Ειρήνη Ιωαννίδου

Ο νέος Οικουμενιστής Επίσκοπος του Μεξικού

εικόνα άρθρου: Ο νέος Οικουμενιστής Επίσκοπος του Μεξικού
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Τα πρόσωπα που επιλέγει ο κ.Βαρθολομαίος να ποιμάνουν ανά τον κόσμο δεν είναι τυχαία


Προ ημερών πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Μεξικού. Ο κ. Ιάκωβος εξελέγη παμψηφεί από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και χειροτονήθηκε επίσκοπος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι [1].

Είναι βέβαιο πως τα πρόσωπα που επιλέγει ο κ. Βαρθολομαίος να ποιμάνουν ανά τον κόσμο δεν είναι τυχαία, αλλά πιστοποιημένοι υπηρέτες της πανθρησκείας, πολλά υποσχόμενοι στην σκληρή οικουμενιστική ατζέντα. Η παρουσία αιρετικών στην ενθρόνιση του κ.Ιακώβου επιβεβαιώνει τα ανωτέρω. Ο κ. Ιάκωβος λοιπόν προσκάλεσε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Πόλη του Μεξικού αιρετικούς κάθε λογής και κατα την ενθρόνισή του συμπροσευχήθηκε μαζί τους.

Από άρθρο του σεβαστού π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου, μαθαίνουμε ότι η πράξη αυτή είναι άξια καθαίρεσης.

«Ενταύθα (στον ΜΕ΄ Κανόνα) μη είπης εν ναώ τον επίσκοπον και τους λοιπούς συνεύξασθαι μετά αιρετικών . οι τοιούτοι γαρ καθαιρεθήσονται κατά τον ΜΣτ΄ κανόνα, καθώς και ο επιτρέψας αυτοίς ως κληρικοίς ενεργήσαι τι .  αλλ’ εκλαβού το συνεύξασθαι εις το απλώς κοινωνήσαι, και ημερώτερον διατεθήναι επί τη ευχή του αιρετικού (κατά τον Φειδά: «=συμμετοχή εις την προσευχήν» (Φειδάς, σ. 17)» (Ρ-Π, β, 60)…

…η εν τω ναώ συμπροσευχή επισκόπου και αιρετικών και μάλιστα αν δοθεί άδεια στους αιρετικούς να συμπεριφερθούν ως κληρικοί αντιμετωπίζεται από τον επόμενο ΜΣτ΄ Κανόνα πιο αυστηρά με καθαίρεση.

Λίγα λόγια για τον κ. Ιάκωβο

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεξικού Ιάκωβος Ανδριόπουλος γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Hohenstaufen Gymnasium και στο Kaiserslautern της Γερμανίας.

Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο της Exeter με αντικείμενο διατριβής  τον «Εθνοφυλετισμό» και «Το Πρόσωπο του Πρόσφυγα».

Διετέλεσε με επιτυχία γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων και κοινωνικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνας. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Μέχρι και σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης για την μετανάστευση (CCME), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε., μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PMC ΑΕ καθώς και αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Council of European Churches.

Διετέλεσε εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και μέλος της Αντιπροσωπείας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών.

Από το έτος 2020 έως και σήμερα τέλεσε χρέη Διευθυντή Ανάπτυξης στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ)

Η εκλογή βέβαια του εν λόγω κληρικού σε Μητροπολίτη έγινε μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου

Το οικουμενιστικό προφίλ του δεν ταιριάζει με παύλεια κηρύγματα

Αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, ο μόλις 30 ετών Μητροπολίτης Ιάκωβος, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έρχομαι σήμερα όχι μόνο ως νέος Μητροπολίτης αυτής της ευλογημένης Επαρχίας, αλλά ταυτόχρονα και ως μαθητής, αδελφός, πατέρας και φίλος όλων σας συλλογικά, αλλά και ατομικά– ακριβώς όπως καλεί ο Χριστός όλους εμάς, τους φίλους Του· όπως και ο Απόστολος Παύλος μάς καλεί στην Αγιότητα, αποκαλώντας “Αγίους’” τους πιστούς στις επιστολές του–και αυτό όχι όταν οι πιστοί είναι τέλειοι, αλλά κυρίως όταν έχουν υποπέσει σε σφάλματα».

Ο απόστολος Παύλος είναι η μέγιστη εκείνη προσωπικότητα της ιστορίας που εδραίωσε την Εκκλησία του Χριστού, μέσω μυρίων δυσκολιών και προσωπικών περιπετειών, και κατόρθωσε να φέρει το σωτήριο μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας σε όλο τον κόσμο.

«Μή γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γάρ μετοχή δικαιοσύνῃ καί ἀνομίᾳ, ἢ τίς κοινωνία φωτί πρός σκότος;. τίς δέ συμφώνησις Χριστοῦ πρός Βελιάρ, ἢ τίς μέρις πιστῷ μετά ἀπίστου;. τίς δέ συγκατάθεσις ναῷ θεοῦ μετά εἰδώλων; ἡμεῖς γάρ ναός θεοῦ ἐσμεν ζῶντος, καθώς εἶπεν ὁ θεός ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καί ἐμπεριπατήσω καί ἔσομαι αὐτῶν θεός καί αὐτοί ἔσονται μου λαός» (Β’ προς Κορινθίους 6, 14).

Με αυτό θα μπορούσε ο Μητροπολίτης να συμπληρώσει τον ενθρονιστήριο λόγο του, αλλά προτίμησε την πλήρη καταστρατήγηση της παύλειας θεολογίας, συμπροσευχόμενος με αιρετικούς και αποδεχόμενος πως και οι πλάνες τους σώζουν, ως ακριβής οικουμενιστής, ποιμένας και διδάσκαλος.

Φτάσαμε να διανύουμε μία έσχατη εκκλησιαστική εποχή εξαιτίας αυτών των μισθωτών ποιμένων, των εντεταλμένων του Οικουμενικού Θρόνου, που με τη μολυσματική τους θεολογία οδηγούν το ποίμνιο στην απώλεια.

[1] https://www.orthodoxianewsagency.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Οι επίσκοποι που είναι οικουμενιστές, δεν είναι διάδοχοι των Αποστόλων [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & BINTEO 2015]

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.