Ειρήνη Ιωαννίδου

Ο Μητρ. Ταμασού τέλεσε αγιασμό των εγκαινίων νέου οικήματος Σώματος Προσκόπων

εικόνα άρθρου: Ο Μητρ. Ταμασού τέλεσε αγιασμό των εγκαινίων νέου οικήματος Σώματος Προσκόπων
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Έχει δικαίωμα o κ. Ησαΐας να αγνοεί τη μασονική ταυτότητα του προσκοπισμού… πολλώ δε μάλλον να την ανέχεται;


Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου οικήματος του 287 Σώματος Προσκόπων Τσερίου [1].

Στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Γνωρίζω ότι οι πρόσκοποι πολλές φορές πρόσφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό σε θέματα καθαριότητας, δεντροφύτευσης, διατήρησης του περιβάλλοντος, βοήθειας σε δημόσιες εκδηλώσεις και άλλες πολλές κοινωφελείς δραστηριότητες, καθώς και σε έκτακτες περιπτώσεις. Έτσι, τα παιδιά που έρχονται στο προσκοπείο, από μικροί ευαισθητοποιούνται στο κοινό καλό, στους κοινούς και κοινωφελείς στόχους της κοινωνίας μας. Αυτοί αύριο θα είναι οι εθελοντές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας μας, της οποίας οι πολίτες δεν θα είναι εγωκεντρικοί, αλλά θα ανοίγουν το βλέμμα, την καρδιά και τα χέρια προς τον πλησίον και θα αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες της υλοποίησης αυτού του καλού έργου και ειδικότερα στους υπεύθυνους του Προσκοπισμού για τις υπηρεσίες που προσφέρουν γενικά στην κοινωνία μας. Η εθελοντική βοήθεια τους σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ αποτελεσματική και χρήσιμη».

Ο Μητροπολίτης Ταμασού αγνοεί πως άλλο καλός άνθρωπος, άλλο καλός Χριστιανός. Άλλο πράγμα λοιπόν είναι μία οργάνωση να προσφέρει στην κοινωνία, και άλλο να είναι επικίνδυνη για τις ψυχές του ποιμνίου. Ας μη γελιόμαστε η σχέση Μασονίας και προσκοπισμού είναι επικίνδυνα στενή (βιβλίο «Ο Οικουμενισμός χωρίς μάσκα», Αρχιμ. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου).

Ο ιδρυτής του προσκοπισμού στην Ελλάδα: Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, ο Λευκαδίτης Αθανάσιος ΣΤ:. Σκενδέρμπεης (Αθήνα 1872 – 1944), υπήρξε διακεκριμένος Έλληνας τέκτων.

Επίσης για την σύνδεση του προσκοπισμού με την Μασονία έχει μιλήσει ο μακαριστός όσιος π. Αθανάσιος Μυτιληναίος. Μάλιστα στην ομιλία «Μασωνίας 10 12 Ο Προσκοπισμός» [3], αναφέρει ότι στο εξωτερικό υπάρχουν προσκοπικές μασονικές στοές, αλλά και ότι η σχέση μασονισμού και προσκοπισμού είναι τόσο στενή όσο είναι αυτή του παιδιού με την μάνα του. Ο μεγάλος θεολόγος επισημαίνει ακόμη και το κοινό σημείο που υπάρχει μεταξύ του χαρακτηρισμού «λυκόπουλο», που επικρατεί στους προσκοπικούς κύκλους, με την υιοθεσία λυκιδέως, σύμφωνα με την οποία παιδιά τεκτόνων εισέρχονται στην στοά με τη μύηση, την υιοθεσία του λυκιδέως. Είναι προφανές ότι το προσωνύμιο «λυκόπουλο» είναι απότοκο αυτής της διαδικασίας.

Ο π. Αθανάσιος διευκρινίζει ότι αυτό που εννοούν με την έννοια υιοθεσία είναι κάτι σαν το βάπτισμα, ένα δηλαδή Μασονικό Βάπτισμα. «Βέβαια βαπτίζονται στην Εκκλησία, αλλά μετά πάνε στη Στοά και κάνουν τα δικά τους. Οπότε στην πραγματικότητα δεν είναι παρά αθέτησις των όσων τελέσθησαν εις την Εκκλησίαν», αναφέρει συγκεκριμένα.

Και ο λόγος αυτός του σεβαστού πατρός -και όχι μόνον αυτού βέβαια-, μπορεί να αντικρούσει την τάχα ευλαβή καθημερινότητα που παρουσιάζουν οι πρόσκοποι στις συνάξεις τους. Χρησιμοποιούν μάλιστα τον Άγιο Γεώργιο ως προστάτη τους.

Ο Διάβολος έρχεται μεταμορφωμένος λοιπόν, φορά προσωπείο ευσεβή, ευλαβή, φιλακόλουθου, αγιόφιλου χριστιανού, για να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο αφελείς, να προσποιηθεί πως κίνδυνος δεν υπάρχει, και να ποτίσει στις συνειδήσεις αργά και βασανιστικά ιδέες μασονικές. Η ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη, όταν ο υπάρχει Δούρειος Ίππος, όταν επικρατεί ένα ωραίο κλίμα, όταν δημιουργούνται μέσα στις οργανώσεις φιλίες και σχέσεις ζωής, όταν μεταδίδονται αρχές και αξίες που επιδερμικά φαίνονται καλές και «άγιες». Σου ψιθυρίζει ο Διάβολος ότι μπορείς να μετεωρίζεσαι ανάμεσα στο καλό και στο κακό…

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο προσκοπισμός έχει εδραιωθεί στην καρδιά και το μυαλό αρκετών Ελλήνων. Μήπως όμως ήρθε η στιγμή ο Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος να αφήσει πίσω όσες ομάδες παραδοσιακά συνήθιζε να ανήκει; Να επιλέξει να μην δουλεύει για δύο κυρίους, αλλά μόνο για τον Σωτήρα Χριστό; Πολύς κόσμος μεγάλωσε στην Ελλάδα με συνήθειες ή με οργανώσεις… άγνωστες για την Ορθοδοξία. Αγκιστρώθηκαν εκεί και πίστεψαν πως μπορούν να κρατήσουν και την εκεί ταυτότητα και την χριστιανική. Σήμερα όμως που η πληροφορία τρέχει και διαδίδεται με αστραπιαίους ρυθμούς, δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε «Δεν ήξερα. Δεν γνώριζα». Η επιλογή είναι ξεκάθαρη… ή με τον Χριστό ή με τον Διάβολο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η ευθύνη βέβαια του Μητροπολίτη είναι τεράστια… Έχει δικαίωμα να αγνοεί τη μασονική ταυτότητα του προσκοπισμού… πολλώ δε μάλλον αν την ανέχεται;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Προσκοπισμός, Μασονία, Οικουμενισμός και το βαρυσήμαντο Πατριαρχικό μήνυμα

Σχετικά άρθρα

O Συνεορτασμός του Πάσχα

του Χαράλαμπου Βουρουτζίδη. Τό κέντρο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐφθάρη! Ἄρχοντες παράνομοι κατά τῆς Ὀρθοδοξίας πονηρά βουλεύονται. Βάπτεται κάλαμος ἀποφάσεως παρά κριτῶν ἀδίκων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.