Επικαιρότητα

Ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας και η εύκλεια της Εκκλησίας

εικόνα άρθρου: Ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας και η εύκλεια της Εκκλησίας

Ανατρίχιασε ο νέος Μητροπολίτης Καστοριάς με την αναφορά του Αρχιεπισκόπου στην αποτείχιση;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά τη χειροτονία του, ο Νέος Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος ανέφερε στην ομιλία του: “Θα προσπαθήσω να συνδράμω για την εύκλεια της Εκκλησίας“.

Εμάς πάλι ο νους μας ταξίδεψε στο γνωστό επιγραμματοποιό της Αρχαιότητας Σιμωνίδη τον Κείο: “Των εν Θερμοπύλαισι θανόντων / ευκλεής μεν α τύχα, καλός δε ο πότμος / βωμός δ’ ο τάφος, προ γόων δε μνάστις, ο δ’ οίκτος έπαινος*”.

Όταν ένας Αρχιερέας αναφέρεται στην εύκλεια της Εκκλησίας ως στόχο της Αρχιερατείας του, θα πρέπει να εννοεί το λόγο του.

Ως Αρχιερέας της Ορθοδόξου Εκκλησίας οφείλει να τηρήσει την “πίστιν αμόλυντον”.

Οι αγαπούλες, οι συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους, τα οικολογικά φληναφήματα και ο θανάσιμος εναγκαλισμός με την παναίρεση του Οικουμενισμού δεν προάγουν την εύκλεια της Εκκλησίας.

Η υπερβολική προσήλωση στα υλικά αγαθά και στην ανακούφιση του ανθρώπου, παραβλέποντας τη σωτηρία της ψυχής, γίνονται προς δόξαν… του Επισκόπου και όχι του Θεού.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας ακούγοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συνιστά σε όποιον θέλει να Αποτειχιστεί από την παναίρεση του Οικουμενισμού, “.. να το δηλώσει, να παραιτηθεί και να πάει στο κελί του..”, θα ήταν έμπρακτη ομολογία η Αποτείχιση του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Δε χωρούν φιλοφρονήσεις και ευγένειες στα της πίστεως…

Ο αγώνας κατά του Οικουμενισμού είναι οι νέες Θερμοπύλες στον αγώνα υπέρ της πίστεως. Αμήν!

*Ένδοξη είναι η τύχη τους, ωραίος ο θάνατός τους, βωμός ο τάφος τους, αντί για θρήνους τα μνημόσυνα, η συμπόνια έπαινος”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Δεν είναι σχίσμα η Αποτείχιση (Μέρος Α΄)
Δεν είναι σχίσμα η Αποτείχιση (Μέρος Β΄)
π. Θεόδωρος Ζήσης: Η τελειοποίηση των ομολογιακών αγώνων και η αποτείχιση του Μητρ. Φλωρίνης…
Η Αποτείχιση του π. Νικολάου Μανώλη [βίντεο 2017]

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.