Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό!

εικόνα άρθρου: Ο Μητροπολίτης Κυθήρων προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό!

Σεβασμιώτατε… μη συγκαταλέγεστε με τους εγκληματίες της Χάριτος!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα έχει επέλθει πνευματικός λιμός και η επισκοπική αποστασία διολισθαίνει σε μία όλο και πιο βάναυση κατάσταση. Οι αποσπασματικές ομολογιακές δηλώσεις των επισκοπών δεν μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για το διψασμένο για κανονικότητα ποίμνιο. Όμως, αν εκφράζουν λόγο αληθινά ορθόδοξο μπορούν να μπουν στην τροχιά του αγωνιστικού πνεύματος, να δώσουν μία γροθιά στον εξόφθαλμο πόλεμο που δέχεται η Ορθοδοξία και με τη βοήθεια του ποιμνίου να μετριάσουν το μέγεθος της απειλής που έρχεται. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων έκανε μία αξιοσέβαστη προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τα δολοπλόκα σχέδια της Κυβέρνησης και έτσι, απέστειλε στις 29 Ιουλίου 2020 επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαίνεται πως ο Μητροπολίτης αντιλήφθηκε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει μπέσα και δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να βάλει φρένο στα βλάσφημα μέτρα “προστασίας” που αφορούν τις Εκκλησίες.

Ο Μητροπολίτης ξεκινά την επιστολή του και σημειώνει πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί λόγω του συνωστισμού και της μη τήρησης των μέτρων από κάποιους συμπολίτες μας. Αναγνωρίζει τη χρησιμότητα να παρθούν ορισμένα μέτρα ώστε να περιοριστεί η επέκταση του ιού, όμως κατηγορηματικά εφιστά την προσοχή στη λειτουργία των Ιερών Ναών και στη διεξαγωγή της Θείας Λατρείας. Έπειτα, υπογραμμίζει πως η Κυβέρνηση οφείλει να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη που διαδραματίστηκαν την περίοδο του Πάσχα, διότι εξαιτίας αυτών υπέφεραν χιλιάδες ψυχές Χριστιανών Ορθοδόξων. Σε παραλληλισμό με τις συζητήσεις για επιβολή της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους όπου συνωστίζεται ο λαός, ο κ.Σεραφείμ απαντά πως οι Ιεροί Ναοί των Ορθόδοξων Εκκλησιών είναι χώροι ιεροί και καθαγιασμένοι και φυσικά δεν ελοχεύει κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού ούτε από τη Θεία Κοινωνία ούτε από τις Ιερές Εικόνες και τα Άγια Λείψανα. Ακόμη, στη προσπάθειά του να βγει αλώβητη η Εκκλησία του Χριστού από τις νέες διατάξεις που προστάζει ο ιός, κάνει επίκληση στον έστω φαινομενικό σεβασμό των κυβερνώντων προς την Εκκλησία και προτάσσει τις επιταγές που ορίζει το Σύνταγμα της Πολιτείας, στο άρθρο 13, στην παράγραφο 2. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στο αδιάβλητο δικαίωμα της Εκκλησίας να ρυθμίζει τις αποφάσεις της σύμφωνα με την καθοδήγηση της Ιεράς Συνόδου.

