Επικαιρότητα

O Μόρφου σχετικά με τη λειτουργία των Εκκλησιών

εικόνα άρθρου: O Μόρφου σχετικά με τη λειτουργία των Εκκλησιών

Άρθρο του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

Τι να το κάνουμε Άγιε Μόρφου εάν ανοίξουμε τους Ναούς και δεν κρατούμε αποστάσεις, αλλά φοράμε μάσκα; Πάλι βλασφημούμε…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


O Μόρφου σχετικά με τη λειτουργία των Εκκλησιών

Του Ιωάννη Πουναρτζόγλου

Χαρά μάς προκάλεσε η πρόσφατη εγκύκλιος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου. Ως katanixi.gr έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο πρόσωπό του είτε με υποστηρικτικά λόγια είτε ασκώντας έλεγχο στα λεγόμενά του. Ελπίζουμε πως ο συγκεκριμένος Ιεράρχης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ποιμένα που μεριμνά να κρατήσει τη φλόγα της Ορθόδοξης Παράδοσης αναμμένη στη Μητρόπολή του και γι’ αυτό σχολιάζουμε τις κινήσεις του. Ωστόσο, όσες φορές τον “μαλώσαμε”, το κάναμε με εν Χριστώ αγάπη, καθώς βλέπουμε την ομολογιακή πορεία του και δείχνουμε σεβασμό προς το πρόσωπό του για τις αγωνιστικές του θέσεις. 

Στην πρόσφατη εγκύκλιο που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου βλέπουμε πως δεν υποτάσσεται στα αντίχριστα μέτρα που πάρθηκαν. Η αρχιερατική του συνείδηση τον ωθεί να μην κλείσει έξω από τους Ναούς το ποίμνιο, το οποίο του παραχώρησε ο Θεός να διακονήσει. Αντιθέτως, η συνείδηση αυτή τον στηρίζει -παρά τις λοιδορίες- να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ως αληθινός και γνήσιος ποιμένας. Δείγμα του αγωνιστικού φρονήματός του αποτελεί το γεγονός ότι τολμά και ανοίγει τους Ναούς και καλεί τους πιστούς στο Μέγα Δείπνο! Μάλιστα, ο κ. Νεόφυτος όχι απλά θα ανοίξει τους Ναούς, αλλά δηλώνει πως δεν πρόκειται να παρθούν μέτρα στον Οίκο του Θεού! Συγκεκριμένα λέει “Οὔτε κορδέλλες θά τοποθετηθοῦν στούς σκάμνους, οὔτε οἱοσδήποτε ἱερέας ἢ ἐπίτροπος θά ἔχει τό δικαίωμα νά καθορίζει τόν ἀριθμό τῶν εἰσερχομένων στόν ναό πιστῶν, οὔτε καί νά τούς ἀπαγορεύσει τήν εἴσοδο ἐν ὥρᾳ Ἀκολουθίας.” Ας σταθούμε λίγο στο συγκεκριμένο σημείο της εγκυκλίου. Από τη μία μεριά χαιρόμαστε για την τοποθέτησή του αυτή, γιατί την περιμέναμε! Στη δημόσια διαφωνία του σχετικά με την απόφαση της Συνόδου περί εμβολιασμών δεν εναντιώθηκε τότε, στο εξής σημείο “Μέσα σ’ αὐτά τά πλαίσια τῆς δικῆς μας προσπάθειας καί τῆς ἀναπλήρωσης ἀπό τόν Θεό ἐκείνων πού ὁ ἄνθρωπος δέν μπορεῖ νά πετύχει, ἐντάσσεται καί τό καθῆκον ὅλων μας γιά τήρηση ὅσων τό ὑπεύθυνο Κράτος καί οἱ Ὑπηρεσίες Ὑγείας ὁρίζουν γιά τήν προστασία ὅλων. Ἡ Ἐκκλησία συστήνει τοῦτο ἀνεπιφύλακτα. Περιορίζουμε τήν ἐλευθερία καί τά δικαιώματά μας, ἀκόμα καί στό θέμα τοῦ ἐκκλησιασμοῦ, αὐτοβούλως, γιά νά μπορέσουμε νά προστατεύσουμε τόσο τούς ἑαυτούς μᾶς ὅσο καί τούς συνανθρώπους μας καί νά μπορέσουμε νά ἐξέλθουμε ἀπό τούς περιορισμούς ὅσον τό δυνατό συντομότερα”.

