Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Διαβεβαίωσε ότι στην Κύπρο προσεύχονται για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Υπέρ” της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Μητροπολίτη Ονούφριο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μίλησε σε εκπομπή ουκρανικού ενημερωτικού δικτύου, όπου κύριο θέμα αποτέλεσε η
“υποστήριξη” της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας. «Τον Μητροπολίτη Ονούφριο που αναγνωρίζαμε μέχρι τώρα, αυτόν αναγνωρίζουμε και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού εντοπίζει στο λόγο του το κύριο ζήτημα που είναι το “να παραμείνουν Ορθόδοξοι οι Ουκρανοί μέσα στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”. Γνωρίζουμε ότι σε μια ψευδοεκκλησία, όπως αυτή της αυτοκέφαλης του Επιφανίου, των αχειροτόνητων σχισματικών, υπάρχει βασικό σωτηριολογικό θέμα, καθώς τα μυστήρια που τελούν είναι άκυρα, δεν φέρουν δηλαδή τη σφραγίδα Πνεύματος Αγίου.

Αποδοκιμάζει τις διώξεις των Ορθοδόξων από την Εκκλησία του Επιφανίου

Δεν απέκρυψε τις θλιβερές διώξεις που έχουν προκαλέσει στους Ουκρανούς Ορθοδόξους που ακολουθούν τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο και ομολόγησε ότι συμπάσχει σε όλο αυτό. Αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανική Εκκλησία πιστοί μαρτυρούν υπέρ της Αλήθειας της πίστης μας.

Προβληματίζει και θλίβει η στάση του Μητροπολίτη Λεμεσού

Η στήριξή του όμως στην κανονική Ουκρανική Εκκλησία παραμένει σοβαρά ελλιπής. Το διάτρητο της υπόθεσης αποκαλύπτεται εν μέρει και στον επίλογο της συνέντευξής του καθώς λέει “όσα σχετίζονται με τον «Τόμο» και το «αυτοκέφαλο» δεν έχουν σχέση με τον Θεό. Τελικά ο Θεός θα οικονομήσει τα πάντα και θα τα επαναφέρει στη θέση τους”.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αυτό ισχύει μέσα στην Ορθοδοξία μας; Δηλαδή μπροστά στις κακοδοξίες, στα σχίσματα και στην αίρεση οι Επίσκοποι παραμένουν αδρανείς και επαναπαύονται με το λογισμό ότι ο Θεός θα τα τακτοποιήσει; Και φυσικά όχι. Τον αφήνουν έκθετο τον Μητροπολίτη Λεμεσού το πλήθος των Ομολογητών Αγίων και όλοι εκείνοι οι Επίσκοποι οι οποίοι αντιστάθηκαν στις αιρέσεις στο διάβα των αιώνων, προκειμένου να παραμείνει ακηλίδωτη η Πίστη των Πατέρων μας.

Είναι προφανές ότι ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος δεν αντιλαμβάνεται τί λέει ή, θα τολμήσουμε να πούμε, δεν θέλει να ξεβολευτεί, δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη του, που έχει μεγάλο κόστος αλλά είναι αυτό που αναπαύει το Θεό. Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Όταν ως Επίσκοπος δεν αντιδρά εκκλησιαστικά στον Αρχιεπίσκοπο και στην Σύνοδο στην οποία ανήκει και η οποία αναγνωρίζει τους κακοκέφαλους σχισματικούς ως αληθινή Εκκλησία τότε γίνεται συνυπεύθυνος στον εξευτελισμό της Ορθοδοξίας και στην έμμεση υποταγή της Εκκλησίας μας μέσω της Ουνίας στον Πάπα!

Γνωρίζουμε ότι όλα επιτρέπονται από τον Θεό, αλλά όμως έχοντας δώσει ο Κύριος στον άνθρωπο το αυτεξούσιο και την ελευθερία να κινηθεί, είναι στο χέρι του καθενός αν θα υπερασπιστεί την πίστη ή αν θα συμβιβαστεί με τους υπεναντίους και τελικά θα την προδώσει. Η ιμιτασιόν τοποθέτηση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου είναι μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την Εκκλησία της Κύπρου στα μάτια των Ουκρανών Ορθοδόξων αδερφών. Αρκεί;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα
Και ο Λεμεσού Αθανάσιος στη Λειτουργία που μνημονεύθηκε ο σχισματικός Επιφάνιος από τον Αλεξανδρείας…
Λεμεσού Αθανάσιος: “Έλαβε την υπόσχεση και την διαβεβαίωση ότι ο Πατρ. Αλεξανδρείας δεν θα…