Επικαιρότητα

Ο Μητσοτάκης διέταξε ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές

εικόνα άρθρου: Ο Μητσοτάκης διέταξε ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές

O Πρωθυπουργός προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι των ανήσυχων εργαζομένων που πλήττονται τα δικαιώματά τους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Έκανε ειδική αναφορά τα ελληνικά καταστήματα λέγοντας ότι θα είναι ανοικτά τις Κυριακές, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Διευκρίνισε ότι τις Κυριακές θα λειτουργήσουν «όποιες επιχειρήσεις λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και κυρίως στις Μεσογειακές χώρες».

Σχετικό δημοσίευμα παραθέτει ότι: «Το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων -όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας- προβλέπει την «εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, με την οποία αντιμετωπίζονται η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες, τη θέσπιση νέων αδειών για γονείς και φροντιστές, όπως η άδεια 14 ημερών για τους νέους πατέρες και η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς, και τη δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας και ύστερα από αίτηση του εργαζομένου».

O Πρωθυπουργός προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι των ανήσυχων εργαζομένων που πλήττονται τα δικαιώματά τους και ανέφερε ότι: «Στον κόσμο της εργασίας, πλέον, ο υπάλληλος δεν θα χάνει τον μισό μισθό τον μήνα από υπερωρίες, η εργαζόμενη που σπουδάζει δεν θα χάνει την Παρασκευή της και θα καταγγέλλει όποιον την παρενοχλεί στο γραφείο, ο τεχνίτης θα παίρνει πλήρη αποζημίωση όταν φύγει από τη δουλειά, τα ζευγάρια θα έχουν μεγαλύτερη γονεϊκή άδεια και όλοι αυτοί θα καλύπτονται από μία ανεξάρτητη αρχή που θα ελέγχει ηλεκτρονικά τη νομιμότητα στον χώρο όπου δουλεύουν και οι συνδικαλιστές θα είναι δίπλα τους, όχι μπροστά από τα πλοία».

O σοφός λαός λέει πως τη δουλειά από τη δουλεία, τις χωρίζει μόνο ένας τόνος. Ωστόσο, για τους πιστούς το εργασιακό θέμα δεν είναι μόνο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά και πνευματικό. Ο πνευματικός μας πατέρας, ο μακαριστός π.Νικόλαος Μανώλης, εμπνεόμενος από τις νουθεσίες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην ομιλία του με τίτλο «Η Καταραμένη Εργασία της Κυριακής» αποδεικνύει πόσο ζημιωνόμαστε πνευματικά από το μέτρο αυτό…
Μάλιστα ο Άγιος Κοσμάς, προειδοποιεί: “Ἐκεῖνο τό κέρδος ὁπού γίνεται τήν Κυριακήν εἶνε ἀφωρισμένο καί κατηραμένο, καί βάνετε φωτιά καί κατάρα εἰς τό σπίτι σας καί ὄχι εὐλογίαν· καί ἢ σέ θανατώνει ὁ Θεός παράκαιρα, ἢ τήν γυναῖκα σου, ἢ τό παιδί σου, ἢ τό ζῶόν σου ψοφᾶ, ἢ ἄλλον κακόν σου κάμνει”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
– Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η καταραμένη Εργασία της Κυριακής [ΒΙΝΤΕΟ 2017]
– Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η Εργασία της Κυριακής είναι βλασφημία των αντιχρίστων [ΒΙΝΤΕΟ]
Η υπόδουλη πολιτική του σιωνισμού, της μασονίας και του αθεϊσμού λέει «ναι» στην εργασία…

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.