Επικαιρότητα

Ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη χρονιά των Ρόταρυ!

εικόνα άρθρου: Ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη χρονιά των Ρόταρυ!

… Την καινούρια Ροταριανή χρόνια ευλόγησε ο πατήρ Βασίλειος του Αγ. Κων/νου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τι έχουν πάθει οι μητροπολίτες της Θεσσαλίας και υποτάσσονται στις επιδιώξεις των Ρόταρυ; Είχαμε το μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και τώρα έχουμε τον Τρίκκης και Σταγών, που διά των ιερέων τους ευλογούν τη χρονιά των Ρόταρυ. Μη χειρότερα! Εκτός βέβαια αν τους συνδέει και κάτι περισσότερο…

Δεν γνωρίζει ο μητροπολίτης εκεί στα Τρίκαλα ότι στο «Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν» της 29ης.11.1958 μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρονται και τα εξής για τους Ροταριανούς; ‘‘… Η Οργάνωσις αυτή έχει χαρακτήρα διεθνή, στηριζόμενη επί αφηρημένων ηθικών φιλοσοφικών αρχών. Δεν δέχεται την ηθικήν ζωήν και την φιλανθρωπίαν ως καρπούς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, τουτέστι της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεως… Πάσα ηθική και κοινωνική κίνησις και ζωή εκτός του Χριστού καθιστά την Εκκλησίαν εφεκτικήν (=επιφυλακτικήν) και την εφεκτικότητα αυτήν έκρινεν η Ιεραρχία να τηρήση και απέναντι της Ροταριανής Οργανώσεως και να συστήση εις τους Κληρικούς να απέχουν των συνεστιάσεων αυτής…’’». 

Η Κατάνυξη ασχολήθηκε σε προηγούμενα δημοσιεύματα με το θέμα αυτό. Όποιος θέλει να ενημερωθεί περισσότερο ας ανατρέξει στις ακόλουθες αναρτήσεις:
Ανοιχτή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπλίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο
Αριστείδης Π. Δασκαλάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο
Τελική απάντηση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο

Διαβάσαμε στο trikalavoice.gr:


Έκοψαν την πίτα τους οι Ροταριανοί των Τρικάλων

Στην κατάμεστη από φίλους και μέλη του ομίλου των ΡΟΤΑΡΥ στο
ξενοδοχείο Παντελιδάκη της πόλης μας έγινε χθες η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου μας σε κλίμα γιορτινό και ιδιαίτερα φιλικό και απόλυτα σύμφωνο με το πνεύμα και τις αρχές του διεθνούς Ρόταρυ το: ”Υπηρετείν υπεράνω εαυτώ”.

Την καινούρια Ροταριανή χρόνια ευλόγησε ο πατήρ Βασίλειος του Αγ. Κων/νου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας, ο οποίος έκοψε τη βασιλόπιτα και τον ευχαριστούμε θερμά.

Τη βραδιά μας τίμησαν με την παρουσία τους

Ο Διοικητής της 2484/ Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, Αριστοτέλης
Αποστολίδης , ιατρός γυναικολόγος του Διαβαλκανικού Κέντρου Θες/νικης,
Κληνικάρχης, Πανεπιστημιακός γιατρός κ.λ.π., καθώς και κλιμάκιο του Ρ.Ο.
Λάρισσας.
Επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση μας έστειλαν τόσο ο υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας όσο και οι βουλευτές του νόμου Κατερίνα Παπακώστα και
Αθανάσιος Λιούτας που δεν παρευρέθησαν λόγω κοινοβουλευτικών τους
υποχρεώσεων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.