Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Πατρών προσκάλεσε στην Πάτρα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

εικόνα άρθρου: Ο Μητροπολίτης Πατρών προσκάλεσε στην Πάτρα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… ο Μακαριότατος θεωρείται πρόσωπο ανεπιθύμητο στην Μητρόπολη Πατρών και αν αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόσκληση του σεβασμιότατου, να γνωρίζει πως θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις κατά την παρουσία του…

Φυσικά ο Πατρών, που ψάχνει να βρει τρόπους να περάσει στο ποίμνιό του την αποδοχή των σχισματικών, αφορισμένων, αναθεματισμένων και καθαιρεμένων της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, θα προσκαλέσει τον Αλεξανδρείας… Ποιον καταλληλότερο μπορεί να βρει κάποιος, στην προσπάθεια εφαρμογής των σκοτεινών σχεδίων διαμελισμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας!


 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ…
ΚΑΛΕΣΜΑ «ΘΕΡΜΗΣ» ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί της Ι.Μ. Πατρών

Δεν προλάβαμε να ησυχάσουμε από τις επισκέψεις-επιθέσεις των παντοίων εχθρών της πίστεώς μας στην Μητρόπολή μας και να γιορτάσουμε ειρηνικά τις άγιες τούτες ημέρες και νέες προκλήσεις ήρθαν για να δοκιμάσουν την πίστη μας.

Τη Κυριακή 15/12 στον εορτάσαντα ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα και παρουσία του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Μαλάουι, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να επισκεφθεί την Μητρόπολη Πατρών!
Κατά Θεία –πιστεύω- πρόνοια, με ενημέρωσαν την ίδια κιόλας ημέρα για αυτό το γεγονός.

Το ίδιο κιόλας απόγευμα, έσπευσα και ερώτησα προσωπικώς περί του ζητήματος τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Μαλάουι και αφού το επιβεβαίωσε, του ζήτησα να μεταφέρει προσωπικά προς τον μακαριότατο πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής το μήνυμα ότι ανεξάρτητα από ότι είπε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, ο Μακαριότατος θεωρείται πρόσωπο ανεπιθύμητο στην Μητρόπολη Πατρών και αν αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόσκληση του σεβασμιότατου, να γνωρίζει πως θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις κατά την παρουσία του.

Ο σεβασμιότατος που προσφάτως διατεινόταν «πως δεν προσκάλεσε ποτέ Ουκρανούς για να λειτουργήσουν στον Άγιο Ανδρέα» [1] προσκαλεί τώρα στην πόλη των Πατρών τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Αυτόν, που «εν μία νυκτί» και χωρίς καμία λογική εξήγηση, ανακάλεσε δηλώσεις ετών και αναγνώρισε τον σχισματικό Επιφάνιο ως τον νόμιμο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, στην θέση του μέχρι πρότινος παγκοσμίως  αναγνωρισθέντος κ.Ονούφριου. [2]

Αυτόν, που κατόπιν επισκέφθηκε την Κύπρο (Μητρόπολη Λεμεσού) και ενώ τους είχε διαβεβαιώσει δις, ότι δεν θα μνημονεύσει τον Επιφάνιο (καθώς η Εκκλησία της Κύπρου αναγνωρίζει μόνο τον κ. Ονούφριο), ψευδόμενος και καταχρώμενος κάθε έννοια φιλοξενίας, μνημόνευσε τελικώς τον σχισματικό Επιφάνιο φέρνοντας σε δυσκολότατη θέση τους ντόπιους παρόντες ιεράρχες.[3]

Και όλα αυτά γίνονται ένα μόλις μήνα από τα αρχικά γεγονότα τα σχετιζόμενα με το Ουκρανικό ζήτημα στην πόλη μας.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτό που δεν κατάφεραν στη Μητρόπολη Πατρών τα «ξένα και τα εγχώρια παιδιά» του αρχιαιρεσιάρχη, θα επιχειρήσει πλέον να καταφέρει ο αυτοανακηρυχθείς βοηθός αυτού!

