ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ο Μητσοτάκης στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

εικόνα άρθρου: Ο Μητσοτάκης στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

30 Ιούν 2021

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η ξύλινη γλώσσα των εκκλησιαστικών ταγών ρέπει προς το φτηνό πολιτικαντισμό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η αρχική μας εντύπωση ήταν πως ο Πατριάρχης πάσης Αφρικής και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχαν να συναντηθούν καμιά δεκαετία.

Στεκόμαστε στις πρώτες γραμμές της προσφωνήσεως του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κκ Θεοδώρου του Β’:

«Χαίρομαι γιατί σήμερα, μετά από την τόσο δυναμική συνάντησή σας με έναν φωτισμένο ηγέτη της Αιγύπτου, τον Φατάχ Αλ Σίσι σκεφτήκατε ότι στην ελληνική Αλεξάνδρεια σας περιμένει ένας φίλος από τα περασμένα. Πρόεδρέ μου μέσα από την καρδιά μου καλωσήρθατε στην ελληνική Αλεξάνδρεια. Χαίρομαι που με αξίωσε ο Θεός, όταν άφησα το νησί μας, την Κρήτη, περιπλανώμενος σε πολλά μέρη, να ενδυθώ ιεραπόστολος και να φέρω μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης των λαών.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που μέσα στο πρόγραμμά σας βάλατε μια συνάντηση και με έναν ιεραπόστολο Πατριάρχη. Εγκαταλείπω την Αλεξάνδρεια για να οδοιπορήσω, περπατώντας με τα πόδια ώρες ολόκληρες στις απέραντες χώρες της Αφρικής, και να δώσω το χέρι μου να το αγκαλιάσουν έξω από τη σκηνή μου την αφρικάνικη αυτά τα παιδιά, που βλέπετε σε Ουγκάντα, Κένυα, Τανζανία, μαθαίνουνε την ελληνική λαλιά, τη λαλιά των Πτολεμαίων».

Εμείς στην Κατάνυξη έχουμε καταγεγραμμένα σε εννιά συνέχειες μια τελείως διαφορετική εικόνα των οικουμενιστικών κατορθωμάτων του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, οι ανθρωπιστικές δράσεις και η ιατρική φροντίδα, που ενδεχομένως παρέχει στα πλαίσια της ιεραποστολικής δράσης της η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι παράπλευρες και θεάρεστες συνέπειες της κύριας δράσης, που είναι η διάδοση της Ορθόδοξης πίστης.

Στη σύγχρονη εποχή οι ιεραποστολές ανά τον κόσμο έχουν εκπέσει σε άτυπες ΜΚΟ, που εξ’ επαγγέλματος οφείλουν κατ’ αρχήν να παράξουν φιλανθρωπικό έργο.

Προηγουμένως έχει καλλιεργηθεί επαρκώς η πεποίθηση πως η αλήθεια της πίστεως δεν αποτελεί στοιχείο ποιοτικής διακρίσεως μεταξύ ιεραποστολών.

Η δράση τους ομογενοποιήθηκε βολικά υπό την ουμανιστική τους προσφορά, η αλήθεια σχετικοποιήθηκε ακόμα πιο εύκολα.

Αναρωτιόμαστε αν αύριο μεθαύριο κάποιος δισεκατομμυριούχος από τους πολλούς του πλανήτη ιδρύσει μια σατανιστική οργάνωση, με ιεραποστολική φιλανθρωπική δράση, άραγε θα αντιμετωπιστεί ως ισότιμη;

Αν η αιρετική διδασκαλία μιας Ιεραποστολής οδηγεί την ψυχή στην απώλεια, στην αιώνια κόλαση, τι άλλο περιμένουμε για να διαμαρτυρηθούμε;

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor. Προετοιμάζεται “ευλογημένη” υποδούλωση στην τεχνητή νοημοσύνη ή θα ορθώσει το ανάστημά της η Εκκλησία απέναντι στους μικρούς θεούληδες της επιστήμης;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.