Ελένη Παπασταματάκη

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας εμπαίζει τους μάρτυρες της Πίστεως

εικόνα άρθρου: Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας εμπαίζει τους μάρτυρες της Πίστεως
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η «προσευχή» έλαβε χώρα στον παπικό ναό της Αμβέρσας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Απροκάλυπτα πλέον παρουσιάζουν και προβάλλουν τα αιρετικά τους καμώματα στις επίσημες Ιστοσελίδες τους, καυχώμενοι μάλλον επί των ατιμιών αυτών! Πειστήρια δουλικών Επισκόπων της νέας παγκόσμιας θρησκείας που λέγεται Οικουμενισμός.

Στην επίσημη σελίδα της Μητρόπολης Βελγίου αναρτήθηκε το γεγονός της «προσευχής» που έλαβε χώρα στον παπικό ναό της Αμβέρσας υπό τον παπικό Επίσκοπο. Σε αυτήν την τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας αλλά και εκπρόσωποι Ευαγγελικού δόγματος.

Προσευχήθηκαν -λέει- υπέρ των μαρτύρων της πίστεως, αρχαιότερων και σύγχρονων. Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι παραλογισμό ζούμε! Στην προσευχή τους άραγε ανέφεραν τους αρχαιότερους και σύγχρονους Ορθόδοξους μάρτυρες της πίστεως που έχασαν τη ζωή τους από τις θηριωδίες των Παπών;

Επιπλέον όπως ήταν αναμενόμενο και καθώς ο Οικουμενισμός αποτελεί ξεκάθαρα πλέον όχι μόνο την παναίρεση που διαστρέφει την Ορθότητα των δογμάτων, αλλά και το μέσο χειραγώγησης των λαών, στον λόγο που εκφώνησε ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας πέρασε το μήνυμα που επιτάσσει η Νέα Τάξη περί του πολέμου στην Ουκρανία… 

Όταν ο αιρεσιάρχης Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο μέντοράς του, όταν το όνομα που έχει, του δόθηκε προς τιμήν του μασόνου Πατριάρχη Αθηναγόρα και όταν η αποστολή του είναι «να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ Ορθοδοξίας και χριστιανισμού στη Δύση» κατά το ρηθέν του Βαρθολομαίου… τότε από τον Φλαμανδό Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα Πέκσταντ, τι καλό μπορούμε να περιμένουμε ως Επίσκοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας!

Ποιος είναι τελικά ο Μητροπολίτης Βελγίου; Επιλεκτικά αναφέρουμε τα κάτωθι… 

·    Ως θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης- Ιερέας Μητρόπολης Βελγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το 2009 συναντιέται με τον παπικό ιερέα και αλλάζουν αμφίεση αναλόγως της ώρας, άλλοτε με κουστούμι και άλλοτε με ράσα. Τόσο σοβαρά έχει πάρει τη χειροτονία του ο κ. Αθηναγόρας!

·    Το 2011 ως μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέστη στην τελετή που τελέστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄. Μάλιστα έκανε και υπόκλιση και ασπάστηκε τη δεξιά του αρχιαιρεσιάρχη Πάπα.

·   Το 2013 συμμετείχε σε Οικουμενιστική προσευχή σε Αγγλικανικό καθεδρικό ναό, για τη Χριστιανική ενότητα.

·   Το 2016 η ενθρόνισή του ήταν ένα διαθρησκειακό συναπάντημα, μέχρι και βουδιστής παραβρέθηκε.

·   Το 2016 στην Ασίζη προσκυνά και πάλι το θηρίο που λέγεται Πάπας και του φιλάει το χέρι. Δεν του έφτασε η «ευλογία» από τον Βενέδικτο, πήρε και από τον Φραγκίσκο.

·  Τον Φεβρουάριο του 2020 έλαβε χώρα η οικουμενιστική εις επίσκοπον χειροτονία νέου βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Βελγίου Ιωακείμ. Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας και όπως ανέφερε «Την χαρά της τοπικής Εκκλησίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Καρδινάλιος…ο Αρχιεπίσκοπος των Συρορθοδόξων..»

 Ποιος είναι τελικά ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας;

Ένας Μητροπολίτης είναι που κατά συρροή καταπατά τους Ιερούς Κανόνες της πίστης μας και αποστρέφεται κάθε θεηγορία των Αποστόλων και Πατέρων της Εκκλησίας μας. Εχθρός του Χριστού μας λογίζεται!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Πνευματικά ερωτοτροπήματα ανάμεσα στη Συροϊακωβιτική Εκκλησία και στη Μητρόπολη Βελγίου
– Στην επίσημη Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου ο Μητρ. Βελγίου
– Μητρόπολη Βελγίου: ορατότης μηδέν
– Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.