Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας καλωσορίζει τον αιρετικό, λίγο πριν εκδιώξει τον ομολογητή ιερέα του

εικόνα άρθρου: Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας καλωσορίζει τον αιρετικό, λίγο πριν εκδιώξει τον ομολογητή ιερέα του
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι δυνατόν ποτέ Ορθόδοξος Ιεράρχης να αναγνωρίζει στον κατεγνωσμένο αιρετικό Μονοφυσίτη ιεροσύνη και Χάρη;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η δίωξη του Ιερέα π. Γαβριήλ από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Οι σημερινοί Ιεράρχες δεν υπολογίζουν το Θεό! Κάνουν ό,τι θέλουν και έχουν καταπατήσει τα πάντα μέσα στην Αγία Εκκλησία μας.

Χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιου Ιεράρχη είναι και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος και απασχόλησε πρόσφατα την κοινή γνώμη και το χριστεπώνυμο πλήρωμα με την καθ’ όλα άδικη και αντικανονική απομάκρυνση του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νέας Ευκαρπίας, π. Γαβριήλ Σιδηρόπουλου.

Και ενώ απαγόρευσε στον εν λόγω ιερέα να ιερουργεί, να κηρύττει και να εξομολογεί τις ψυχές του ποιμνίου του επειδή δεν δέχτηκε να εφαρμόσει τα βλάσφημα υγειονομικά μέτρα μέσα στον Ιερό Ναό, ο αθεόφοβος δεσπότης δυο μέρες πριν, άνοιξε τις πόρτες του μητροπολιτικού μεγάρου και υποδέχτηκε τον αιρετικό αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη.

Ο εναγκαλισμός του κ. Βαρνάβα με τους αιρετικούς Μονοφυσίτες

«Θερμή και φιλάδελφη» χαρακτηρίζει την υποδοχή το ίδιο το Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης. Αυτό εύκολα το διακρίνει κανείς και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση στο επίσημο σάιτ της Μητρόπολης Νεαπόλεως, στις οποίες φαίνεται ο κ. Βαρνάβας να υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες στην κυριολεξία, τον αιρετικό μονοφυσίτη!

Εκεί δυστυχώς έχουμε φτάσει αδελφοί! Να καμαρώνουν και να διαφημίζουν τις αιρετικές τους εκτροπές οι επίσκοποι των εσχάτων. Οι νεοπάπες, η νέα μετάλλαξη των Ιεραρχών στην Ορθόδοξη Εκκλησία που αυτοχαρακτηρίζονται αλάθητοι και δεν λογοδοτούν σε κανέναν, ενώ παραβαίνουν τον ένα μετά τον άλλο, τους Κανόνες της Αγίας Πίστης μας.

Είναι δυνατόν ποτέ Ορθόδοξος Ιεράρχης να αναγνωρίζει στον κατεγνωσμένο αιρετικό Μονοφυσίτη ιεροσύνη και Χάρη; Και όμως αυτός ο δεσπότης το κάνει και το κάνει αφού πρώτα ως μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου υπέγραψε τα αιρετικά κείμενα της, που δέχονται τις αιρέσεις ως Εκκλησίες. Είναι αυτός ο ίδιος δεσπότης που προσευχήθηκε με τον ιμάμη αλλά και με τον Λουθηρανό σε άλλη περίπτωση στη Μητρόπολη Δράμας, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην σχετική πολύ σημαντική ανάρτηση της Ιστοσελίδας της Κατάνυξης.

Τι λένε οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες για τους Μονοφυσίτες;

Οι Άγιοι Πατέρες είναι για τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και τους ομοφρονούντες Ιεράρχες, ένα αγκάθι, ένα εμπόδιο που το παρακάμπτουν για να μπορούν να «ερωτοτροπούν» με την αίρεση και τους αιρετικούς στο Οικουμενιστικό γίγνεσθαι των ημερών μας. Πόσο ακριβής ήταν η ρήση του π. Ιωάννη Ρωμανίδη προ ετών «τώρα ο διάβολος κάνει διακοπές γιατί το έργο του το ανέλαβαν οι Επίσκοποι!».

Απορρίπτει λοιπόν ο κ. Βαρνάβας τους 630 θεοφόρους Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Χαλκηδόνα, που καταδίκασαν όσα οι Αρμένιοι υιοθέτησαν και ακολούθησαν έως και σήμερα. Οι μη Χαλκηδόνιοι των Ανατολικών Ορθοδόξων όπως αποκαλούνται δεν είναι Ορθόδοξοι όπως  μας παρουσιάζει ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης στο τεύχος με θέμα «Η Ορθοδοξία των Αντιχαλκηδόνιων Μονοφυσιτών» από τη σειρά “Καιρός”. «Οι μη Χαλκηδόνιοι Αρμένιοι, οι απορρίπτοντες δηλαδή την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο, και μαζί μ’ αυτήν και όλες τις επόμενες οικουμενικές συνόδους, αυτονόητα και σταθερά σε όλες τις ιστορικές περιόδους, μετά την απόσχισή τους, εντάσσονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στους Μονοφυσίτες και χαρακτηρίζονται ως αιρετικοί. Την ίδια αντιμετώπισή τους, όπως θα δούμε, βρίσκει κανείς και στον Μέγα Φώτιο…»

Εμφορούμενος από δαιμονική αγάπη, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως εναγκαλίζεται τους αιρετικούς και συμπορεύεται μαζί τους (με την ευλογία του έγινε και Συνέδριο στην Μητρόπολη του με θέμα «Ιεραποστολή και Ευαγγελισμός Ορθοδόξων και Ανατολικών Ορθοδόξων μη Χαλκηδoνίων Εκκλησιών») και την ίδια στιγμή χωρίς ενδοιασμό διώχνει από το ναό και το ποίμνιο του, έναν ιερέα που φρονεί Ορθόδοξα και βιώνει Ορθοδοξία!  

Ε όχι!!! Αυτοί οι Ιεράρχες δεν ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού μας! Αυτοί οι Ιεράρχες δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας! Ας απομακρυνθούμε το συντομότερο αδερφοί, γιατί κινδυνεύει άμεσα η υπόθεση της σωτηρίας μας. Διαφορετικά και γινόμαστε συνένοχοι στην προδοσία της Πίστης μας αλλά και την ψυχή μας θανάσιμα βλάπτουμε!  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
ΕΚΤΑΚΤΟ! Καρατόμηση παραδοσιακού κληρικού στη Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη
Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας και η κβαντική θεολογία
– Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα

Σχετικά άρθρα

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.