Σε αυτό το σημείο να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το μετέωρο φρόνημα της Διοικούσας Εκκλησίας, που στάθηκε υπαίτιο να συνεργήσει με την Κυβέρνηση και να παρθούν τα βλάσφημα μέτρα της περιόδου του Πάσχα. Η Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδας κατάφερε στα χρονικά να σημειώσει ρεκόρ βλάσφημων καινοτόμων αποφάσεων, οπότε η καλή προαίρεσή μας στέκεται δύσπιστη στις μελλοντικές ενέργειές της. Η απογοήτευση του ποιμνίου για τα πεπραγμένα είναι ανησυχητική, όμως φαίνεται πως μεγάλο μέρος του ποιμνίου έδειξε και συνεχίζει να δείχνει το πνευματικό “ποιόν” του, το επάγρυπνο φρόνημά του, τον ομολογιακό χαρακτήρα του, την πλούσια πίστη του, το αίσθημα απόδοσης δικαιοσύνης προς την βεβηλωμένη Ορθοδοξία του. Είναι βέβαιο, πως όλα τα παραπάνω φανερώνουν ότι ακόμη και αν η ΔΙΣ επίσημα υποτάσσεται σε μία αποεκκλησιαστικοποίηση των μυστηρίων που προστάζει η Κυβέρνηση και ενστερνίζεται την αποδόμηση της κανονικότητας της Πίστης μας, υπάρχουν ακόμα οι πυλώνες της κανονικότητας που κρατούν αντιστάσεις.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο κ.Σεραφείμ έδωσε τη δική του μάχη με σκοπό να καταλαγιάσει το μένος που ορίζει τις νέες διατάξεις προφύλαξης από τον ιό στις Εκκλησίες εν όψει του Δεκαπενταύγουστου. Μάλιστα, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί, πως ο Μητροπολίτης φαίνεται να επισημαίνει σε αυστηρό τόνο το χρέος που έχει ο κ. Μητσοτάκης να εκπληρώσει τα αιτήματα του Ορθόδοξου Χριστιανικού Λαού, διότι αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της πατρίδας μας. Επιπρόσθετα, τονίζει πως ο λαός αυτός, επιζητεί την ελευθερία και προστασία της Θείας Λατρείας. Αντίθετα, αν δεν πραγματοποιηθούν τα αιτήματα του ορθόδοξου ποιμνίου και δε γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του ο κ.Σεραφείμ προειδοποιεί πως οι αρμόδιοι και συγκεκριμένα ο κ.Πρωθυπουργός, θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Εμείς ως katanixi.gr, έχοντας υπερασπιστεί με κάθε κόστος την Αλήθεια της Ορθοδοξίας, δίνουμε τις ευχές μας στον Μητροπολίτη Κυθήρων να εισακουστεί τα αίτημά του, γιατί πρόκειται για μία ευλογημένη επιστολή, που εκπροσωπεί όλους. Στις μέρες μας, ακόμη και αν η επισκοπική γραφίδα διστάζει να γράψει λόγο πύρινο και θεάρεστο, ευχόμαστε ο Μητροπολίτης να κρατήσει αυτή την αγωνιστική πνοή που προβάλλει η επιστολή του. Ας αποτελέσει αυτή η επιστολή το αφετηριακό σημείο της απαγκίστρωσης από τις κοσμικές βουλές. Ας είναι η αρχή του αγώνα της ορθοτόμησης της Αληθείας, της αποστροφής της αίρεσης, της κατάρριψης της Ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου, της καταδίκης των Σχισματικών της Ουκρανίας και της αντίστασης στον ευτελισμό της Εκκλησίας μέσω των βλάσφημων αποφάσεων για τον κορωνοϊό. Σεβασμιώτατε, αν όντως η επιστολή σας προς τον Πρωθυπουργό είναι λόγος αληθινός, εγκάρδιος, προς δόξαν του Αληθινού Θεού, αν δεν κάνετε εκπτώσεις στα θέματα της πίστης, αν με τη φιλευσπλαχνία σας μεριμνάτε για την πνευματική ακεραιότητα του ποιμνίου σας, αν η καρδιά σας βοά για την προδοσία της Πίστης μας, μη συγκαταλέγεστε με τους εγκληματίες της Χάριτος!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ


Δείτε σχετικά:
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
– Προς αποκατάσταση της αλήθειας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ
– Παρακαλούμε μην πυροβολείτε άλλο τον πατέρα Ιγνάτιο! (Χρονικό)
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
– Η ακύρωση του Τριαδικού Θεού
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.