Πώς ολόκληρος Μητροπολίτης συνδέει τον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό της Του Θεού Σοφίας με τον παπικό ναό, ο οποίος μετά το σχίσμα του 1054 έγινε κατοικητήριο δαιμόνων;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την περίοδο που διανύουμε, η είδηση μετατροπής σε τζαμί του Ορθοδόξου Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έχει απασχολήσει παγκοσμίως την ανθρωπότητα. Ειδικότερα, η πληγή των απανταχού Ορθοδόξων είναι ανεπανόρθωτη, καθώς για εμάς δεν πρόκειται για ένα μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά για έναν ιστορικό Ιερό Ναό ανεκτίμητης αξίας.

Πλήθος αντιδράσεων υπήρξαν τόσο από τον πολιτικό κόσμο διάφορων κρατών, όσο και από διάφορους θρησκευτικούς ηγέτες, ακόμα και από μωαμεθανούς. Στις δημόσιες τοποθετήσεις δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι τοποθετήσεις του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας. Εδώ έρχονται να προστεθούν και οι δηλώσεις του προέδρου του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπως διαβάζουμε στο άρθρο με τίτλο: “Μητροπολίτης Ιλαρίωνας: Eλπίζουμε ότι οι τουρκικές Αρχές θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους να προστατεύσουν τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας”. 

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων αναφέρθηκε στην υπόσχεση του Ερντογάν στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τη διαφύλαξη των ελάχιστων ψηφιδωτών που απέμειναν από τις βεβηλώσεις μετά την Άλωση του 1453. Επιπροσθέτως, με διπλωματική τσαχπινιά απήντησε στην δημοσιογράφο για το εάν και κατά πόσο οφείλεται για την μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, η αναγνώριση του Κακοκεφάλου της Ουκρανίας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Βέβαια, ο κ. Ιλαρίων δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στους αιρετικούς παπικούς με τους οποίους έχει στενές και προδοτικές για την Πίστη μας, σχέσεις. Μάλιστα, σύγκρινε την Αγια-Σοφιά με τον παπικό ναό του Αποστόλου Πέτρου στη Ρώμη. Καταλαβαίνει άραγε τι συγκρίνει; Πώς ολόκληρος Μητροπολίτης συνδέει τον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό της Του Θεού Σοφίας με τον παπικό ναό, ο οποίος μετά το σχίσμα του 1054 έγινε κατοικητήριο δαιμόνων; Σαφώς και τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν ρητορικά… Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μάς έχει αποδείξει περίτρανα και επανειλημμένως πως υπηρετεί πιστά την παναίρεση του Οικουμενισμού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Ρωσική Εκκλησία για την Αγία Σοφία
Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν
– Πώς καταδέχεστε ένας μουφτής να σας βάζει τα γυαλιά;
– Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
– Ο Ελπιδοφόρος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Αγία Σοφία
– Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
– Εμφάνιση άσχημου γεγονότος, πολύ χειρότερο από τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Απόστολος Σαραντίδης, Αγιά-Σοφιά και ο πραγματικός διττός στόχος
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Αγαπητή κ. Μενδώνη, συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας!
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένοι…»
– Στη λυσσαλέα μανία των Τούρκων προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία!
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;