Από την άλλη μεριά όμως, δεν συμπεριλαμβάνει στη μη τήρηση των μέτρων, τη βλάσφημη μασκοφορία εντός των Ναών και δυστυχώς δεν έχουμε δει ή ακούσει από μέρους του, τη δημόσια καταδίκη της. Αυτό που ενισχύει την ανησυχία μας είναι το γεγονός πως στις Λειτουργίες που μεταδίδονται διαδικτυακά φαίνονται πολλοί παριστάμενοι πιστοί ως μασκοφορεμένοι! Διερωτόμαστε, τι να το κάνουμε Άγιε Μόρφου εάν ανοίξουμε τους Ναούς και δεν έχουμε αποστάσεις αλλά φοράμε μάσκα εντός του Οίκου του Θεού; Πάλι βλασφημούμε… Ελπίζουμε να πάρετε δημόσια θέση επί του θέματος για να λυθεί ο υγιής προβληματισμός μας.

Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο θίγεται κι ένα θέμα πολύ σοβαρό που δεν του έχουμε δώσει τη σημασία που του πρέπει. Λόγος γίνεται για την ασυλία των Ιερών Ναών. Όπως λέει, “τονίζουμε ἐν προκειμένῳ τό ἀρχαῖο νομικό ἔθος τῆς ἀσυλίας τῶν ἱερῶν ναῶν, τῶν χώρων τῆς λατρείας τοῦ Θεοῦ, πού δέν μποροῦν νά καταστοῦν χῶροι ἀστυνόμευσης τῶν πιστῶν, τή στιγμή μάλιστα πού αὐτή τήν ἱερότητα καί ἀσυλία σεβάστηκαν ἀνά τούς αἰῶνες καί ἑτερόδοξοι, καί ἀλλόθρησκοι, καί κατακτητές…” Φανταστείτε πόσο μίσος έχουν οι σημερινοί πολιτικοί για την Εκκλησία και πόσο υποκινούνται από πονηρά πνεύματα!

Η εγκύκλιος της Μητρόπολης Μόρφου δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ευκαιρία δεν έχασε να σχολιάσει και ο εν δυνάμει ακοινώνητος (“ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτω ἀκοινώνητος ἔσται”) αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου παραδομένος στη συνεχή κατρακύλα του, δήλωσε πως θα κάνει από τους πρώτους το εμβόλιο και τάχθηκε κατά της εγκυκλίου του Μητροπολίτη Μόρφου. Μάλιστα, είπε ότι επικοινώνησε μαζί του, δεν κατάφερε να τον συνετίσει και πως θα πρέπει ο κ. Νεόφυτος να αφήσει τους “παλικαρισμούς” και να υπακούσει στα διατάγματα. Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από έναν πλαστογράφο και πρωτειολάγνο αρχιεπίσκοπο…

Η αστυνομία δήλωσε πως εφόσον δεν έχει τεθεί σε ισχύ το διάταγμα, ο κ. Νεόφυτος δεν παρανομεί. Παρ’ όλα αυτά, η παρουσία και οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι υπαρκτοί. Ευχόμαστε όταν τεθεί σε ισχύ το απαράδεκτο και αντίχριστο διάταγμα ο κ. Νεόφυτος να παραμείνει σταθερός στην ομολογιακή θέση του, προσθέτοντας βέβαια και την απαγόρευση της μασκοφορίας εντός των Ιερών Ναών!

Ο Μητροπολίτης Μόρφου πολλές φορές έχει δείξει ένα πρόσωπο που έχει τα θεμέλια να μιμηθεί τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Έστω και νόμιμα (προς στιγμή) πήρε όλο το βάρος από τις πλάτες των πιστών και των κληρικών του και το φόρτωσε πάνω του! Δε δίστασε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να δεχθεί πιθανές διώξεις και κυρώσεις. Δυστυχώς, όμως, μερικές φορές από τη διπλωματία του, προβληματιζόμαστε…

Ευχόμαστε ο Κύριος να φωτίσει τον Πανιερώτατο και να τον στηρίξει στον αγώνα του να διακονήσει Ορθόδοξα το ποίμνιό του. Ταυτοχρόνως, ελπίζουμε και περιμένουμε τη δημόσια καταδίκη της βλάσφημης μασκοφορίας εντός των Ιερών Ναών!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Ας πάει ο Δεσπότης σας φυλακή
Το γενναίο «Όχι» του Μητροπολίτη Μόρφου για τις μάσκες στα σχολεία
Τι απαντά ο Μόρφου για τον κορωνοϊό και τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου;
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου…
– Ανοικτή επιστολή επιστημόνων: “Είμαστε στο πλευρό του κ. Νεοφύτου, επισκόπου Μόρφου”
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπερβαίνει στην εφαρμογή τα μέτρα της πολιτείας
– Οι μάσκες προστασίας και οι μάσκες των μασκαράδων κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
– Ταύτιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πατριάρχη
– Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– “Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.