Επικαιρότητα

Ο μητροπολίτης Σουηδίας και αιρετικός Μονοφυσίτης «Αρχιεπίσκοπος» σε οικουμενιστική Δοξολογία

εικόνα άρθρου: Ο μητροπολίτης Σουηδίας και αιρετικός Μονοφυσίτης «Αρχιεπίσκοπος» σε οικουμενιστική Δοξολογία

Οι Συροϊακωβίτες ακολουθούν την αίρεση του Μονοφυσιτισμού, ο οποίος καταδικάσθηκε από την Δ´ Οικουμενική Σύνοδο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας με μία ακόμα ενέργεια γκρεμίζει τα σύνορα μεταξύ Ορθοδοξίας και αίρεσης, περιφρονώντας και καταπατώντας τους Ιερούς Κανόνες. Στις 28 Ιουλίου, υποδέχθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης τον αιρετικό Μονοφυσίτη «Αρχιεπίσκοπο» της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος στην Σουηδία, κ. Benjamin Atas και ένα συνεργάτη του επιχειρηματία, παρουσία του εφημερίου του Καθεδρικού Ναού, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Ιατρίδη και του εξ Αμερικής κ. Josef Candelario.

Δοξολογία με αιρετικό Μονοφυσίτη «Αρχιεπίσκοπο»

Ακολούθως, εψάλη σύντομη Δοξολογία από τον π. Βαρθολομαίο και τον κ. Candelario, στο τέλος της οποίας ο κ. Κλεόπας συνεχάρη τον Μονοφυσίτη «Αρχιεπίσκοπο» για τη συμπλήρωση 25 ετών από την εκλογή, χειροτονία και ενθρόνιση του ως «Αρχιεπισκόπου» της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος στην Σουηδία και του επέδωσε ως δώρο εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αντιστοίχως, ο «Αρχιεπίσκοπος» Benjamin προσέφερε στον κ. Κλεόπα έναν ξύλινο επιστήθιο σταυρό από το Λίβανο.

Διάλογος μεταξύ των Χριστιανικών «Εκκλησιών» και ο «Πατριάρχης των Πατριαρχών» Βαρθολομαίος

Ο μητροπολίτης Σουηδίας συνεχάρη τον Μονοφυσίτη «Αρχιεπίσκοπο» για την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ των Χριστιανικών «Εκκλησιών» στην Σουηδία, ευχήθηκε να είναι μακρά και καρποφόρος η «Αρχιερατική» του διακονία και διαβίβασε τις εγκάρδιες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την 25ετή επέτειό του. Στην αντιφώνησή του, ο κ. Benjamin αρχικώς δοξολόγησε το όνομα του Θεού και παρακάλεσε τον μητροπολίτη Σουηδίας να μεταφέρει τον σεβασμό του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, αποκαλώντας τον χαρακτηριστικά ως «Πατριάρχη των Πατριαρχών».

Αιρετικοί καταδικασμένοι από την Δ´ Οικουμενική Σύνοδο (451) οι Συροϊακωβίτες

Οι Συροϊακωβίτες ακολουθούν την αίρεση του Μονοφυσιτισμού, ο οποίος καταδικάσθηκε από την Δ´ Οικουμενική Σύνοδο (451) της Χαλκηδόνας ως Χριστολογική αίρεση. Οι επόμενες Σύνοδοι και οι επόμενοι μεγάλοι Άγιοι Πατέρες Μάξιμος Ομολογητής, Ιωάννης Δαμασκηνός και Μέγας Φώτιος, επανέλαβαν την καταδίκη της αίρεσης του Μονοφυσιτισμού.

Μετά τη Ψευδοσύνοδο της Κρήτης (Ιούνιος 2016) άνοιξε ο δρόμος προς την αποδοχή των «Εκκλησιών», ενώ ο οικουμενισμός καλπάζει με την προσέγγιση των πάσης φύσεως αιρετικών. Χωρίς κανένα φραγμό και ντροπή, ο μητροπολίτης Σουηδίας ποδοπατεί τους Ιερούς Κανόνες και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων. Εκφράζοντας την ψευδοαγάπη προς το ψέμα και την πλάνη της αίρεσης, οδηγεί το ποίμνιο προς την απώλεια. Ελπίζουμε να ανανήψει και να ακολουθήσει τη μοναδική αληθινή οδό της Ορθόδοξης πίστης, ως Ορθόδοξος Ποιμένας και όχι ως αιρετίζων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Άσπρο Μαύρο: Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και το προσωπείο του οικουμενισμού
Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος, Άσπρο – Μαύρο
Ίδρυση και Θυρανοίξια Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου στην Ισλανδία

Σχετικά άρθρα

O Συνεορτασμός του Πάσχα

του Χαράλαμπου Βουρουτζίδη. Τό κέντρο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐφθάρη! Ἄρχοντες παράνομοι κατά τῆς Ὀρθοδοξίας πονηρά βουλεύονται. Βάπτεται κάλαμος ἀποφάσεως παρά κριτῶν ἀδίκων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.