Επικαιρότητα

Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!

εικόνα άρθρου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!

…Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν πρόλαβε να βγάλει απόφαση η Εκκλησία για την απαγόρευση της λατρείας με την παρουσία πιστών και ο Μητσοτάκης την άδειασε, αυθωρεί και παραχρήμα, απαγορεύοντας της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Η υπουργική απόφαση υπογράφτηκε με εντολή του πρωθυπουργού λίγο μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την ίδια ημέρα (16 Μαρτίου). Η απόφαση, όπως έγινε γνωστό, ήταν ήδη ειλημμένη από την Παρασκευή και απλά η κυβέρνηση περίμενε την Ιερά Σύνοδο να προσαρμοστεί από μόνη της. Η Σύνοδος προσαρμόστηκε στο 95%, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο πρωθυπουργός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.  Στάθηκε στο 5% και ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη που δεν προσαρμόστηκε στο 100% στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι όπως όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, άθεη, μασωνοκρατούμενη, με αντιεκκλησιαστικά φρονήματα. Δεν περιμέναμε να αναγνωρίσει την ύπαρξη της Θείας Χάριτος και την ζωοποιό δύναμη των Μυστηρίων της Εκκλησίας ως όπλο για την πνευματική και σωματική υγεία της κοινωνίας. Οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις ιδέες από της οποίες εμφορείται. Εξ ού η ειρωνεία και ο χλευασμός για όποιον πιστεύει ότι δεν μεταδίδονται ασθένειες στην Εκκλησία, αλλά και τα κολακευτικά σχόλια για την στάση του Πάπα που έκλεισε τους ναούς στην Ιταλία. Γι΄αυτούς Ορθοδοξία και Παπισμός είναι το ίδιο.

Για τον Ιερώνυμο και τους λοιπούς Ιεράρχες, όμως, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο κομπλεξικά νιώθουν απέναντι σε αυτό που εκκλησιαστικά ονομάζουμε κόσμο. Η Ιερά Σύνοδος έβλεπε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να την τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί. Και αντί να προτάξει τον Ευαγγελικό, Προφητικό, Ποιμαντικό, Αγιοπατερικό λόγο της Εκκλησίας, αντί να θεολογήσει με αφορμή την παρούσα περίσταση αφήνοντας στην Κυβέρνηση της ευθύνη της απόφασης, προσπάθησε να προσαρμοστεί στον κυβερνητικό ρεαλισμό αλλά και στο κοσμικό φρόνημα των πολλών. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτεθεί ή ίδια αλλά, κυρίως, να εκθέσει στην χλεύη του κόσμου τα μεγάλα μυστήρια της πίστης πάνω στα οποία στηρίζετε η Ορθοδοξία, την θεανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού, την μεταβολή του άρτου και του οίνου σε κατά κυριολεξία Σώμα και Αίμα του Χριστού, την ζωοποιό δύναμη των Μυστηρίων της Εκκλησίας, την αγιαστική χάρη των ιερών λειψάνων και των Αγίων και Σεπτών Εικόνων. Τελικά, ο θίασος ρασοφόρων που συναπαρτίζει αυτό που λέγεται Ιερά Σύνοδος, έχει χάσει κάθε αίσθηση καθήκοντος, κάθε στοιχείο πνευματικότητας που να θυμίζει λίγο από την Ορθοδοξία του Αγίου Παϊσίου, του Αγίου Πορφυρίου κοκ. Το Κολυμπάρι ήταν μόνο η αρχή… 

Διαβάζουμε στο orthodoxianewsagency.gr:


Το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στις σχετικές εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
Επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους.

Οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή η ως άνω αναλογία αριθμού πιστών/τετραγωνικών και η απόσταση μεταξύ των πιστών, καθώς και όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι αρμόδιες αρχές. Στις εισόδους των χώρων λατρείας θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους πιστούς.
Οι ως άνω απαγορεύσεις και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τους χώρους λατρείας που βρίσκονται ενταγμένοι εντός δημοσίων, δημοτικών, φιλανθρωπικών, κοινωφελών ή άλλων υπηρεσιών, καταστημάτων και εγκαταστάσεων (π.χ. νοσοκομείων και ψυχιατρείων, γηροκομείων, οικοτροφείων, κοιμητηρίων, κατασκηνώσεων) και ιδιωτικών κτημάτων, κτιρίων και επιχειρήσεων (π.χ. συγκροτημάτων κατοικιών, κέντρων εκδηλώσεων, ξενοδοχείων).

Οι ως άνω απαγορεύσεις και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τους ναούς και πάσης φύσεως χώρους λατρείας που κείνται εντός των ιερών μονών, μοναστηριών και κάθε είδους και νομικού/κανονικού καθεστώτος χώρων εγκαταβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
 Είναι εξοργιστικό να ακούς από χείλη Επισκόπων να μας παροτρύνουν να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση την Θ. Λειτουργία
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Ο Κορονοϊός πετσοκόβει τίς ακολουθίες και στη μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής!
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.