότη εναντίον συγχωριανών τους). Ζήτησαν να πληρώσουν για να φύγουν, τους είπε ο σερβιτόρος ότι είναι όλα πληρωμένα. Έφυγαν. Αυτά που τους έδωσε ως “ευλογία” ήταν το CD με την Καινή Διαθήκη ηχογραφημένη στη δημοτική (δυστυχώς της προτεστάντικης βιβλικής εταιρείας, λες και δεν έχουμε θέματα με τους αρετικούς! Δε θα μπορούσε να τους δώσει μια Καινή Διαθήκη Ορθόδοξης έκδοσης;). Το δίπτυχο με την εικόνα του Χριστού έχει εσωτερικά την προσευχή των πατέρων της Όπτινα στη δημοτική.
Στον σελιδοδείκτη υπάρχουν τυπωμένες δράσεις της μητροπόλεως. Φωτογραφίες επισυνάπτω:

Διαβάσαμε στην Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Γρεβενών imgre.gr:


Συνάντηση του Μητροπολίτου Γρεβενών με τους νέους του τόπου μας

Με τους γρεβενιώτες νέους και φοιτητές ανταμώθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, το βράδυ της Πέμπτης 2  Ιανουαρίου 2020, στο καφέ Gallery, για να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της συνάντησης  και να κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους τους νέους ως ευλογία μια καθημερινή προσευχή και ένα CD της Καινής Διαθήκης ηχογραφημένης στη Δημοτική.

Δείτε τι τους είπε, στο βίντεο που ακολουθεί.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του greveniotis TV.

Συνάντηση Μητροπολίτη Γρεβενών κ Δαβίδ με φοιτητές [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.