Έχουμε αδελφοί μου μία τραγική επανάληψη της ιστορίας, αυτή τη φορά σε πνευματικό επίπεδο.
Ο νέος «σουλτάνος» της Κωνσταντινουπόλεως, έχοντας αποτύχει να καταστείλει την «επανάσταση των Ελλήνων» με τις δικές του δυνάμεις, καλεί τον νέο «Ιμπραήμ» εξ Αιγύπτου εις βοήθειάν του!

Είναι πλέον εμφανές ότι είμαστε μάρτυρες μίας συνεχιζόμενης, εντεινόμενης και πολυεπίπεδης πνευματικής επιθέσεως και επιχείρησης αλώσεως της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολή μας. Οι αντίθεες δυνάμεις επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η μέχρι τώρα στάση του χριστεπώνυμου πληρώματος των Πατρών σε αυτό το ζήτημα, δεν ήταν έργο ανθρώπων αλλά του Θεού.

Αν λοιπόν παρ’ όλα αυτά ο Μακαριότατος κάνει το μοιραίο λάθος και αποδεχθεί την πρόσκληση, οφείλω να τον ενημερώσω δημοσίως, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι θα προσπαθήσω προσωπικά με όλες μου τις δυνάμεις και με την βοήθεια όποιων και όσων πιστών έχουν μέσα τους πίστη «ενός μορίου σινάπεως» και βέβαια με τη βοήθεια του πανάγαθου Θεού, να τον κάνουμε να ακούει Πάτρα και να αλλάζει δρόμο.

Όσο για τον Μητροπολίτη μας, θα ήθελα δημοσίως να τον παρακαλέσω να αποσύρει αυτή την πρόσκληση.
Ειλικρινά λυπάμαι, αλλά εμείς, ο πιστός ορθόδοξος λαός της Μητροπόλεως, σαν συνιδιοκτήτες των ναών της Μητροπόλεως δεν ερωτηθήκαμε ποτέ και ούτε ποτέ συμφωνήσαμε σε μία τέτοια πρόσκληση, την οποία ήδη έχουμε με τις προηγούμενες πρόσφατες δημόσιες ενέργειές μας εμμέσως πλην σαφώς απορρίψει.

Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ένα είδος αδιεξόδου, με δική του βέβαια υπαιτιότητα, καθώς είναι προφανές ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στον διακεκριμένο προσκεκλημένο του  και το ποίμνιό του, όταν ο Μακαριότατος θα δέχεται την θεία οργή των πιστών εντός του Αγίου Ανδρέα, κατά τη Θεία Λειτουργία και ενώπιον πολλαπλών οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, καλώ σε μία τέτοια περίπτωση, τον κάθε ορθόδοξο πιστό της Ι.Μ. Πατρών, που θέλει να έχει την συνείδησή του ήσυχη και την πίστη του αμόλυντη, να προσέλθει εκείνη την ημέρα εντός του ναού που θα γίνεται η Θεία Λειτουργία (προφανώς στον Άγιο Ανδρέα) από την ώρα του όρθρου και με το που θα δει τον Μακαριότατο, να γίνει η πύρινη γλώσσα που θα διατρανώσει ειρηνικά σε γη και ουρανό την πίστη των Πατέρων του, φωνάζοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής του:

«Έξω από το ναό οι σχισματόφιλοι!»
«Έξω από το ναό οι προδότες της πίστεως!»
«Ανάθεμα!»
«Ντροπή σας!»
«Αίσχος σας!»
… και ότι άλλο φωτίσει ο πανάγαθος Θεός, μέχρι είτε να βγουν οι αντίχριστοι από το ναό, είτε να βγάλουν τον ίδιον έξω οι παρευρισκόμενες δυνάμεις ασφαλείας.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,
Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.