Επικαιρότητα

Ο νέος Μεγάλος Αδελφός έρχεται με διευρυμένες δυνατότητες

εικόνα άρθρου: Ο νέος Μεγάλος Αδελφός έρχεται με διευρυμένες δυνατότητες

Το κύριο πλεονέκτημα του νέου συστήματος είναι ότι εκτός από συνομιλίες μπορεί να παρακολουθεί και διαδικτυακές επικοινωνίες κινητής τηλεφωνίας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), στα πλαίσια διεύρυνσης δυνατοτήτων παρακολούθησης, πρόκειται να εξοπλιστεί με ένα σύστημα που θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει ταυτόχρονα χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες. Το σύστημα που διέθετε μέχρι τώρα η ΕΥΠ παρουσίαζε πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Το κύριο πλεονέκτημα του νέου “Μεγάλου Αδελφού” είναι ότι εκτός από συνομιλίες μπορεί να παρακολουθεί και διαδικτυακές επικοινωνίες κινητής τηλεφωνίας. Οι προδιαγραφές του νέου συστήματος δίνουν δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης χιλίων και πλέον κινητών τηλεφώνων ταυτόχρονα (φωνή, δεδομένα, υπηρεσίες διαδικτύου).

Κάτι τέτοιο ασφαλώς θεωρείται πλεονέκτημα, εφόσον το σύστημα θα χρησιμοποιείται μόνο για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, για τις έρευνες εξάρθρωσης συμμοριών, οργανωμένου εγκλήματος, εμπλεκομένων σε υποθέσεις διαφθοράς, σκανδάλων κλπ. Αν υπάρχει παρουσία ύποπτου τηλεφώνου σε οποιοδήποτε χώρο, το νέο σύστημα παρακολούθησης θα μπορεί να το εντοπίζει μέσω “κλειδώματος” στόχου και προσδιορισμού στίγματος. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τρόπος να ελέγχεται ούτε τι συζητείται αλλά ούτε και ποιος επικοινωνεί με ποιον. Πλέον, οι διαδικτυακές επικοινωνίες θα αποτυπώνονται και θα μπορούν να προσδιορίζονται πρόσωπα και διασυνδέσεις. Θα μπορεί στο άμεσο μέλλον δηλαδή, να παγιδεύεται κάθε ύποπτο τηλέφωνο και να καταγράφονται όλες οι κινήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης είτε συμβατικά είτε διαδικτυακά. Σε πρώτη φάση πάντως, δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταγραφής του περιεχομένου μηνυμάτων (ανταλλασσόμενων αρχείων, φωτογραφιών, βίντεο μέσω viber κλπ).

Αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί μετά βεβαιότητος είναι ότι οι παρακολουθήσεις διευρυμένων δυνατοτήτων θα περιοριστούν μόνο στους ύποπτους για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, εγκληματικών πράξεων κλπ. Μεγάλος Αδερφός είναι αυτός, όποιον θέλει θα παρακολουθεί. Για το καλό μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο μεγάλος αδελφός μας προσέχει, μας παρακολουθεί, μας αγαπά! Τα Viber και WhatsApp επίσης μας αγαπούν!

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.